Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 29. 05. 2014


Αμφιθέατρο «Νικολάου Πολίτη» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Το όνομα του πατέρα της Ελληνικής Λαογραφίας Νικολάου Πολίτη, θα φέρει από σήμερα το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Η τελετή της ονοματοδοσίας θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, με τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης στήλης με το όνομα του Νικολάου Πολίτη, ο οποίος καταγόταν από το Ελαιοχώρι του Δήμου Καλαμάτας. Στην εκδήλωση, που θα ακολουθήσει, με γενικό θέμα «Μακαρία Γη», θα συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η εγγονή του Νικολάου Πολίτη Βασιλική Μεϊτάνη.

Ημερίδα στο ΤΕΙ

«Τοπικοί θεσμοί, ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα» είναι το θέμα ημερίδας, που οργανώνουν το ΤΕΙ Καλαμάτας και το Μεταπτυχιακό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ημερίδα θα αρχίσει αύριο στις 11:30 το πρωί στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Συνεχίζεται το συνέδριο του Πανεπιστημίου, στην Καλαμάτα

«Κοινωνικές αξίες στην Ελληνική Γραμματεία, από την Αρχαϊκή ως τη Βυζαντινή περίοδο» είναι τα θέμα Διεθνούς Συνεδρίου, που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Το Συνέδριο άρχισε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με ομιλητές πολλούς Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου. Η ειδική τιμητική εκδήλωση για την κα Ξανθάκη – Καραμάνου θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα.

Ενημέρωση για τον ιό ΗPV

Εκδήλωση με θέμα «Η λοίμωξη από το ιό HPV μας αφορά όλους», θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 95). Ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν τις επιπτώσεις στην ψυχολογία των πασχόντων από τον ιό HPV καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ομιλητές θα είναι ο γυναικολόγος Παναγιώτης Παπαλάμπρος, η ψυχολόγος Άννα Μαρία Κυριακοπούλου και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευστράτιος Παπάνης.

«Οβιδιάνα» του Αντώνη Μακρυδημήτρη

Εκδήλωση για την παρουσίαση της συλλογής «Οβιδιάνα», με κείμενα του Αντώνη Μακρυδημήτρη και εικόνες του Θόδωρου Παπαγιάννη, οργανώνουν αύριο στις 8:30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» και το περιοδικό «Flash». Ομιλητές θα είναι ο Λαοκράτης Βάσσης, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ο Σταύρος Μπένος και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Ροδόλφος Μαρώνης. Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Φλώρος.

«Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο»

Έργα κλασικών και νεότερων ξένων και Ελλήνων συνθετών περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδήλωσης με γενικό θέμα «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο», που οργανώνει την Κυριακή στην Κορώνη, το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης. Θα συμμετέχει ο τενόρος Γιώργος Ζωγράφος και θα τον συνοδεύει στο πιάνο ο Μάριος Καζάς. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Καγκελάριος».

Από 31 Μαΐου μέχρι 8 Ιουνίου η Ανθοκομική Έκθεση

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, θα ανοίξει το Σάββατο η αυλαία της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Η Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 8 Ιουνίου και όσοι την επισκεφθούν θα έχουν της ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν λουλούδια και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων πολλές ειδικά για παιδιά.

Τα πειράματα του CERN σε φωτογραφίες

Έκθεση φωτογραφίας από τα πειράματα του CERN λειτουργεί μέχρι και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN και ο Δήμος. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων και τα πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

To Σάββατο τα «Παπαφλέσσεια»

Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια». Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της Ανατολικής Παραλίας. Όπως κάθε χρόνο στους αγώνες θα συμμετέχουν δεκάδες μεγάλα ονόματα του διεθνούς και του Ελληνικού Στίβου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές το απόγευμα

Νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29/05/2014 - 10:02