Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Υπομονή συνέστησε ο δήμαρχος στις απλήρωτες εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών

 

Να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή ζήτησε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός από τις 14 απλήρωτες εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Οι εργαζόμενες συνοδευόμενες από τον πρόεδρο του συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Ταξιάρχη, γονείς αλλά και μικρά παιδιά ανήρτησαν πανό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το οποίο ανέγραφε «Εργαζόμαστε χωρίς να αμοιβόμαστε…έως πότε;». Ο κ. Παπαλός είπε ότι το πιθανότερο αρχές Μαϊου αναμένεται να απελευθερωθούν οι κωδικοί του προϋπολογισμού, μέσα από τους οποίους θα μπορέσει ο δήμος Καρδίτσας να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ σημείωσε ότι ήταν απρόβλεπτος παράγοντας το γεγονός ότι η εφορία απορρόφησε το 70% του ποσού που έδωσε η δημοτική αρχή. Τόνισε δε πως ως πρόεδρος του κέντρου γυναικών έχει και αστική ευθύνη, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας κ. Χαλάτση ανέφερε ότι η δημοτική αρχή άφησε το πρόγραμμα να φτάσει σε αδιέξοδο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ Τσίπρας μίλησε για  ταξικό αγώνα, μικρό δανεισμό πρότεινε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης κ. Αρχοντής, ο δημοτικός συμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Σουφλάκος υπενθύμισε την πρόταση για μεταφορά των εργαζομένων στο δήμο, ενώ την αντίθεσή του με το δανεισμό εξέφρασε ο κ. Βασίλης Τσαντήλας. Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να πληρωθούν οι εργαζόμενες, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ Γεννάδιος χαρακτήρισε εφιαλτικό το ενδεχόμενο να μη λειτουργεί το κέντρο, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελακόπουλος έκανε λόγο για «παθολογία» στο δήμο Καρδίτσας. Παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο έγιναν επίσης από τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κρανιά και τον επικεφαλής της Καρ.Πό.Σ κ. Βαρελά. Οι εργαζόμενες πάντως συνεχίζουν τις τρίωρες στάσεις εργασίας και μετά το Πάσχα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

 

 

Αύριο η Ηρώ Διώτη παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας

 

Αύριο στις 6 το απόγευμα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Στέλιος Αναστασόπουλος θα παρουσιάσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της Ευημερίας, της Αλληλεγγύης, της Οικολογίας» για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

 

 

Αντιδράσεις για τη συνεργασία Τουλιά, Αντωνίου, Μαλέτσικα

 

Η ανακοίνωση ότι ο κ. Δημήτρης Τουλιάς θα τεθεί επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανατροπή στο δήμο – Ανάπτυξη στη λίμνη»  μετά από συμφωνία με τον κ. Ηλία Αντωνίου και τον κ.Θανάση Μαλέτσικα, προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη της κίνησης. Το γραφείο τύπου της δημοτικής κίνησης αναφέρει ότι δεν αποτελεί συλλογική απόφαση της κίνησης, αλλά πρωτοβουλία του κ. Αντωνίου. «Ως εκ τούτου γεννάει, βεβαίως, ένα μείζον θέμα, δε δεσμεύει όμως την Κίνηση, η οποία με συλλογικές αποφάσεις θα καθορίσει τη στάση της».

 

Ενημερωτική δράση για μολυσματικές νόσους

 

Από το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, και από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ κλιμάκιο των επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου της Καρδίτσας θα ενημερώνουν στην κεντρική πλατεία τους πολίτες για μολυσματικές νόσους. Η δράση διοργανώνεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου και η ενημέρωση αφορά νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών, όπως κουνούπια, σκνίπες.

 

Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός

 

Στις 11 συνέντευξη τύπου θα δοθεί στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με σκοπό τη δημοσιοποίηση του καταστατικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής Καρδίτσας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54