ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 16/07/2014

A fost arestat Nikos Maziotis
La Monastiraki a fost arestat astăzi după un conflict sângeros cu polițiști, Nikos Maziotis căutat pentru participarea lui la ,,Lupta Revoluționară,,. N. Maziotis a fost identificat din întâmplare de bărbații echipei DIAS, aflați în zona centrului în cadrul operațiunii Thiseas, contra comerțuliu la negru, a traficului de droguri și a migrației ilegale. În urma schimbului de focuri un polițist a echipei DIAS a fost rănit la fel și doi trecători turiști. Nikos Maziotis este internat în spitalul Evanggelismos păzit de polițiști  șiurmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.

S-a încheiat întâlnirea guvern-troika
S-a întregit astăziîntâlnirea critică dintre guvern și troika la ministerul de Finanțe. Pe parcursul întâlnirii s-a constatat două mari chestiuni care au rămas încă nerezolvate iar acum guvernul trebuie să găsească soluții până în septembrie când va fi următoarea verificare a troika.Prima este probleme creditelor ,,roșii,, la care încă nu s-a găsit o soluție admisă de toate părțile iar a doua este cea referitoare la viabilitatea sistemului de asigurări și pensionare.
,,Totul va fi lăsat la latitudinea bancherilor, care vor avea posibilitatea să gestioneze problema așa cum le convine, cu scopul asanării portofoliillor lor de credite ,,roșii,, afirmă secția de  politică economică a SYRIZA în legătură cu planul de gestionare a datoriilor neachitate.

Miting de protest în fața ambasadei Israelului 17/7/
Apel la un miting de protest pentru mâine 6.30 după amiază în fața ambasadei Israelului contra raidurilor necontenite din Gaza au lansat Inițiativa un vapor pentru Gaza, Alianța a încetat războiul, precum și alte asociații palestiniene.
Mitingul, conform organizatorilor,, este o exprimare minimă de solidaritate cu cei 200 de morți și peste 1.100 de răniți, în marea lor majoritae civili, femei și copii,,.

Miting de protest a contabililor
Un miting de protest în fața ministerului de Finanțe au efectuat contabilii și experții fiscali, care protestau deoarece sistemul Taxis a fost închis odată cu expirarea termenului de depunere a declarațiilor de venit. În opinia contabililor sistemul ar fi trebuit să fie deschis cel puțin până la 20 august.

Un dialog deschis SYRIZA cu societatea
O întâlnire deschisă la dialog și coordonare a SYRIZA cu organizațiile sociale și instituții privind coastele și plajele va avea loc la ora 19.30 la Muzeul Benaki și va di deschis cu o alocuțiune a lui Alexis Tsipras.

Polemica guvernamentală crește
Polemica în interioroul guvernul se intensifică pe zi ce trece privind concedierea a încă 6.500 de bugetari până la finele anului.

Grevă de 24 de ore a angajaților la agențiile de presă
La o grevă de 24 de ore cu cerere semnarea Contractului Coletiv de muncă, vor proceda angajații la Agențiile de Presă. EPPEA a declarat greva care va începe azi 15 iulie la ora 18:00 și se va întregi mâine la aceeași oră.

Grevă de avertisment la ELTA
Asociația Poștașilor de la  Poșta  Elenă /ELTA din Atena a hotărât să declare a grevă de 24 de ore pentru miercuri 16 iulie, revendicând angajarea urgentă de personal sezonier. Dacă nu vor fi rezolvate problemele asociația avertizează cu o grevă de patru zile,  11-14 august.

Mai puțini cu 15% elevii corigenți pentru septembrie
15% mai puțini vor fi elevii corigenți  pentru septembrie din clasa I de liceu în baza reglementării finale a ministerului. Deschisă rămâne tema Băncii de tematici.

Turismul Social primește cereri
Începând de astăzi se pot depune cereri  pentru Turismul Social pentru angajați, șomeri și familiile lor. Pentru beneficiari se  prevede o subvenție de 1-5 nopți începând cu 15 septembrie 2014 până la 31 august 2015.

Comemorare tristă a pentru elenismul din Cipru
Se împlinesc astăzi 40 de ani de la invazia Attila în Cipru.


Actualitate externă

Doi funcționari de la metrooul din Moscova au fost arestați după accidentul soldat cu moareta a 21 d epersoane și rănirea a 160.Conform unor declarații a autorităților nu a funcționat sistemul de rezervă a frânelor.

În Turcia, legea privind convorbirile pacificatoare cu rebelii kurzi a fost promulgată de președintele Gul, la numai câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale de la 10 august, cu scopul de a se finaliza răscoala kurdă care durează de mai bine de 30 de ani soldată cu moartea a mii de oameni.

METEO
Vreme instabilă cu ploi și vijelii în toată țara mai ales în cursul zilei. Vânturile din Egeu vor atinge pe alocuri 6 Bf.
La Atena înnorări de scurtă durată care pe alocuri se vor intensifica și se vor semnala ploi sau vijelii. Temperatura nu va depăși 32 de grade Celsius.
La Thessaloniki ploi și vijelii temporar pentu mâine miercuri 16 iulie. Temperatura până la 31 grade Celsius.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54