Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: «Σεμινάρια» με το στανιό!!

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, η τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την ακύρωση του σεμιναρίου για την αξιολόγηση των διευθυντών στις 19/6, με τηλεφωνική επικοινωνία καλεί τους διευθυντές που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, να παρευρεθούν ξανά σε «σεμινάριο» αύριο. Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, αυτή τη στιγμή όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά σε όλο το δημόσιο τομέα, τα σωματεία παίρνουν αποφάσεις ενάντια στην απαράδεκτη αξιολόγηση των ποσοστώσεων, της μισθολογικής καθήλωσης, των απολύσεων. Επειδή τα σεμινάρια δεν πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο Παιδείας ξεκινά την επιμόρφωση…εξ αποστάσεως. Παράλληλα, η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που έχουν προγραμματιστεί για αύριο και μάλιστα κάποιες από αυτές εξ αναβολής, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. «Είναι εξόφθαλμα προκλητική η παντελής αδιαφορία του για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και πιστοποιεί τον υπερβάλλοντα ζήλο του για την προώθηση του θεσμού της ψευτοαξιολόγησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Για μία ακόμη φορά η ΕΛΜΕ Καρδίτσας προκήρυξε για αύριο τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί ενώ η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι.

 

Η εικόνα της Υγείας στη Θεσσαλία

 

Ανοιχτή επιστολή προς τους Θεσσαλούς με την οποία περιγράφουν την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας εξέδωσαν , η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και οι Ενώσεις των γιατρών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων. Καλούν τους Θεσσαλούς σε κοινό μέτωπο για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, την επαρκή χρηματοδότηση, την ασφαλή εφημέρευση, την πληρωμή των γιατρών για το έργο τους. Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο της Καρδίτσας για μία ακόμη φορά επισημαίνεται ότι η εφημερία γίνεται χωρίς να υπάρχει γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος, δερματολόγος. Στο παιδιατρικό υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός και ένας επικουρικός, στο γυναικολογικό μόνο ένας ειδικός, το ίδιο στο οφθαλμολογικό, ενώ στο ουρολογικό υπάρχουν δύο ειδικοί. Η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί με μόνο έναν επικουρικό και αποσπασμένους γενικούς ιατρούς και παθολόγο.

Νίκος Ανδρουλάκης: Σταθήκαμε όρθιοι και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια της ανασυγκρότησης

Στην Καρδίτσα βρέθηκε χθες ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος πραγματοποίησε πολιτική στην αίθουσα του εργατικού κέντρου. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας, ενώ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέφερε ότι έδωσε μια μεγάλη αναπνοή στο ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, το αποτέλεσμα δεν επιτρέπει θριαμβολογίες ούτε όμως και μιζέρια. Σταθήκαμε όρθιοι και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια της ανασυγκρότησης. Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλη θεσμική στιγμή για την Ελλάδα, στην οποία δεν χωρούν μικροκομματισμοί.

 

Αύριο η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

 

Αύριο, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του επιμελητηρίου, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά με υψηλή κερδοφορία, και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Γιώργος Μπούκης, φέτος θα γίνει διανομή μερίσματος στα μέλη, μετά από δυο χρόνια.

 

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για την αυτοκτονία του 24χρονου στα κρατητήρια Καρδίτσας

 

Διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διατάχθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αυτοκτονία 24χρονου κρατουμένου στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Καρδίτσας, το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για έναν 24χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρατείτο στα κρατητήρια προκειμένου να εκδικαστεί υπόθεσή του που είχε συγκλονίσει το Σεπτέμβριο του 2013 το Βόλο, καθώς είχε αφαιρέσει τη ζωή του πατέρα του στο δικηγορικό γραφείο που διατηρούσε. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο θάνατός του προήλθε από απαγχονισμό, με αυτοσχέδιο βρόγχο από κορδόνια αθλητικών παπουτσιών. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο Ανθυπαστυνόμοι του τμήματος, που εκτελούσαν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας.

 

Συνέντευξη τύπου για τα Καραϊσκάκεια

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας θα παραχωρήσει στις 12.30 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα της 47ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54