Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

 

 

Ορεστιάδα: Κράτηση μεταναστών και πέραν των 18 μηνών

Έγγραφα ενημέρωσης των μεταναστών που κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης του Φυλακίου Ορεστιάδας και Παρανεστίου Δράμας, που ανέφεραν πως η κράτησή τους θα συνεχιστεί και πέραν του ορίου των 18 μηνών και μέχρι να συνεργασθούν για να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τη χώρα, φέρεται να παρέδωσε η αστυνομία σε μετανάστες που πλησιάζουν το όριο κράτησής τους, σύμφωνα με καταγγελία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Η ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει πως η αστυνομία έθεσε σε εφαρμογή την περασμένη εβδομάδα την απόφαση που βασίζεται σε πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απειλώντας, ουσιαστικά, τους μετανάστες με επ’ αόριστον κράτηση μέχρι να συναινέσουν σε εθελούσια ή αναγκαστική επιστροφή στη χώρα τους. «Η είδηση άφησε τους μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης σε κατάσταση σοκ», υποστηρίζουν οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» ενώ εκτιμούν πως η απόφαση αυτή «αποτελεί μια ακόμη απόδειξη  ότι η Ελλάδα στρέφεται προς μια ακόμα πιο σκληρή μεταχείριση των μεταναστών».

 

 

Την Αλεξανδρούπολη επισκέπτεται αύριο ο Φ. Κουβέλης

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τις υποψήφιες ευρωβουλευτίνες του κόμματος, Μαριλένα Κοππά και Σοφία Ανδριοπούλου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κουβέλη θα ξεκινήσει στις 9.45 το πρωί από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, θα ακολουθήσει, στις 10 π.μ., σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και στις 11.30 π.μ., στον ίδιο χώρο, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

 

Ορεστιάδα: Την Κυριακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Για την Κυριακή το απόγευμα μεταφέρθηκε τελικά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, που είχε αναβληθεί την περασμένη Τρίτη λόγω έλλειψης απαρτίας. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με τα ίδια ακριβώς, 58 θέματα.

 

Ορεστιάδα: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Π. Αντωνιάδης

Απέσυρε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο Ορεστιάδας, με ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές το μεσημέρι, ο Πολυχρόνης Αντωνιάδης. «Εκτιμώντας ότι από τις μέχρι σήμερα προσπάθειές μου δεν προκύπτει η επιθυμητή συγκρότηση ενός συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον δήμο με αξιώσεις νίκης, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές», αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Ο ίδιος σημειώνει ότι παραμένει «ενεργός πολίτης» και ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του στην προσπάθεια και τους συμπολίτες που τον ενθάρρυναν.

 

Ακόμη 14 ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε ο Γ. Παυλίδης

Ακόμη 14 ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων ανακοίνωσε εχθές ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», Γιώργος Παυλίδης. Από τους υποψηφίους που ανακοινώθηκαν, οι πέντε είναι της περιφερειακής ενότητας Έβρου και συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Εξακουστό, Ζουμπουλία Κουκουβέλα, Σωτήρη Μποταΐτη, Χρήστο Τερτσούδη και Θεοδώρα Χαραλαμπίδου-Μήρτσου. «Το ψηφοδέλτιό μας είναι υγιές, γνήσια ανεξάρτητο, αυτοδιοικητικό, αυθεντικό, σχεδόν συμπληρωμένο», σχολίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων και συμπλήρωσε με νόημα: «Σημειώνουμε την αγωνιώδη προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης να ενσωματώσουν στο ψηφοδέλτιό τους άτομα που δεν χώρεσαν στο δικό μας».

 

Ανακοίνωση του συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη» για την επένδυση χρυσού

«Η παράταξή μας λέει ένα μεγάλο “όχι” μαζί με τους πολίτες που εδώ και 15 χρόνια στέλνουν το μήνυμα για τη μη αποδοχή της καταστροφικής για το περιβάλλον επένδυσης του χρυσού». Αυτό ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός “ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη”, με επικεφαλής τον Παύλο Μιχαηλίδη, με αφορμή το αίτημα που κατέθεσε η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» για επέκταση της δραστηριότητάς της σε δύο νέες περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης (Αύρα και Μέστη). «Η παράταξή μας, από την αρχή της δημιουργίας της έθεσε μέσα στις τρεις βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές της, την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο ζήτημα», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση του συνδυασμού.   

 

Θερινό σχολείο «βιώσιμης ανάπτυξης» θα φιλοξενήσει τον Μάιο η Σαμοθράκη

Θερινό σχολείο σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμμετοχή 20 μεταπτυχιακών φοιτητών από πέντε πανεπιστήμια της Ευρώπης θα φιλοξενήσει η Σαμοθράκη από την 1η έως τις 11 Μαΐου. Η δράση είναι ενταγμένη στο παγκόσμιο δίκτυο «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO, που έχει στόχο την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και συγχρηματοδοτείται από τα προγράμματα ERASMUSτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη διάρκειά της, θα διεξαχθεί κοινωνική έρευνα μεταξύ των κατοίκων του νησιού για τις προοπτικές της Σαμοθράκης σε διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες και κοινωνικές ομάδες, μια στατιστική έρευνα εκτίμησης του ζωικού πληθυσμού, πιλοτικές αρχαιολογικές έρευνες και εκτιμήσεις του “κοινωνικού μεταβολισμού” του νησιού. Επικεφαλής του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Μαρίνα Φίσερ Κοβάλσκι, η οποία έχει τιμηθεί ως επίτιμος δημότης Σαμοθράκης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Ορεστιάδα: Ημερίδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

«Μάθηση πέρα από τα όρια-πραγματικότητα και προοπτικές» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ορεστιάδας στις 6 σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο. Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Διδυμότειχο: Την «Αυλή των Θαυμάτων» ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Δίδυμα Τείχη»

Την «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα παρουσιάσει απόψε και αύριο το βράδυ η θεατρική ομάδα του συλλόγου τα «Δίδυμα Τείχη», στο δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έκανε ο Δημήτρης Κιτσικούδης, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Μαρία Μαγγίρα και στη σκηνή εμφανίζονται 15 ερασιτέχνες ηθοποιοί. Και τις δύο ημέρες η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ. 

 

Στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί η Πολυεθνής Συνάντηση Εθνικών Ομάδων Νέων

Στο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο η Πολυεθνής Συνάντηση Εθνικών Ομάδων Νέων (Multinations Junior Swimming Meeting). Πρόκειται για τη σημαντικότερη κολυμβητική διοργάνωση στην Ευρώπη, μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, στην οποία τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν επιπλέον η Βραζιλία και το Ισραήλ (μη Ευρωπαϊκές χώρες).
Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα με παρέλαση των Εθνικών Ομάδων και ομιλία του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11/04/2014 - 14:57