Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Τρίωρη στάση εργασίας από το σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ για το Κέντρο Γυναικών

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για όλο το προσωπικό του Δήμου Καρδίτσας και των Νομικών του Προσώπων, αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή του, στους απλήρωτους εργαζόμενους των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών του Δήμου Καρδίτσας (Κέντρο Γυναικών).      

Οι εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας διανύουν  ήδη τον 9ο μήνα μη καταβολής των δεδουλευμένων τους γεγονός που έχει οδηγήσει αυτές και τις οικογένειές τους σε οικονομική ασφυξία, στα όρια της ανέχειας, της ατομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Η απόφασή τους να προσφύγουν σε επίσχεση εργασίας από αύριο έχει την στήριξη όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας με ομόφωνη απόφαση του απαιτεί από την Δημοτική Αρχή την άμεση την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τους του Κέντρου Γυναικών. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Καρδίτσας να συμμετέχουν στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο δημαρχείο Καρδίτσας. Στην ίδια συγκέντρωση θα παραβρεθούν και οι γονείς του βρεφονηπιακού σταθμού του Κέντρου Γυναικών, και εκπρόσωποι του συλλόγου γυναικών Νομού Καρδίτσας.

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, αφετηρία για  πολιτικές εξελίξεις, είπε ο Π. Καμμένος από την Καρδίτσα

 

Περιοδεία στην Καρδίτσα έκανε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψήφιων ευρωβουλευτών ,την υποψήφια περιφερειάρχη Μαρίνα Χρυσοβελωνη και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ζήτησε από τους πολίτες να καταψηφίσουν στις εκλογές την πολιτική της λιτότητας, προβλέποντας εξελίξεις και εθνικές εκλογές μετά τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές. Εξαπέλυσε επίθεση τόσο σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ όσο και στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το Παρόν το οποίο αναφέρονταν στη χρηματοδότηση του νέου κόμματος του πρώην δημοσιογράφου. «η εφημερίδα «Το Παρόν» κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη. Αποκαλύπτει ότι εκείνος ο οποίος ερευνάται από την Δικαιοσύνη για την εμπλοκή του με τα CDS για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο φίλος του Γιώργου Παπανδρέου που συνέτρωγε μαζί του πριν τις μεγάλες αποφάσεις για την οικονομία της χώρας, ο Θόδωρος Μαργέλλος ή Ντορής Μαργέλλος, είναι και χρηματοδότης του νέου κόμματος «Το Ποτάμι». Η σχέση του με τον Γιώργο Κύρτσο, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει ότι εδώ υπάρχει μια απόλυτη διαπλοκή συγκάλυψης μεταξύ των παλαιών κομμάτων, των κομμάτων που μας οδήγησαν στον μηχανισμό στήριξης και στηρίζουν τα μνημόνια και με εκείνους που ετοιμάζουν τις αυριανές πατερίτσες. Οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες θα παραμείνουμε απέναντί τους. Ας συνεχίσουν να υποβάλουν αγωγές και να εκβιάζουν μέσω των δικαστηρίων. Θα ενώσουμε τον ελληνικό λαό και αυτή η συμμορία θα καταδικαστεί στις 25 Μαΐου

 

Η Σοφία Σακοράφα αύριο στην Καρδίτσα

 

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Σοφία Σακοράφα θα επισκεφτεί αύριο την Καρδίτσα για την κεντρική ομιλία του κόμματος, στις 8 το βράδυ, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέμα της κεντρικής ομιλίας, το νόημα των τριπλών εκλογών και η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου ανατροπής και αριστερής διακυβέρνησης. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας», κ. Στέλιος Αναστασόπουλος.

 

Ο «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ» εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο

 

Ο δημοτικός συνδυασμός «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ» εγκαινίασε χθες το εκλογικό του κέντρο, με τον υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσας κ. Ηλία Σχορετσανίτη να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Εμείς δεν πιέσαμε κανέναν. Ούτε τάξαμε δουλειές, ούτε δώσαμε χρήματα, ούτε είχαμε υποχρεωμένους. Όσοι είναι μαζί μας ήλθαν γιατί ξέρουν ότι η προσπάθειά μας είναι υγιής. Ο Χριστός είπε "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν". Δεν υπάρχει δημοκρατικότερη προσέγγιση και στην πολιτική ζωή και χαιρόμαστε που την κάναμε πράξη».

 

Έγινε η επίσημη έναρξη του αεροδρομίου Καρδίτσας στη Μυρίνη

 

Εξήντα περίπου αεροσκάφη απ’όλη την Ελλάδα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μυρίνης κατά το 1ο Karditsaflyin που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός τόνισε ότι τα επόμενα βήματα είναι, η κατασκευή κτιρίου βάσης για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη, η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης ανατολικά, και κάλεσε την πολιτεία να αξιοποιήσει και να επεκτείνει τη συγκεκριμένη υποδομή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54