Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

Σήμερα η κηδεία του 30χρονου που πνίγηκε στον Άη Γιάννη Πηλίου

 

Σήμερα, στις 5 το απόγευμα ,στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδιτσομαγούλας θα γίνει η κηδεία του 30χρονου Δημήτρη Τσιαμούρα ο οποίος πνίγηκε ενώ κολυμπούσε σε παραλία στον Άη Γιάννη Πηλίου. Ο 30χρονος μαζί με ένα φίλο του το μεσημέρι του Σαββάτου έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Φαίνεται πως ξανοίχτηκαν και κατά την επιστροφή τους στην ακτή άρχισαν να παλεύουν με τα κύματα λόγω του αέρα. Ο 30χρονος άρχισε να εξαντλείται, και παρά τις προσπάθειες του φίλου του, δεν τα κατάφερε να βγει ζωντανός. Ανείπωτη τραγωδία για την οικογένειά του, η οποία θρηνεί ακόμη ένα παιδί. Το Νοέμβριο του 2009 ο αδελφός του άτυχου 30χρονου, Θωμά, είχε βρεθεί νεκρός σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονταν για επαγγελματικούς λόγους. Ο θάνατός του προήλθε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα λόγω διαρροής στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου.

Σήμερα στην Αθήνα η χειροτονία του Τιμόθεου

 

Σήμερα στον Ιερό Ναού Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Η διαδικασία μέχρι την ενθρόνιση, η οποία προσδιορίζεται στα μέσα Ιουλίου, προβλέπει τη γνωστοποίηση της απόφασης εκλογής και της χειροτονίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη και το υπουργείο Παιδείας, για να ακολουθήσει προεδρικό διάταγμα που θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Υπεράσπισης» της Λίμνης Πλαστήρα

Κατά την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ «Καραϊσκάκεια» παρέμβαση έκανε ομάδα πολιτών της «Πρωτοβουλίας Υπεράσπισης» για το μείζον θέμα της πιθανής ιδιωτικοποίησης του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα. Ανέβηκαν στη σκηνή του φεστιβάλ και, κρατώντας πανό, ανέγνωσαν κείμενο, με το οποίο έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών. Την Τετάρτη έρχεται στη βουλή το νομοσχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ». Οι πολίτες της πρωτοβουλίας υπεράσπισης σημειώνουν ότι, μπορεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός Πλαστήρα, να μην περιλαμβάνεται στα προς παραχώρηση υδροηλεκτρικά ακόμη, αλλά κανείς δε διασφαλίζει ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο με ένα προεδρικό διάταγμα ή μια Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ταυτόχρονα, με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων και περιοχών σε αιγιαλούς, παραποτάμιες και παραλίμνιες περιοχές. Αναφέρεται ρητά και η λίμνη Πλαστήρα, παρ’όλο που περιλαμβάνει προστατευόμενη περιοχή Natura2000, αλλά και οι ποταμοί Αχελώος και Ταυρωπός. Η πρωτοβουλία υπεράσπισης κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και τους δημάρχους του νομού, απερχόμενες και νεοεκλεγέντες, να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ενώ κάλεσαν τους 5 βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν τα επίμαχα νομοσχέδια. Κάθε βράδυ, από τις 8 έως τις 10, στην κεντρική πλατεία, θα γίνεται συλλογή υπογραφών ενώ έχει ανοίξει για τον ίδιο σκοπό ηλεκτρονικός λογαριασμός: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..



Ένσταση για την αλλαγή έδρας στο δήμο Καρδίτσας

 

Ένσταση θα υποβάλλει ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου κ. Κώστα Παπαλού για την αλλαγή έδρας στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας. Υπενθυμίζεται ότι είχε γραφτεί ότι ο συνδυασμός χάνει την έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο επικεφαλής του «ΝΕΣΤΩΡ» κ. Ηλίας Σχορετσανίτης. Από την πλευρά του κ. Παπαλού επισημαίνεται ότι έγινε λάθος στην ερμηνεία του σχετικού νόμου. Σύμφωνα με τον «Πρωινό Τύπο» αυτοδιοικητικός ανέφερε ότι ο συνδυασμός του κ. Σχορετσανίτη έχει πάρει συνολικά 1017 ψήφους και το εκλογικό μέτρο είναι 1962 ψήφοι. Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός του κ. Παπαλού έχει περιθώριο να υποβάλλει ένσταση ως την Παρασκευή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54