Κακουργηματικού βαθμού οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες του Λούνα Παρκ

Από πλημμελήματα σε κακουργήματα μετέτρεψε ο ανακριτής τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορούμενους για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό μετά από νέα στοιχεία που προστέθηκαν στη δικογραφία. Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι τέσσερις κατηγορουμένοι , ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα παρκ επιρρίπτει ο πατέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κατάθεσή του, που επικαλείται η εφημερίδα των Συντακτών, ο υπεύθυνος του χώρου δεν είχε φροντίσει να δέσει την πλαστική κυλινδρική μπάλα με σχοινιά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τον πατέρα ενώ ο γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια η μπάλα έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».

Αμέσως όπως εξηγεί, έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει τη μπάλα που κυλούσε στο έδαφος.

 «Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία»

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/04/2014 - 13:38