Eιδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Είκοσι δύο συνδυασμοί σε όλο το νομό Καρδίτσας

 

Ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου. Συνολικά κατατέθηκαν 22 συνδυασμοί, ενώ δεν έλειψαν οι περιπτώσεις επικεφαλής που κατέθεσαν στο παρά πέντε τους συνδυασμούς τους στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας.  Στο δήμο Καρδίτσας επτά συνδυασμοί ζητούν την ψήφο των πολιτών. Οι υποψήφιοι είναι οι, Φώτης Αλεξάκος, Βάιος Βαρελάς, Στέφανος Κατσάρας, Βασίλης Κρανιάς, Ευάγγελος Λέμας, Κωνσταντίνος Παπαλός, Ηλίας Σχορετσιανίτης. Στο δήμο Σοφάδων την ψήφο διεκδικούν οι, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Θάνος Σκάρλος και Σωτήρης Στουρνάρας. Στο δήμο Παλαμά θα αναμετρηθούν οι, Αχιλλέας Καραλής, Αριστοτέλης Πολυγένης και Γιώργος Σακελλαρίου, ενώ ο κ. Χρήστος Καρακώστας δεν κατέθεσε τελικά συνδυασμό. Στο δήμο Μουζακίου κατεβαίνουν τέσσερις συνδυασμοί με επικεφαλής τους, Λάμπρο Γιώτη, Θωμά Καλαμπαλίκη, Γιώργο Κωτσό και Παρασκευή Ντουρβά. Στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα υποψήφιοι είναι οι, Βασίλης Ελευθερίου, Δημήτρης Τουλιάς και Δημήτρης Τσιαντής. Τέλος στο δήμο Αργιθέας υποψήφιοι είναι οι, Λάμπρος Τσιβόλας και Γιώργος Χασιώτης.

 

Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας

 

Εφτά οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας: Ο Βαγγέλης Νοτόπουλος με το συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα «Θεσσαλών Πολιτεία», Στέλιος Αναστασόπουλος με το συνδυασμό της Ηρούς Διώτη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», Βασίλης Τσιάκος με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών», Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης με τον συνδυασμό του Νικόλαου Πουτσιάκα «Οικολογική Θεσσαλία Ανοιχτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», Αστέρης Χαλάτσης με το συνδυασμό του Βαγγέλη Μπούτα «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας»,  ο Αλέξανδρος Τέγας με το συνδυασμό της Μαρίνας Χρυσοβελώνη «Θεσσαλία η γή μας», ο Παναγιώτης Καμινιώτης με το συνδυασμό του Ευστάθιου Ντούρου "Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία Ανταρσία για την Ανατροπή".

 

Στην Καρδίτσα αύριο έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι

 

Έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι θα βρίσκονται αύριο στην Καρδίτσα, και συγκεκριμένα οι Νίκος Ορφανός, Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα, Δημήτρης Κουρέτας, Χριστίνα Ταχιάου, Σπύρος Καχριμάνης και Θανάσης Σκόκος. Στις 7 αύριο το απόγευμα θα βρίσκονται στο Παυσίλυπο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Καρδιτσιώτες.

 

«Μόνη επιλογή τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ»

 

Στην Καρδίτσα βρέθηκε το Σάββατο η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μαζί με το βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαλάκη, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Η κ. Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τρεις κάλπες, μία νίκη και κάλεσε τον ελληνικό λαό να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Μιλώντας για τη σημασία των ευρωεκλογών σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως πειραματόζωο, όπου εφαρμόζονται πολιτικές λιτότητας. «Εμείς επιδιώκουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε υπόδειγμα αντίστασης και να στείλει μήνυμα ότι αυτές οι πολιτικές μπορούν να ανατραπούν», είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

 

Προβλήματα στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία

 

Προβλήματα σε καλλιέργειες του νομού Καρδίτσας δημιούργησαν οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Η βροχή ήταν έντονη και πολλές καλλιέργειες πλημμύρισαν σε διάφορα σημεία του νομού. Ζημιές από χαλαζόπτωση προκλήθηκαν στην περιοχή της Αχλαδιάς. Επλήγησαν νεόφυτες καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και καλλιέργειες σιτηρών. Ακολούθησε ισχυρή βροχόπτωση που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές καλλιέργειες.

 

Σε κινητοποιήσεις οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών

 

Το νομοσχέδιο που θέτει νέους όρους για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών έχει προκαλέσει αντιδράσεις των παραγωγών. Σήμερα δε θα λειτουργήσουν λαϊκές αγορές, ενώ στην Καρδίτσα οι παραγωγοί που βρίσκονται καθημερινά στο χώρο της δημοτικής αγοράς ενημερώθηκαν ώστε να μη στήσουν σήμερα πάγκους. Οι παραγωγοί, μεταξύ άλλων,  διαφωνούν με την κλήρωση των θέσεων, με το διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, ζητούν την απόσυρση του άρθρου που προβλέπονται υπέρογκα πρόστιμα και συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης, ενώ γενικότερα κάνουν λόγο για μέτρα που θα τους οδηγήσουν στην καταστροφή.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28/04/2014 - 10:57