Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα


Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών

‘Εξω από το δημαρχείο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επί εννιά μήνες απλήρωτες εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών. Οι εργαζόμενες, μη αντέχοντας πια την οικονομική εξαθλίωση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Η σημασία της ίδρυσης και λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος

Η σημασία της ίδρυσης και λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος για την βαμβακοκαλλιέργεια στη χώρα μας και ειδικότερα για την παραγωγή και διάθεση στις διεθνείς αγορές πιστοποιημένου για την ποιότητά του βαμβακιού που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν και θα ενισχύσει το εισόδημα των παραγωγών, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του βουλευτή Λαρίσης και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Καρδίτσα. Τον κ. Χαρακόπουλο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός, ο οποίος -παρουσία των βουλευτών κ.κ. Ασημίνας Σκόνδρα και Σπύρου Ταλιαδούρου, του Προϊσταμένου του Κέντρου κ. Μοχάμεντ Νταράουσε και αιρετών παραγόντων του Δήμου - του απένειμε τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του στη ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Καρδίτσα κατηγορούμενοι για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή κάνναβης. Δύο Έλληνες ηλικίας 24 και 18 ετών, μαζί με τον 18χρονο Αλβανό, αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, , καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 18χρονου Αλβανού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 67,2 γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας, ενώ στο σπίτι του 24χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι 18χρονος Αλβανός προμηθεύτηκε την ποσότητα κάνναβης από έναν 22χρονο, ο οποίος συνελήφθη.

Σοφία Σακοράφα: Συνειδητή ψήφος για να αλλάξει η κατάσταση

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σοφία Σακοράφα μίλησε χθες από την Καρδίτσα σε προεκλογική συγκέντρωση, επισημαίνοντας ότι με την ψήφο στις ευρωεκλογές δίνεται μια μοναδική ευκαιρία ανατροπής της κατάστασης που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Κώστα Αγοραστού

Την κεντρική του ομιλία στην Καρδίτσα θα κάνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» κ.Κώστας Αγοραστός σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στο Παυσίλυπο.

Αύριο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Καρ.Πό.Σ.

Την κεντρική ομιλία του πραγματοποιεί αύριο, στις 8.30 το βράδυ στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ο Βάιος Βαρελάς, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Καρδίτσα Πόλις της Συλλογικότητας (Καρ.Πό.Σ). Εν τω μεταξύ χθες σε συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις και το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης για το δήμο Καρδίτσας. Προτεραιότητες της Καρ.Πό.Σ., μεταξύ άλλων είναι: Ο αγώνας ενάντια στα ρουσφέτια και το πελατειακό σύστημα, μέσω των οποίων, κυρίως, διατηρούνται στην εξουσία αυτές οι δυνάμεις, τόσο σε κεντρικό όσο και επίπεδο Δήμου. Καθιέρωση θεσμών διαφάνειας και δημοκρατίας. Η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου καθώς και της ανάπτυξης σχέσεων δημοκρατίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στους δημότες, τους φορείς και υπηρεσίες του Δήμου σαν βασικού όρου για την τοπική οικονομική ανάπτυξη. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών της Πρόνοιας και της αλληλεγγύης. Στα πλαίσια του οργανωτικού ρόλου του Δήμου, η ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και ανάπτυξης μέσω της στήριξης υγιών συνεταιρισμών και φορέων, ιδίως στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Η βελτίωση των συνθηκών ζωής στα χωριά, στην πόλη και της σχέσης τους με αναδιοργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου. Να δοθούν ευκαιρίες σε όλους και ειδικά στους νέους για εργασία, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/05/2014 - 10:47