Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

 ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΜΑΪΟΥ 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 88,2 ΣΤΑ FM

Την ομόφωνη, κατηγορηματική αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος από την ΔΕΗ και την ιδιωτική εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» στην Αβαρίτσα του Καλαμά εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνοσπονδίας. Το ΔΣ της Συνοσπονδίας θεωρεί ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του πρέπει να στοχεύει στο όφελος του λαού διαπιστώνοντας ότι «το περιβάλλον και ειδικότερα οι υδάτινοι πόροι αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και μάλιστα μιας χρήσης, με αποτέλεσμα την απόλυτη κατασπατάληση των πόρων αυτών προς όφελος κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων».


Την έντονη διαφωνία τους απέναντι στην ασύδοτη και άνευ όρων λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν εμπορουπάλληλοι και αλληλέγγυοι σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην κεντρική αγορά των Ιωαννίνων.


Αποφασισμένοι να προασπίσουν το φυσικό κάλλος της Κυανής Ακτής και του Παντοκράτορα και να διασώσουν τα δύο «στολίδια» της Πρέβεζας, είναι οι συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση πολιτών Πρέβεζας για τη διάσωση Κυανής Ακτής – Κάστρου Παντοκράτορα. Την Κυριακή το απόγευμα η Συνέλευση πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Θωμάς Μποντίνας» καλώντας τους δημότες να βρεθούν αύριο, Τρίτη στις 10 το πρωί στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.


Ένας 16χρονος από την Ηγουμενίτσα έχασε τη ζωή του σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου στην Εγνατία.  Συγκεκριμένα, εντός της σήραγγας Μεσοβουνίου, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, μηχανή που οδηγούσε 18χρονος, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου συνεπιβάτη και το σοβαρό τραυματισμό του 18χρονου οδηγού.


«Το μέλλον του Δήμου δεν χωρά εξουθενωμένους πρωταγωνιστές του χθες, ούτε επαναφορά πρακτικών, συμπεριφορών και προσώπων», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας παρουσιάζοντας την Κυριακή το βράδυ τους υποψηφίους και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννινα, Κοινωνία Πολιτών».


Υποψηφίους και βασικούς άξονες του προγράμματός της παρουσίασε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής το Νίκο Γκόντα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης το απόγευμα του Σαββάτο. Το εκλογικό κέντρο λειτουργεί επί της οδού Δωδώνης, απέναντι από την Ακαδημία.


Παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν την Παρασκευή το βράδυ τα επίσημα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Γιάννενα-Πολίτες για την ανατροπή, με τον υποψήφιο δήμαρχο να εκφράζει την πεποίθηση ότι η πορεία θα είναι νικηφόρα, τη δεύτερη Κυριακή. Ο κ. Νάτσης άφησε αρκετές αιχμές κατά των αντιπάλων του, τόσο του κ. Μπέγκα, όσο και του κ. Γκόντα και έδωσε σε μερικές αδρές γραμμές τις προγραμματικές προτάσεις του συνδυασμού.


Πρόσκληση για κοινή διακαναλική τηλεοπτική εμφάνιση των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Ιωαννιτών, στην οποία θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων (debate) σχετικά με το πρόγραμμα των συνδυασμών τους και την επόμενη μέρα στο Δήμο, εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας.
Τους άξονες του προγράμματός για την παραγωγική, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ηπείρου έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη ζητώντας από όλους τους συμπολίτες για να την αξιολογήσουν και να την εμπλουτίσουν «έτσι ώστε να γίνει το εργαλείο της δουλειάς μας για να βγάλουμε την Ήπειρο απ’ το τέλμα στο οποίο την έχουν ρίξει εθελόδουλες και άτολμες διοικήσεις, για να την κάνουμε «ΗΠΕΙΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους».

Συνεχίζονται οι περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: στις 7.30 το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών Τάκης Τασιούλας μιλά σε συγκέντρωση- συζήτηση στο Άλσος Ιωαννίνων, στην ταβέρνα «ΚΗΠΟΣ», ενώ στις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση- συζήτηση στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων, στην ταβέρνα «ΚΑΜΩΝΑΣ» με ομιλητή τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Γιώργο Πρέντζα.


Κάλεσμα τους ψηφοφόρους να πλαισιώσουν τις γραμμές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς απευθύνει η Αριστερή Παρέμβαση ώστε να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους εκείνους που «μας μαυρίζουν τη ζωή με τις απολύσεις, εκείνους που διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία, ξεπουλούν τα φυσικά αγαθά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, καταστρέφουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όπως έγινε στη ‘ΔΩΔΩΝΗ’». Τα ψηφοδέλτια της παράταξης, με επικεφαλής το Χρήστο Πατσούρα στο Δήμο και τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Ζήκο στην Περιφέρεια, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας Ηπείρου, στη στοά Σάρκα.


Σήμερα στις 8 το απόγευμα το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» ένα «Αφιέρωμα στον ποιητή και πεζογράφο Τάσο Ποφύρη». Στην βραδιά του αφιερώματος θα μιλήσουν ο Γ. Αράγης, κριτικός λογοτεχνίας και δοκιμιογράφος, ο Θ. Β. Κούγκουλος, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης και ο ποιητής. Είσοδος ελεύθερη.


Στις 7.30 σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, στην πλατεία Ομήρου, πραγματοποιείται το μάθημα Μαίου για το τμήμα μαθημάτων για την οικογένεια του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Ιωαννίνων. Το θέμα «Επικοινωνία, βασικός παράγων λειτουργίας της οικογένειας» θα εισηγηθεί η Μαρία Ράπτη, επίκουρη καθηγήτρια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.
Την ταινία «Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ» του Αλέν Ρενέ προβάλλει σήμερα και αύριο η Κινηματογραφική Ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΚΟΠΙ), στο πλαίσιο του αφιερώματος στον ψυχαναλυτικό φακό Οι προβολές γίνονται στον κινηματογράφο «Πολυθέαμα» και ξεκινούν στις 10 το βράδυ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05/05/2014 - 17:28