Aντιναζιστική διαμαρτυρία στη διακομματική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής


Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός "Ρήξη  και Ανατροπή στο Ηράκλειο -Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση",  ενημερώνει για τα ακόλουθα:

"Στη χθεσινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής και διακομματικής επιτροπής του Δήμου, που έγινε με ευθύνη και πρόσκληση από τη Δημοτική Αρχή, εμφανίστηκε ομάδα από την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν είχαν το θράσος να ζητήσουν εκλογικό περίπτερο στη πλατεία.
Η «ΡΗΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ», η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» αποχωρήσαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή που ανέχτηκε και νομιμοποίησε τη παρουσία των νεοναζί στη διαδικασία.
Το Ηράκλειο ήταν και είναι μία πόλη αντιφασιστική και ο λαός του Ηρακλείου διοργάνωσε δύο τεράστια αντιφασιστικά συλλαλητήρια ζητώντας να κλείσουν τα γραφεία - ορμητήρια τους στη Λ. Ηρακλείου.
Η «Χρυσή Αυγή» δεν είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, είναι - και με τη βούλα της δικαιοσύνης - μία εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση με τους ηγέτες της στη φυλακή και δεν θα ανεχτούμε τη παρουσία τους στο Ηράκλειο.
Καλούμε ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο να συνταχθούν σε μία κοινή αντιφασιστική στάση:
ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!".

 

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής: Προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Ηρακλειώτικο λαό


Κύριε Δήμαρχε,

εν όψει του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητήσετε για την οριοθέτηση των εκλογικών περιπτέρων των πολιτικών κομμάτων στην πόλη μας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας,

στην παραχώρηση χώρου για εγκατάσταση εκλογικού περιπτέρου της Εγκληματικής Φασιστικής Ναζιστικής Οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ή όποιο υποκατάστατο αυτής στο Ηράκλειο.

Θεωρούμε ότι μία τέτοια ενέργεια θα ήταν ύβρις για τις δημοκρατικές παραδόσεις του Ηρακλείου, για την πόλη που έδρασε και έδωσε τη ζωή της η Ηλέκτρα Αποστόλου.

Για την οργάνωση Μελών

ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/04/2014 - 13:28