Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Ολοκληρώθηκε η σταυροδοσία για τους περιφερειακούς συμβούλους

 

Τέλος έλαβε η αγωνία των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων από το πρωτοδικείο. Πρώτος σε ψήφους είναι ο κ. Ορέστης Ψαχούλας από το συνδυασμό του κ. Αγοραστού, με 8633 σταυρούς. Η κατανομή των οχτώ εδρών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας θα οριστικοποιηθεί μετά το δεύτερο γύρο. Να σημειωθεί ότι τους περισσότερους σταυρούς έλαβαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του κ. Κώστα Αγοραστού, αφού μετά τον κ. Ψαχούλα, ακολουθούν ο κ. Γιώργος Μάττας, ο κ. Δημήτρης Αναγωνστόπουλος, η κ. Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη και ο κ. Κώστας Νούσιος. Από τους υπόλοιπους συνδυασμούς: Του κ. Τσιλιμίγκα, τους περισσότερους σταυρούς έλαβε ο κ. Σωτήρης Τσιώλης (2399), της κ. Διώτη, ο κ. Κωνσταντίνος Καντερές (2222), του κ. Μπούτα η κ. Λήδα-Ξένια Αγγέλου (1329), του κ. Ηλιόπουλου ο κ. Αθανάσιος Καπέκας (1274), της κ. Χρυσοβελώνη η κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου (346), του κ. Πουτσιάκα η κ. Χριστίνα Αθαναηλίδου (274) και τέλος, από το συνδυασμού του κ. Ντούρου τους περισσότερους σταυρούς έλαβε ο κ. Φώτης Μούστος (186).

Αναμένονται τα αποτελέσματα των σταυρών στους δήμους

 

Σε αντίθεση με την Περιφέρεια, για τους δήμους δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η σταυροδοσία με την αγωνία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων να παρατείνεται. Διάφορα ονόματα που ήρθαν πρώτοι σε ψήφους ακούγονται, ωστόσο αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα για να γίνουν ανακοινώσεις.

Ανακοίνωση της Καρ.Πό.Σ. για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

 

Στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της δημοτικής κίνησης Καρ.Πό.Σ. προκειμένου να συζητηθεί η στάση που θα τηρήσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Όμως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική κίνηση συνάντησε αθέμιτο ανταγωνισμό, εξίσου αθέμιτες πρακτικές που χαρακτηρίστηκαν από έλλειψη ήθους και άλλα στοιχεία που περισσεύουν στον πολιτικό γύρο. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο γύρο, επισημαίνεται ότι «σεβόμενοι όσους μας στήριξαν, δε θα υποδείξουμε τη στάση τους, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Καρ.Πό.Σ. ήρθε για να μείνει, ήρθε για να δώσει μαζί με τους δημότες της Καρδίτσας τον αγώνα ενάντια στην οικονομική βαρβαρότητα και εξαθλίωση στην οποία μας έχουν επιβάλλει οι πολιτικές της συγκυβέρνησης».

 

Ευάγγελος Λέμας: Είμαστε παρόντες

 

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ευάγγελος Λέμας ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν το συνδυασμό του για το δήμο της Καρδίτσας. Όπως τονίζει, την προσπάθεια του συνδυασμού στήριξαν, ο κόσμος της Καρδίτσας και οι αγνοί πολίτες που δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεύμα, το οποίος όμως «χειραγωγήθηκε» τις τελευταίες ημέρες, πριν τις εκλογές, μέσα από κομματικούς μηχανισμούς. Σημειώνει δε ότι τα αποτελέσματα ήταν ανακόλουθα με το κλίμα που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα και καταλήγει: «είμαστε εδώ, παρόντες, για να πράξουμε το καλύτερο για το δήμο της Καρδίτσας».

«Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού»

 

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών στην κεντρική πλατεία με ομιλητές τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Νίκο Αγγέλου και το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Βαγγέλη Μπούτα. Κάλεσαν το λαό, τους νέους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους στις ευρωεκλογές να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ.

Ο Σάββας Ρόμπολης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καρδίτσα

 

Κεντρική εκδήλωση διοργανώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, με μοναδικό θέμα τις κρίσιμες ευρωεκλογές της Κυριακής. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 το βράδυ, μπροστά το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Σάββας Ρόμπολης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54