Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

Πυροβολισμοί στον οικισμό Μαύρικα

 

Στον οικισμό των ρομά στη Μαύρικα έξι αδέλφια συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος επτά ομόφυλών τους. Ένας από τους δράστες, ηλικίας 30 ετών, με ΙΧ φορτηγό προκάλεσε φθορές στο παράπηγμα ενός εκ των παθόντων, όπου διασκέδαζαν περίπου 30 άτομα με αποτέλεσμα τον μεταξύ τους διαπληκτισμό. Στη συνέχεια ο 30χρονος αποχώρησε, αλλά λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε μαζί με τους πέντε αδελφούς του και κινούμενοι πεζοί πυροβόλησαν με δυο κυνηγετικά όπλα πολλές φορές προς το μέρος του παραπήγματος. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος 16 ετών καθώς και ένα δίχρονο αγόρι. Από το χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν είκοσι οκτώ κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, ενώ σε κοίτη ρέματος βρέθηκαν κρυμμένα μια καραμπίνα και μία φυσιγγιοθήκη κενή. Ερευνάται αν το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για την τέλεση του παραπάνω αδικήματος.

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΒΕ

 

Μετά από πέντε μήνες εντάσεων, ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για το οικονομικό έτος 2014, με 12 ψήφους υπέρ και 5 κατά. Η χθεσινή συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου ξεκίνησε με το νέο πρόεδρο κ. Ηλία Αντωνίου να ζητάει συγνώμη για τα όσα συνέβησαν τους προηγούμενες μήνες, λέγοντας πως έχει μερίδιο ευθύνης και ο ίδιος και ζητώντας να μπει τελεία στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος κ. Βύρων Παππάς ζήτησε να υπάρξει και δημοσίως μια προσωπική συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα, με τον κ. Ηλία Αντωνίου να λέει πως η δημόσια συγνώμη κατευθύνεται προς τον καθένα προσωπικά και προς όλο το διοικητικό συμβούλιο.

 

Επιστροφή στα θρανία για μαθητές 20 σχολείων του νομού Καρδίτσας

 

Από σήμερα στα σχολεία τους επιστρέφουν μαθητές είκοσι σχολείων της Καρδίτσας, προκειμένου να αναπληρώσουν τις ώρες που έχασαν από τις καταλήψεις. Να υπενθυμιστεί ότι τρίωρες στάσεις εργασίας για σήμερα, αύριο και την Παρασκευή έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για τις τρεις πρώτες ώρες των μαθημάτων ενώ η τοπική ΕΛΜΕ προκήρυξε στάσεις εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες.

 

Εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης στο Μαυρομμάτι

 

Εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης του δήμου Μουζακίου προς τιμήν του Γεώργιου Καραϊσκάκη γίνονται σήμερα,  στη γενέτειρά του, το Μαυρομμάτι Καρδίτσας. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, στις 11 θα ακολουθήσει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθως κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στις 12 θα εκφωνηθεί πανηγυρικός λόγος στην πλατεία του χωριού και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με απαγγελία ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54