Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 15. 05. 2014



Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ ο δήμαρχος Καλαμάτας

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ Καλαμάτας και στην προσπάθεια που καταβάλλεται εθελοντικά για την επαναλειτουργία του σταθμού, δήλωσε ότι βρίσκεται ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία, που είχε ο σταθμός με τους φορείς της περιοχής, μέχρι την 11η Ιουνίου, που αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τους εργαζόμενους που έμειναν άνεργοι και τη συμπάθειά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.


Πρωτοβουλίες για τις ευπαθείς ομάδες και τους άνεργους

Η οικονομική κρίση αποκάλυψε την αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις που ακολούθησαν, τόνισε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας ο δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας. Τόνισε επίσης ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν μόνο από τους εθελοντές, όσο μεγάλη προσπάθεια και αν καταβάλουν. ΄Ετσι προτεραιότητά του για την επόμενη πενταετία – εφ’ όσον οι δημότες τον τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους - θα είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Αναφερόμενος στη θητεία του μέχρι τώρα, ο δήμαρχος τόνισε ότι μέσα σε συνθήκες χρεοκοπίας, ο Δήμος Καλαμάτας κατάφερε να σταθεί όρθιος, να μην χρωστάει και να προχωρήσει αρκετά σημαντικά έργα.
Μιλώντας για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακή σημείωσε ότι οι άνθρωποι που στελεχώνουν το συνδυασμό του είναι γνώστες των προβλημάτων και αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για την επίλυσή τους.


Μείωση τελών υποσχέθηκε ο Θ. Μπρεδήμας

Μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% και απαλλαγή των νέων επαγγελματιών για τα τρία πρώτα χρόνια από τη λειτουργία της επιχείρησής τους, υποσχέθηκε χθες το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας, κατά την ομιλία του, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του. Τόνισε επίσης ότι αν εκλεγεί θα ιδρύσει δημοτικό γραφείο εύρεσης εργασίας για τους ανέργους και θα καθιερώσει δωρεάν στάθμευση στα δημοτικά πάρκινγκ για τους ηλικιωμένους με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Ο κ. Μπρεδήμας άσκησε αυστηρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, λέγοντας – μεταξύ άλλων – ότι «έρχεται από μιαν άλλη εποχή, είναι κουρασμένη από την πολύχρονη ανακύκλωση της παρουσίας της στα δρώμενα του τόπου, είναι εθισμένη στο κτίσιμο των πελατειακών σχέσεων και των προσωπικών πολιτικών διαδρομών, είναι γαλουχημένη για το χάιδεμα αυτιών, για το χτύπημα στην πλάτη, τρέμει στην ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους και ισορροπεί στις βάρκες της ατολμίας και της αδράνειας».


Μιχ Αντωνόπουλος: Μήνυμα για την επόμενη μέρα το αποτέλεσμα των εκλογών

«Οι πολίτες περιμένουν την ώρα των εκλογών με αγωνία για να δώσουν το μήνυμα πως θέλουν τον τόπο την επόμενη μέρα», τόνισε χθες κατά την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Επέκρινε επίσης την απερχόμενη δημοτική αρχή γιατί στα 8 χρόνια που διοίκησε το Δήμο «δεν έδωσε στους πολίτες όραμα και προοπτική για το μέλλον του τόπου και δεν κατάφερε να δώσει λύσεις όχι μόνο σε θέματα ανάπτυξης, αλλά και σε θέματα καθημερινότητας».
Επεσήμανε επίσης ότι «όλα όσα έχουν γίνει έως τώρα έχουν να κάνουν με τα λάθη των επιλογών μας» και κάλεσε τους δημότες να τα διορθώσουν, καταψηφίζοντας τη σημερινή δημοτική αρχή, επιλέγοντας τις προτάσεις του δικού του συνδυασμού.


Ομιλία Οδυσσέα Βουδούρη στην Καλαμάτα

Σήμερα στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, πριν τις εκλογές της Κυριακής, προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα». Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τοπικά μουσικά σχήματα.


Ομιλία Πέτρου Τατούλη στην Καλαμάτα

Σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα μιλήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης θα παρουσιάσει τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, «Νέα Πελοπόννησος», εν όψει των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.


Αναστολή οικοδομικών εργασιών στις «Θίνες» του Κυπαρισσιακού

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και η εκτέλεση οικοδομικών έργων, για τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί άδειες, στην περιοχή «Θίνες» Κυπαρισσίας. Η περιοχή βρίσκεται πλησίον του χωριού Ελαία, στην παραλία του Κυπαρισσιακού Κόλπου και η απόφαση αποσκοπεί στην προστασία του σημαντικού τόπου ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα – καρέτα.
Με άλλη απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος Νάντιας Γιαννακοπούλου καθορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, στην ίδια περιοχή, κατά την τουριστική περίοδο 2014.


Εκδήλωση για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Μουσείο Μπενάκη

Αφιερωμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είναι εκδήλωση που οργανώνει αύριο, στις 8 το βράδυ, στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου (Κουμπάρη 1), με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων.
Για την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα μιλήσουν ο Γιώργος Λούκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου -τιμητικό μέλος του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας, ο Θάνος Μικρούτσικος, συνθέτης, ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, χορογράφος - τιμητικό μέλος του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και η Βίκυ Μαραγκοπούλου, διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Άγγελος Δεληβορριάς, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.
Το Φεστιβάλ γιορτάζει φέτος τα 20ά του γενέθλια και θα πραγματοποιηθεί από 17 μέχρι 24 Ιουλίου, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του διεθνούς σύγχρονου χορού.


Έκθεση φωτογραφιών από τα πειράματα του CERN

Έκθεση φωτογραφίας από τα πειράματα του CERN λειτουργεί μέχρι τις 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN και ο Δήμος. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων και τα πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.


Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου.


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες σήμερα
Άστατο καιρό με νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπει αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15/05/2014 - 11:14