Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Συγκεντρώσεις και πορείες για την Πρωτομαγιά
 
Με συγκεντρώσεις και πορείες οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας θα τιμήσουν σήμερα  την εργατική Πρωτομαγιά. Το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί, στην οδό Αριστομένους έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
 
Δικάζονται αγρότες στην Καλαμάτα
 
Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας θα καθίσουν την Παρασκευή αγρότες της Μεσσηνίας, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2009. Οι αγρότες συμμετείχαν στον αποκλεισμό του κόμβου της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, στο Ασπρόχωμα. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί τους πολίτες σε συμπαράσταση και σε συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια. Τη συμπαράστασή τους στους δικαζόμενους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συεπείρωση» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος Σοφία Αποστολοπούλου και στο Δήμο Μεσσήνης Κώστας Αποστολόπουλος.
 
Ο Φώτης Κουβέλης σε Τρίπολη και Καλαμάτα
 
Την Τρίπολη και την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την Κυριακή ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε η επίσκεψη θα ξεκινήσει από την Τρίπολη. Στις 10:30 το πρωί ο κ. Κουβέλης θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Το διακύβευμα των ευρωεκλογών και οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ», ενώ στις 11:15 θα συναντηθεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργο Δέδε και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Μπερτζελέτο. Στις 11:30 θα επισκεφθεί την έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα», όπου θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς (Επιμελητήριο Αρκαδίας, ΟΕΒΑ, ΣΕΒΙΠΕΤ) και θα κάνει δηλώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Καλαμάτα, όπου στις 5:30 το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλάς» και στις 6:15 θα συναντηθεί με μέλη και φίλους του κόμματος
 
Απειλές και κατά του πρωθυπουργού από τον Ηλία Κασιδιάρη
 
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης. Το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσίασε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την «Ελληνική Αυγή» Δημήτρη Δολτσινιάδη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, που στηρίζει η «Χρυσή Αυγή».
Στην ομιλία του κατηγόρησε όλους του πολιτικούς ως «κλέφτες, προδότες και πουλημένους» και απείλησε, μεταξύ άλλων ότι «οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν, θα στείλουν στη φυλακή υπουργούς και τον πρωθυπουργό».
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η «Χρυσή Αυγή» θα διαλύσει «το απόκομμα της Ν.Δ., όπως αφάνισε το ΛΑ.Ο.Σ. και στη συνέχεια θα διαλύσει και τον ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α.», ενώ ισχυρίστηκε πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος «θα βγει από τη φυλακή ως πρωθυπουργός».
 
Χρυσαυγίτες κατέστρεψαν πανό της «Πανσπουδαστικής» στο ΤΕΙ Καλαμάτας
 
Πανό της «Πανσπουδαστικής» για τις φοιτητικές εκλογές και του ΠΑΜΕ για τη σημερινή Πρωτομαγιά, κατέστρεψαν μέλη της «Χρυσής Αυγής», σύμφωνα με καταγγελία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση «τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίες, δείχνουν πως πραγματικός εχθρός των χρυσαυγιτών είναι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και οι μπροστάρηδες του οι κομμουνιστές.   Με τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν κανένα φοιτητή, κανέναν εργαζόμενο».
 
Την Κυριακή τα «Πολυδούρεια»
 
Την Κυριακή στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν τα «Πολυδούρεια», η εκδήλωση που οργανώνουν κάθε χρόνο ο Δήμος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, στη μνήμη της Καλαματιανής ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα υπερρεαλίστρια Μάτση Χατζηλαζάρου. Στην εκδήλωση θα απονεμηθεί το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη». Το καλλιτεχνικό μέρος έχει αναλάβει ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς».
 
Είκοσι χώρες στην 22η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής
 
Από αύριο μέχρι την Κυριακή πραγματοποιείται στην Καλαμάτα η 22η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και ο τοπικός Φιλογυμναστικός Όμιλος. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν πάνω από 100 αθλήτριες από 20 χώρες.  Οι αποστολές βρίσκονται ήδη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζακστάν, Λετονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Η.Π.Α., Ουζμπεκιστάν
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54