Θ. Παφίλης για το πρόγραμμα Σγουρού και το ψηφοδέλτιο της Δούρου

Να στηρίξουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής, τη Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί ο Θανάσης Παφίλης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.  Αναφερόμενος τόσο στην υποψηφιότητα Σγουρού οσο και της Ρένας Δούρου αναφέρει ότι  οι λαϊκές οικογένειες της Αττικής δεν πρέπει να ξεχνούν πως αυτοί οι συνδυασμοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την πολιτική της ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτή τη δραματική κατάσταση. Ειδικότερα για τον κ. Σγουρό αναφέρει ότι εμφανίζεται ως υπερκομματικός και ανεξάρτητος, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι υπηρέτησε πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και της σημερινής εφαρμόζοντας κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική. Για τη Ρένα Δούρου, τονίζει ότι μέσα από πομπώδης εκφράσεις και κούφιες αντιπαραθέσεις επιχειρεί να κρύψει τη συμφωνία του κόμματός της με τη στρατηγική της ΕΕ και τη συναίνεση του στο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, την ανταποδοτικότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα.

H δήλωση του Θανάση Παφίλη

 

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τους συνδυασμούς του νέου δικομματισμού, όπως και αν εμφανίζονται. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τις κοκορομαχίες των υποψηφίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν με ψευτοκαυγάδες να κρύψουν τη συμφωνία τους με τη στρατηγική της ΕΕ που και μέσα από την Περιφέρεια εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων.

Ο κ. Σγουρός εμφανίζεται ως υπερκομματικός και ανεξάρτητος, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι υπηρέτησε πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και της σημερινής εφαρμόζοντας κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται το πρόγραμμά του. Το ίδιο και ο κ. Κουμουτσάκος.

Η κ. Δούρου μέσα από πομπώδης εκφράσεις και κούφιες αντιπαραθέσεις επιχειρεί να κρύψει τη συμφωνία του κόμματός της με τη στρατηγική της ΕΕ και τη συναίνεση του στο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, την ανταποδοτικότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα.

Οι λαϊκές οικογένειες της Αττικής δεν πρέπει να ξεχνούν πως αυτοί οι συνδυασμοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την πολιτική της ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτή τη δραματική κατάσταση. Το ίδιο κάνουν και τώρα.

Γι’ αυτό, δύναμη και ελπίδα είναι η στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ. Ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιφέρεια Αττικής σημαίνει μάχη ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης, με κινητοποίηση του λαού και απειθαρχία στην ΕΕ.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να σταματήσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να περάσουμε στη διεκδίκηση, την επίθεση για βελτιώσεις, τη συνολική ανατροπή».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/04/2014 - 13:18