Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Στα Γιάννινα Υπουργός και Αρχηγός της ΕΛΑΣ

Στα Γιάννινα θα βρεθούν σήμερα Τρίτη, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα επισκεφθούν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα τον αστυνομικό των ΕΚΑΜ που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή με τον Μάριαν Κόλα.

Ο αστυνομικός, με τραύμα στο πόδι, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει. Η μετεγχειρητική του πορεία κρίνεται πολύ καλή.

Πρέβεζα: Γενναίο κούρεμα σε δανειολήπτες από το ειρηνοδικείο

Με δύο αποφάσεις του το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας προέβη σε γενναίο "κούρεμα" για χρέη δανειοληπτών από την Πρέβεζα σε ποσοστό 77% και 50% αντίστοιχα.

Ειδικότερα  το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας έκανε δεκτές τις αιτήσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών και προέβη στην πρώτη περίπτωση σε διαγραφή χρέους 161.072,36 ευρώ, με αποτέλεσμα από συνολικό χρέος 209.472,36 ευρώ ο δανειολήπτης υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 48.400,00 ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση σε διαγραφή χρέους 53.125,88 ευρώ, με αποτέλεσμα από συνολικό χρέος 106.925,88 ευρώ ο δανειολήπτης υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 53.800,00 ευρώ.

Παράλληλα αποφασίστηκε και η διάσωση των κυρίων κατοικιών των δανειοληπτών οι οποίες εξαιρέθηκαν από τη ρευστοποίηση.

Ιωάννινα: Πρώτα στην ευρυζωνικότητα!

Τα Γιάννινα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο βαθμό λειτουργικής αξιοποίησης και επέκτασης δημόσιων δικτυακών υποδομών οι οποίες αναπτύχθηκαν στο 3ο ΚΠΣ.

O Δήμος Ιωαννιτών από το 2011, σε συνεργασία με το κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Πανεπιστημίου, χωρίς να υποστηρίζεται από καμία εθνική ή ευρωπαϊκή δράση έχει διασυνδέσει λειτουργικά 102 δημοτικά και δημόσια κτίρια μέσω τεχνολογίας οπτικής και ασύρματης σύνδεσης.

Ο συνολικός αριθμός των ασύρματων σημείων πρόσβασης (Hot-Spot) το πρώτο εξάμηνο του 2013 ξεπέρασε τα 100 εξυπηρετώντας περίπου 2500 χρήστες μηνιαίως, ενώ μέσω της λειτουργικότητας που παρέχει το μητροπολιτικό δίκτυο αξιοποιήθηκε το κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου και εγκαταστάθηκαν 90 τηλέφωνα τεχνολογίας IP καταργώντας τις αντίστοιχες αναλογικές ή ψηφιακές γραμμές και τα πάγια έξοδα τους.

Ιωάννινα: Τα πορίσματα για το έλλειμμα στην Οικονομική Επιτροπή

Η ενημέρωση για την πορεία της έρευνας, μετά τον εντοπισμό του ελλείμματος στο ταμείο του δήμου Ιωαννιτών, ήταν αυτή που κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι δικηγόροι του Δήμου, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την πορεία των μηνυτήριων αναφορών που έχουν κατατεθεί από το Δήμο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Όπως αναφέρθηκε, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε και ο φάκελος έχει διαβιβασθεί στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

 

Ιωάννινα: Έχασε τη μάχη ο άτυχος ποδηλάτης – συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός

Έχασε τη μάχη που έδινε επί δέκα ημέρες στην Εντατική, ο 54χρονος ποδηλάτης.

Ο 54χρονος κινούνταν με το ποδήλατό του στην οδό Παπανδρέου στα Ιωάννινα, όταν το πρωί της Πέμπτης 11ης Ιουλίου, παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο ασυνείδητος οδηγός που τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο και αβοήθητο εντοπίστηκε την Κυριακή. Πρόκειται για έναν νεαρό ο οποίος επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση και ο οποίος θα βρεθεί πλέον αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ηγουμενίτσα: Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Πλαταριά Γιαννιώτης επιχειρηματίας

Χθες το πρωί, στην Πλαταριά, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος Γιαννιώτης επιχειρηματίας συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 57χρονος οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, σοβαρά ένας 50χρονος και μία 18χρονη (επιβάτες του δεύτερου οχήματος) και ελαφρά η 42χρονη οδηγός του δεύτερου οχήματος και ένα 12χρονο κορίτσι (που επέβαινε στο δεύτερο όχημα. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54