Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 22. 04. 2014
 
 
Πάσχα στα χωριά της Μεσσηνίας
 
Πάσχα στα χωριά τους έκαναν και φέτος πολλοί Μεσσήνιοι της Διασποράς. Η οικονομική κρίση και οι δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά και η συρρίκνωση των εισοδημάτων από τα χαράτσια, έφεραν σε πόλεις και χωριά χιλιάδες επισκέπτες, που πέρασαν τις γιορτές με φίλους και συγγενείς. 
Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε την Μεγάλη Παρασκευή στην Πύλο και ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου. Ο πρωθυπουργός διέμεινε στην «Costa Navarino».
 
Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα – Ιπποδρομίες στο Πλατύ
 
Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, αναβίωσε και φέτος, την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα. Ογανωτές ήταν ο Δήμος και οι Σύλλογοι και οι ομάδες των σαϊτολόγων. Σαϊτοπόλεμοι έγιναν και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας
Αύριο στις 11 το πρωί, εορτή του Αγίου Γεωργίου, θα γίνουν στο Πλατύ οι καθιερωμένες πασχαλινές ιπποδρομίες.
 
Υποψήφιοι για το Δήμο Τριφυλίας με τον Ευστάθιο Ανδρινόπουλο 
 
Ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τις αρχές και τις προτάσεις του συνδυασμού του - «Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ» -  θα παρουσιάσει σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Η παρουσίαση θα γίνει στους Γαργαλιάνους.
 
Ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην Καλαμάτα
 
Τις προτάσεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου θα παρουσιάσει σήμερα στην Καλαμάτα ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Καζάκης. Η παρουσίαση θα γίνει στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα χαιρετήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Pedro Olalla, Γρηγόρης Πιερρουτσάκος και Γιάννης Μαγγανάς.
 
 «Πήτερ Παν» από την «Πειραματική Σκηνή»
 
Πρεμιέρα με το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Πήτερ Παν», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου, θα κάνει σήμερα στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο η «Πειραματική Σκηνή» Καλαμάτας.
Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει κάνει ο Γιώργος Πασσάκος, τη μουσική ο Γιώργος Καζαντζής, τα σκηνικά σχεδίασε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Κατερίνα Μηλιαρέση, τα κοστούμια η Λέττα Πετρουλάκη και το βίντεο, όπως και τους φωτισμούς, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Στην παράσταση παίρνουν μέρος 46 έφηβοι ερασιτέχνες ηθοποιοί.
 
Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη
 
Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/04/2014 - 10:06