ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 15/07/2014

Datoriile neachitate la termen subiectul de discuție cu troika
Tema achitării datoriilor neachitate la termen la casele de asigurări vor fi discutate astăzi la întâlnirea dintre conduceera politică a Ministerului Muncii cu troika.Obiectivul ministerului pentru sporirea veniturilor la casele de asigurări cu 10% nu a fost atins.
Numai cu 2,5% au crescut veniturile IKA în luna iunie 2014 în raport cu iunie 2013 din cotizații la casele de asigurări.
Cea mai critică întâlnire va fi miercuri l acare reprezentanții creditorilor se vor pronunța în ansamblu iar vineri vor părăsi Atena.
 
Noua taxă pe imobile în pragul  a 5.700.000 contribuabili
Față în în față cu noua taxă pe imobile se vor afla în zilele următoare peste 5.700.000 de proprietari de imobile(apartamente, magazine, terenuri) după ce ministerul de finanțe a definitivat modul în care se va face curățirea noii taxe.

A expirat termenul pentru declarațiile de venit
La miezul nopții a expirat termenul pentru declarațiile de venit. Conform estimărilor cadrelor Secretariatului General pentru Sisteme Informatice 80.000 -100.000 de cetățeni nu au depus declarații și vor fi chemați să plătească amenzi.

Miting PAME în Omonia la ora 19:00
Un miting de protest organizează pentru astăzi ora 19:00 în Omonia PAME, ca reacție față de sistemul de evaluare din sectorul public și a verdictului tribunalului care a caracterizat ilegală hotărârea ADEDY de a nu participa funcționarii bugetari la acest proces.
Va urma un marș către Ministerul Reformelor Administrative.

Grevă a Uniunii Personalului Agențiilor de Ziare Atena
La o grevă de 24 de ore cu cerere semnarea Contractului Coletiv de muncă, vor proceda angajații la Agențiile de Presă. EPPEA a declarat greva care va începe azi 15 iulie la ora 18:00 și se va întregi mâine la aceeași oră. Sindicatul face apel la protecția grevei, la ora 24:00 la intrarea agenției,,Europa,,.

Grevă de avertisment la ELTA
Asociația Poștașilor de la  Poșta  Elenă /ELTA din Atena a hotărât să declare a grevă de 24 de ore pentru miercuri 16 iulie, revendicând angajarea urgentă de personal sezonier. Dacă nu vor fi rezolvate problemele asociația avertizează cu o grevă de patru zile,  11-14 august.

Angajații portuari se opun vânzării OLP și OLTH
Uniunea muncitorilor din portul Pireu, sindicatele porturilor și asociații autoadministrative și sociale continuă lupta lor împotriva încercărilor guvernului de a vinde 67 % din acțiunile OLP și OLTH. Culminând luptele programează o prezență dinamică la birourile TAIPED pentru mâine 16 iușie la ora 11:30

A murit pacientul care a denunțat medicul de luare de mită
Un ordin de investigare a împrejurărilor prin care a murit un pacient care îl denunțase pe directorul clinicii de cardiochirurgie de la spitalul Evaggelismos de luare de mită, a fost dat de Procurorul de Primă Instanță. Procurorului i-a fost remisă concluzia expetizei medicolegale.
Reamintim că defunctul  denunțase cu câteva zile în urmă medicul că îi ceruse ,,pliculeț,,. Medicul  fusese arestat și se deschisese un dosar în care era acuzat de luare de mită în formă continuată .
Inculpatul negase acuzația, a dat depoziție și apoi a fost eliberat după ce a depus suma de garanție de 100.000 euro fiind obligat săse prezinte la Circumscripția d epoliție de deouă ori pe lună.

Turismul Social primește cereri
Începând de astăzi se pot depune cereri  pentru Turismul Social pentru angajați, șomeri și familiile lor. Pentru beneficiari se  prevede o subvenție de 1-5 nopți începând cu 15 septembrie 2014 până la 31 august 2015.

Actualitate internațională 

Fără sfârșit operațiunile din Gaza
 "Dacă mişcarea Hamas nu acceptă propunerea Egiptului, cum se întâmplă acum, Israelul va avea toată legitimitatea internaţională pentru a extinde operaţiunile militare în scopul instituirii calmului", a afirmat Netanyahu după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.
Mişcarea Hamas a respins propunerea Egiptului privind încetarea focului în Fâşia Gaza începând de marţi, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu ar fi în favoarea acestei măsuri.

Masacru în Afganistan
Cel puţin 30 de persoane au murit şi alte 40 au fost rănite după explozia unei maşini-capcană într-o piaţă aglomerată din estul Afganistanului. Explozia de mari proporţii a avut loc în districtul Urgun, provincia Paktika. Locul era plin de oameni care îşi făceau cumpărăturile pentru Ramadan. Toate victimele provin din rândul populaţiei civile. Oficialii anunţă că numărul morţilor ar putea creşte şi că toate magazinele din zonă au fost distruse. Până acum nu s-a revendicat atacul de nicio organizație.

Metrou a deraiat la Moscova,zeci de personae au murit
Cel puţin 20 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost rănite la Moscova, marţi, în urma deraierii unei rame de metrou, una dintre cele mai grave catastrofe produse vreodată la metroul din capitala rusă, a anunţat viceprimarul Moscovei, Piotr Biriukov.Cel puţin 20 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost rănite în accidentul produs marţi la metroul din Moscova, potrivit unui nou bilanţ, într-una dintre cele mai grave catastrofe care au avut loc la metroul din capitala Rusiei, relatează AFP.
"Nouăsprezece persoane au murit la locul accidentul, iar o victimă a decedat la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oleg Salagai, în timp ce bilanţul continuă să crească. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, 161 de persoane au fost rănite, dintre care 129 au fost spitalizate, iar 42 se află în stare gravă.
Accidentul s-a produs pe "linia albastră" a metroului din Moscova în jurul orei locale 08.30 între staţiile Park Pobedî, situată la cea mai mare adâncime a metroului moscovit, deschisă în 2003, şi Slavianski Bulivar, staţie inaugurată în 2008.

Jean Claude Junker noul lider a Comisiei Europene
Jean-Claude Juncker a fost ales preşedinte al Comisiei Europene de către Parlamentul European. Juncker, desemnat la 27 iunie de către 26 dintre cei 28 de şefi de stat şi de guvern din cadrul UE, el a obţinut 422 de voturi din totalul de 751.

METEO
Vreme instabilă cu ploi și vijelii în mai toată țara.Temepraturile se vor încadra între 16-31 de grade.Vânturile vor sufla din nord și vor ajunge pe alocuri în Egeu la 6 Bf. În Attica înnorări de scurtă durată care pe alocuri se vor intensifica și se vor semnala ploi sau vijelii. Temperatura nu va depăși 31 de grade. La Thessaloniki ploi și vijelii temporar pentu mâine miercuri 16 iulie. Temperatura până la 30 grade Celsius.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54