Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

Μεγάλο προβάδισμα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Στο 94,30% των εκλογικών τμημάτων της Καρδίτσας ο κ. Αγοραστός έχει εντυπωσιακό προβάδισμα. Έλαβε ποσοστό 45,53%, ενώ ακολουθεί η κ. Διώτη 14,71%. Ακολουθούν ο κ. Τσιλιμίγκας με 14,03%, ο κ. Μπούτας με 11,94%, ο κ. Ηλιόπουλος με ποσοστό 7,31%, η κ. Χρυσοβελώνη έλαβε 2,70%, ο κ. Ντούρος 2,02% και ο κ. Πουτσιάκας 1,76% Σε δηλώσεις του ο νυν αντιπεριφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος κ. Τσιάκος τόνισε ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» γιατί είναι η μόνη περιφερειακή αυτοδιοικητική παράταξη που ενώνει με πράξεις και όχι με λόγια. Ο κ. Νοτόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον κ. Τσιλιμίγκα, υπογράμμισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, για να αλλάξει το τοπίο στη Θεσσαλία και παράλληλα να ξεκινήσει η πορεία για την ανάπτυξη του νομού Καρδίτσας.

 

Παπαλός και Αλεξάκος στο δεύτερο γύρο για το δήμο Καρδίτσας

 

Ο νυν δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός και ο κ. Φώτης Αλεξάκος πέρασαν στο δεύτερο γύρο και θα διεκδικήσουν το δήμο της Καρδίτσας. Στα 103 από τα 111 εκλογικά τμήματα ο κ. Παπαλός έλαβε ποσοστό 32,38% ενώ ο κ. Αλεξάκος 27,81%. Τρίτος αναδείχθηκε ο κ. Βάιος Βαρελάς με ποσοστό 15,28%, ο κ. Λέμας έλαβε ποσοστό 11,04% ενώ ο κ. Κρανιάς 7,67%. Ο κ. Σχορετσανίτης έλαβε 3,11 % και ο κ. Κατσάρας 2, 70% Ο κ. Παπαλός σε δηλώσεις του έκανε λόγο για καθαρή νίκη του συνδυασμού του «Δυνατή Καρδίτσα» και κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να τον στηρίξουν και στο δεύτερο γύρο. Την αισιοδοξία του ότι ο συνδυασμός του θα κόψει πρώτος το νήμα στο δεύτερο γύρο εξέφρασε ο κ. Φώτης Αλεξάκος, ενώ ο κ. Βάιος Βαρελάς σημείωσε ότι ο συνδυασμός του κατάφερε να ψηφιστεί από ένα σημαντικό κομμάτι του Καρδιτσιώτικου λαού και σημείωσε «θα μελετήσουμε το αποτέλεσμα και θα εξάγουμε τα πολιτικά συμπεράσματα για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που ακολουθείται». Ο κ. Στέφανος Κατσάρας σε ανάρτησή στο facebook αναφέρει ότι «η απόφαση του κόσμου ήταν διαφορετική από ό,τι ονειρευτήκαμε. Το αφεντικό είναι ο πολίτης και επέλεξε να σταματήσει το δικό μας όραμα. Η ευθύνη είναι όλη δική μου». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά που έλαβε ο κ. Βαρελάς αλλά και ο κ. Λέμας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον επόμενο γύρο.

 

 

Κωτσός, Τσιαντής και Τσιβόλας εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή

 

 

Σε τρεις δήμους του νομού Καρδίτσας δε θα υπάρξει επαναληπτικός γύρος αφού οι υποψήφιοι που επικράτησαν πήραν εντυπωσιακά ποσοστά. Στο Δήμο Μουζακίου ο κ. Γιώργος Κωτσός επανεκλέχθηκε δήμαρχος για τρίτη συνεχόμενη θητεία με ποσοστό 57%. Στο δήμο λίμνης Πλαστήρα ο κ. Δημήτρης Τσιαντής θα είναι και πάλι δήμαρχος, αφού έλαβε ποσοστό 59,16% και στο δήμο Αργιθέας, για πρώτη φορά εκλέχθηκε δήμαρχος ο κ. Λάμπρος Τσιβόλας με ποσοστό 61,6%, έναντι του 39,63% που έλαβε ο κ. Χασιώτης. Στο δήμο Μουζακίου οι άλλοι υποψήφιοι έλαβαν στα 52 από τα 54 εκλογικά τμήματα: η κ. Ντουρβά 36,55%, ο κ. Γιώτης 4,42% και ο κ. Καλαμπαλίκης 3,39%. Στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα έλαβαν στα 20 από τα 22 εκλογικά τμήματα: Ο κ. Τουλιάς 35,39% και ο κ. Βάιος Ελευθερίου 6%.

Επαναληπτικός γύρος για τους δήμους Σοφάδων και Παλαμά

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ερχόμενη Κυριακή στους δήμους Σοφάδων και Παλαμά από τους διεκδικητές των δήμων. Στο δήμο Σοφάδων θα αναμετρηθούν ο κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος, νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με τον κ. Θάνο Σκάρλο. Ο κ. Παπαδόπουλος στα 51 από τα 56 τμήματα έλαβε ποσοστό 47,35% και ο κ. Σκάρλος 46,15%. Ο τρίτος υποψήφιος κ. Στουρνάρας έλαβε 6,50%. Στο δήμο Παλαμά με τελικά αποτέλεσμα, ο κ. Σακελλαρίου έλαβε ποσοστό 47,90% και θα αναμετρηθεί με τον κ. Καραλή ο οποίος πήρε ποσοστό 42, 16%. Ο τρίτος υποψήφιος, κ. Πολυγένης έλαβε 9,94%.

Συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές από το ΚΚΕ

 

Με το σύνθημα «Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού» διοργανώνεται στην Καρδίτσα συγκέντρωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Πρόκειται για την κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα και θα γίνει αύριο, στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Καρδίτσα σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος

 

Στην Καρδίτσα θα βρίσκεται σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Θα πραγματοποιήσει συνάντηση για θέματα τουρισμού σε σχέση με τη χώρα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη 1 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Άρνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19/05/2014 - 09:50