Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 29. 04. 2014
 
 
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα, για τις ευρωεκλογές
 
Στις 9 Μαΐου στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Λουΐζα Ράζου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Δημήτρης Οικονομάκος. 
 
Στην Καλαμάτα η Νατάσα Ράγιου
 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νατάσα Ράγιου. Η κα Ράγιου στις 10.15 π.μ. θα συναντηθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στο Δημαρχείο.  
 
Αναθέσεις έργων σε υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο
καταγγέλλει ο Γιάννης Μανώλης
 
Απ’  ευθείας αναθέσεις έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλου του συνδυασμού του Πέτρου Τατούλη, καταγγέλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μανώλης. Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Μανώλης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υποψήφιος του συνδυασμού του απερχόμενου περιφερειάρχη στην Αρκαδία «μόνο τον τελευταίο χρόνο έλαβε από αναθέσεις έργων της Περιφέρειας 230.838 € από τον Τατούλη, την ώρα που σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ανάθεση έργων για υποψηφίους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5000€ ετησίως». Ο κ. Μανώλης καταγγέλλει επίσης ότι υποστηρικτές του κ. Τατούλη «με μεθόδους πολιτικής μαφίας και καμόρας εκβίαζαν την απόσυρση υποψηφίων από αντίπαλα ψηφοδέλτια».
 
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος: «Θέλουν να μετατρέψουν
το Δήμο Οιχαλίας σε σκουπιδότοπο»
 
Τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας, εξηγεί ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, αφήνοντας αιχμές για «συμφέροντα» που κρύβονται πίσω από το σχέδιο της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης Μεσσηνίας.
Σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων:
«Γνωρίζουν όλοι, ότι ο αγώνας μου ήταν έντιμος, ηθικός και καθαρός. Δεν συμβιβάστηκα με προσωπικά συμφέροντα κάποιων, δεν υπέκυψα σε πιέσεις και εκβιασμούς αρκετών, δεν εξαγόρασα συνειδήσεις συνδημοτών μου για τον εμπλουτισμό του ψηφοδελτίου μου. Τον αγώνα αυτό δεν κατάφερα να τον ολοκληρώσω, όχι γιατί δεν μπορούσα, αλλά γιατί δεν έσκυψα το κεφάλι και δεν συμβιβάστηκα με τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν τον Δήμο Οιχαλίας σε σκουπιδότοπο».
 
«Για κατεβάτε στο χορό …» σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα
 
«Για κατεβάτε στο χορό … ν’ ακούσετε πώς πιάνεται η αγάπη», είναι το γενικό θέμα των παραστάσεων που θα δώσουν σήμερα και αύριο στις 9:15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι. Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας "Ο Θάμυρις", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Διαβολιτσίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκάλας "Ο Άγιος Αθανάσιος". 
Θεματικός άξονας της παράστασης είναι η αγάπη, καθώς αυτή είναι ο λόγος που οι άνθρωποι πιάνονται σε κύκλο και χορεύουν. Μέσα από την ιστορία ενός κοριτσιού που συναντά διάφορες μορφές αγάπης κατά τη διάρκεια της ζωής της, το κοινό θα ταξιδέψει χορευτικά σε πολλά από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και θα δει τους χορευτές όλων των συλλόγων να ζωντανεύουν την παράδοση και να δείχνουν «πώς πιάνεται η αγάπη».
Η επιμέλεια και η διδασκαλία των χορών είναι του Νίκου Χιώτη και της Τόνιας Ηλιοπούλου, τα κείμενα και η σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, η θεατρική χορογραφία της Μαρίας Λαδά.
Η είσοδος κοστίζει 9 ευρώ και 6 για μαθητές, φοιτητές και ανέργους.
 
 
«Τα ραδίκια ανάποδα» στην Καλαμάτα
 
Δυο παραστάσεις με το έργο «Τα ραδίκια ανάποδα» θα δώσει σήμερα και αύριο στις 9 το βράδυ, σο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας, ο Γιώργος Γαλίτης
Το έργο είναι ένας κωμικός μονόλογος με 13 ρόλους. Τους ρόλους έχει γράψει, Γιώργος Γαλίτης και τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/04/2014 - 09:57