Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (14/05/2014)

Μ. Μάκαρης: Πάνω από όλα οι ανθρώπινες ανάγκες

Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού του – «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» - για τον Δήμο Καλαμάτας, ανέπτυξε χθες, σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης. Μεταξύ αυτών, όοπωε τόνισε ο ομιλητής είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η δημοκρατία, με τη συμμετοχή των πολιτών. Οι δεσμεύσεις αυτές, όπως τόνισε, «δεν είναι φαραωνικά έργα, ούτε απαιτούν κάποιον πακτωλό χρημάτων που δεν υπάρχει. Αυτό που χρειάζεται για να υλοποιηθούν είναι τρία πράγματα: Πρώτο μια δημοτική αρχή που να ιεραρχεί τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από όλα τα άλλα, δεύτερο η πολιτική βούληση για συγκρούσεις, όταν το απαιτεί το καλό της πόλης και τρίτο η ίδια η αποφασιστικότητα και συμμετοχή των πολιτών Ο κ. Μάκαρης άσκησε έντονη κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και δήλωσε βέβαιος για τη μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Καλαμάτας, «που θα συζητηθεί σε όλη την Ελλάδα».
Χαιρετιοσμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης. Παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Πετράκος, η υποψήφια περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Οικολογική» Δήμητρα Λυμπεροπούλου και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη, Νίκος Πατσαρίνος.

Γ. Δέδες: Σύγκρουση δυο κόσμων…

Ως σύγκρουση δυο κόσμων και δυο διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, βλέπει την πορεία προς τις περιφερειακές εκλογές και προς το μέλλον, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» Γιώργος Δέδες. Μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ο κ. Δέδες άσκησε έντονη κριτική στον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, στον οποίο απέδωσε την αντίληψη «του παλαιοκομματισμού, των οικογενειακών συμφερόντων, του κύκλου των κολλητών και του δημοκρατικού ελλείμματος».
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς.

Ομιλία Οδυσσέα Βουδούρη στην Καλαμάτα

Αύριο στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, πριν τις εκλογές της Κυριακής, προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα». Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τοπικά μουσικά σχήματα.

Ομιλία Τατούλη στην Καλαμάτα

Σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα μιλήσει  αύριο στις 7 το απόγευμα ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης θα παρουσιάσει τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, «Νέα Πελοπόννησος», εν όψει των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

Σήμερα η συγκέντρωση του Θ. Μπρεδήμα

Σήμερα στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία η προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας». Ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μπρεδήμας.

 «Πολιτισμός και αναπτυξιακή πολιτική»

«Πολιτισμός και αναπτυξιακή πολιτική» είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ, στη «Μυλόπετρα», στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Ομιλητές θα είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Ξυδάκης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, με το συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», Σταμάτης Μπεχράκης.

Έκθεση φωτογραφιών από τα πειράματα του CERN

Έκθεση φωτογραφίας από τα πειράματα του CERN θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN και ο Δήμος Καλαμάτας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων και τα πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.

"Hangover IV" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Δυο ακόμη παραστάσεις θα δώσουν σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι συντελεστές της νεανικής κωμωδίας "Hangover IV". Το κείμενο είναι του Μάνου Ψιστάκη και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα. Παίζουν οι ηθοπιοί Μάριος Αθανασίου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Νικολέττα Καρρά, Πέτρος Λαγούτης, Χρήστος Τριπόδης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Μαρία Χανιωτάκη, Αλεξία Στολιδάκη.  Η πρώτη παράσταση θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα και η δεύτερη στις 9:30 το βράδυ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/05/2014 - 16:58