Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Δεν περιλαμβάνεται στη «Μικρή ΔΕΗ» ο Υ/Σ Πλαστήρα, διαβεβαιώνει ο Μανιάτης

 

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής επισκέφθηκε τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα. Ο κ. Μανιάτης απάντησε και εγγράφως ότι στο νομοσχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ» που έχει κατατεθεί στη βουλή, δεν περιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος υδροηλεκτρικός σταθμός. Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρεται ότι πιθανή «καλή» ιδιωτικοποίηση –που να σέβεται οικολογικά όρια κλπ- σε ρεύμα και νερό δεν υπάρχει και διαμηνύει στην κυβέρνηση και στους τοπικούς συνεργάτες της να μη διανοηθούν να σκεφτούν ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα. Σε παρέμβασή του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Νίκος Μιχαλάκης αναφέρει ότι αποτελεί ένα νέο, μεγάλο σκάνδαλο της πολιτικά και κοινωνικά απονομιμοποιημένης συγκυβέρνησης.

Ανατροπές από τα οριστικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου για τις εκλογές

Ανακηρύχθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών από το Πρωτοδικείο Καρδίτσας. Η σημαντικότερη ανατροπή έγινε στο δήμο Καρδίτσας, όπου ο συνδυασμός «ΝΕΣΤΩΡ» κερδίζει τελικά μία έδρα και έτσι εξασφαλίζει στο νέο δημοτικό συμβούλιο μία θέση ο επικεφαλής του κ. Ηλίας Σχορετσανίτης. Την έδρα χάνει από την εκλογική περιφέρεια ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου κ.Κώστα Παπαλού και έτσι δεν εκλέγεται στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραγιάννης. Οι εκπλήξεις σε άλλους δήμους του νομού αφορούν την εκλογή δημοτικών συμβούλων.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αντλιοστάσια της Δημοτικής Ενότητας Ταμασίου

 

Σε μια «καυτή» περίοδο από άποψη κλιματολογικών συνθηκών αλλά και αρκετά κρίσιμη σε σχέση με την ανάπτυξη των φυτών, η ΔΕΗ αποφάσισε να διακόψει τις παροχές ηλεκτροδότησης για τα αντλιοστάσια εκείνα της Δημοτικής Ενότητας Ταμασίου που δεν έχουν εξοφληθεί οι οφειλές παρελθόντων ετών. Μπροστά στο πρόβλημα αυτό και με σοβαρό τον κίνδυνο αρκετές οικογένειες αγροτών να χάσουν τις καλλιέργειές τους, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τρίγκας ανέλαβαν την πρωτοβουλία για μια σειρά επαφών με τη διοίκηση της ΔΕΗ στο κατάστημα της Καρδίτσας και με τη διοίκηση της ΔΕΗ Κεντρικής Ελλάδας προκειμένου να βρεθεί λύση. Η Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας της ΔΕΗ προσανατολίζεται σε τμηματική καταβολή των οφειλών, κάτι που θα αποφασιστεί άμεσα και σε συνεννόηση με τους αγρότες. Μπροστά στον κίνδυνο να δουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται λόγω έλλειψης νερού φαίνεται ότι θα βρεθούν εκατοντάδες αγρότες του νομού. Ήδη υπάρχει ανακοίνωση του δήμου Παλαμά που καλεί τους αγρότες που κάνουν χρήση ηλεκτροαντλιοστασίων για άρδευση και οφείλουν στο δήμο αρδευτικό τέλος ή οφειλή από χρήση παρόχθιου, να προχωρήσουν σε πλήρη εξόφληση διότι θα υπάρξει διακοπή ρεύματος.

Ξεκίνησαν τα «Καραϊσκάκεια»

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, η τελετή έναρξης της 47ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια», με τη συμμετοχή των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, και την Μολδαβία και χορευτικών συγκροτημάτων της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν ως τις 2 Ιουλίου, και θα πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά σε όλους σχεδόν τους δήμους της περιφερειακής ενότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54