Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 08-05-2014
 
 
Ορεστιάδα: Αντιδράσεις για την πολιτική εκδήλωση της «Ελληνικής Αυγής ΑΜΘ»
 
Αντιδράσεις προκαλεί η αποψινή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει στο ξενοδοχείο «Βιέννη» στη Νέα Ορεστιάδα ο υποψήφιος συνδυασμός για την διοίκηση της Περιφέρειας «Ελληνική Αυγή για την ΑΜΘ», που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Σε αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 6.30 το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο καλεί τους πολίτες η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια η άφιξη της Χρυσής Αυγής στην πόλη» και χαρακτηρίζει το κόμμα Μιχαλολιάκου «δολοφονικό μόρφωμα». Καταλήγοντας, καλεί τον κόσμο σε «δημοκρατική περιφρούρηση», τονίζοντας πως «θα πρέπει και η κουστωδία των φασιστών να αντιληφθεί ότι η πόλη δεν την καλωσορίζει». Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η αυτόνομη κίνηση πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαλάντη Παντσίδη, σημειώνοντας πως η “Χρυσή Αυγή” είναι ανεπιθύμητη. «Σε έναν δήμο που χαρακτηρίζεται από “προσφυγιά” και μετανάστευση, δεν μπορούν να αρθρώνουν τον μισαλλόδοξο και μισάνθρωπο λόγο τους οι νοσταλγοί του Χίτλερ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του συνδυασμού, που καλεί και τους άλλους υποψηφίους δημοτικούς συνδυασμούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να μην κλείνουν πονηρά το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ή όποιας άλλης Αυγής, με υπεκφυγές και μισόλογα». 
 
Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα ξηρικά βαμβάκια 
 
Την «έντονη ανησυχία» των παραγωγών βάμβακος στο νομό Έβρου μεταφέρει στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, αναφερόμενος στο θέμα της εξαίρεσης της καλλιέργειας ξηρικού βαμβακιού από την ειδική συνδεδεμένη ενίσχυση. Ο κ. Ουζουνίδης σημειώνει ότι η ενημέρωση που έχουν οι παραγωγοί είναι πως δεν θα λάβουν τη συγκεκριμένη ενίσχυση και υπογραμμίζει πως μία τέτοια εξέλιξη «θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική τους υποβάθμιση αλλά και την υποβάθμιση γενικότερα της αγροτικής οικονομίας του Έβρου». Καταλήγοντας, ο βουλευτής ερωτά εάν επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο υπουργείο η εξαίρεση του ξηρικού βαμβακιού από τη συνδεδεμένη ενίσχυση και πως σχεδιάζεται η στήριξη των παραγωγών της συγκεκριμένης καλλιέργειας. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης ζητά να πληροφορηθεί εάν προτίθεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επαναφέρει σε ισχύ το καθεστώς των προηγούμενων ετών, για την ενίσχυση των ξηρικών αγροτεμαχίων βάμβακος.  
 
ΑΜΘ: Μηνιαίος απολογισμός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης 
 
Διακόσια εξήντα πέντε άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, 18 για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και 172 μη νόμιμους μετανάστες, συνέλαβαν το μήνα Απρίλιο οι αστυνομικοί των έξι Αστυνομικών Διευθύνσεων της περιφέρειας ΑΜΘ, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση. Στο ίδιο διάστημα εξιχνιάστηκε μία ανθρωποκτονία, δύο ληστείες, τέσσερις απάτες, 56 διαρρήξεις και κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής, ενώ εξαρθρώθηκε μία εγκληματική ομάδα που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία, μία που εξαπατούσε πολίτες μέσω του διαδικτύου και μία παραχαρακτών χαρτονομισμάτων. 
 
Δύο γαλάζιες σημαίες σε ακτές του δήμου Αλεξανδρούπολης
 
Στη δημοτική πλαζ της Αλεξανδρούπολης και στην παραλία της Κυανής Ακτής θα κυματίζει και φέτος «γαλάζια σημαία». Συνολικά στη χώρα, βραβεύτηκαν 408 ακτές, διατηρώντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 51 χώρες. Στη Θράκη οι ακτές με γαλάζια σημαία είναι δέκα. 
 
Σαμοθράκη: Ικανοποίηση στο νησί από τις επισκέψεις εκατοντάδων μαθητών 
 
Την ικανοποίησή του από την επίσκεψη 600 μαθητών στη Σαμοθράκη, που βρέθηκαν στο νησί στο πλαίσιο μονοήμερης σχολικής εκδρομής μέσω του προγράμματος «Η Νίκη πάει σχολείο», εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός. «Μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και τους επόμενους μαθητές», αναφέρει ο κ. Χανός, σημειώνοντας πως «ο δήμος κατάφερε με πολύ προσπάθεια να ανταποκριθεί με επιτυχία στη μεγάλη αυτή διοργάνωση φιλοξενίας μαθητών». Το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, που υλοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την εύρεση του αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης», στο νησί αναμένεται να φτάσουν πολλοί ακόμη μαθητές. 
 
Αλεξανδρούπολη: Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΙΝ.Ε ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά 
 
Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την άρση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και την εδραίωση της θέσης της γυναίκας στο συνδικαλιστικό κίνημα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τη δομή ισότητας των φύλων του Εργατικού Κέντρου Έβρου. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο των ενεργειών επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης των εργαζόμενων γυναικών και έχει στόχο τη διερεύνηση των έμφυλων ρόλων που επηρεάζουν τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, με συντονίστρια την εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Κωνσταντίνα Κράνου.     
 
Προεκλογική δραστηριότητα   
 
Συνέντευξη τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 
Συνέντευξη τύπου για τα θέματα της εξάρτησης από ουσίες, της ειδικής αγωγής και της ανεργίας θα παραχωρήσουν στις 12.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Αθηνά” στην Αλεξανδρούπολη, εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο.  
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08/05/2014 - 12:34