ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 28/07/2014

Comercianții și angajații spun Niciodată Duminică!
Intervenție a  forțelor polițiste  și multe lovituri și vânătăi pentru angajații greviști  din magazine a generat decizia lui Thanos Tzimeros de a face cumpărături în ziua de Duminică neluând în considerare voința angajaților și a comercianților care insistă ,,Niciodată Duminica,, ,adică de a nu deschide magazinele lor. Acest show ca mijloc de comunicare nu a reușit să ascundă realitatea și anume că majoritatea magazinelor nici măcar nu au încercat să deschidă în ziua de duminică.

Un nou armistițiu în Gaza..
O nouă încetare de focuri începând cu  după amiaza zilei de azi a fost anunțată pentru Regiunea Gaza, făr a exista vre-o siguranță că va fi aplicată.
Morții în Gaza au depășit 1.000 de suflete în timp ce continuă manifestațiile de protest și solidaritate din întreaga lume.
Nenumărate organizații, clinici sociale și sindicate continuă colectarea de medicamente în plan național  pentru a fi expediate în Gaza.

Protestul pe mare va fi reluat
Protestul pe mare efectuat de vase pescărești din Creta împotriva navei Cape Ray care distrugea chimicalele din Marea Mediterană este calificată ca reușită și va fi reluată. Până acum nu este cunoscut dacă hidroliza efectuată pe Cape Ray a fost sau nu reușită datorită valurilor puternice din Mediterană.

Dimitris Avramopoulos propus pentru CE
Actualul ministrul al Apărării Dimitris Avramopoulos a fos propus de guvernul elen pentru funcția de Comisar European la noua Comisie Europeană.
Pe scena politică este readusă chestiunea privind alegerea Președintelui Republicii după declarațiile premierului Antonis Samaras că are la dispoziție 180 de voturi parlamentare și replica liderului SYRIZA, Alexis Tsipras că dacă este așa cum spune nu are decât să demareze procedura de alegere.

Expiră la 4 august data pentru cererile la grădinițe
Până la 4 august  vor putea părinții să depună cereri pentru programul gratuit la grădinițe și cămine, la Centrele de Ocupare Creativă și la Centrele Creative pentru Copii Handicapați pentru perioada academică 2014-2015.

Solidaritate unanimă
În unanimitate a fost reiterată ieri fidelitatea pentru lupta privind refuncționarea ERT de către angajații/militanți care au participat la întâlnirea panelenă din sala ESIEA. De asemenea  au fost remise două rezoluții de solidaritate cu  femeile de serviciu de la Ministerul de Finanțe și cu Comitetul de solidaritate a militarilor.

..Și Charis Alexiou solidară cu femeile de serviciu
Un concert de solidaritate cu femeile de serviciu  de la ministerul de Finanțe va susține diseară la Syntagma Charis Alexiou.

METEO
Înnorări slabe care la orele fierbinți în regiunile continentale ale țării se vor intensifica.
În Attica temperatura se va încadra între 22-34 de grade iar vânturile vor sufla slab spre după amiază.
La Thessaloniki temperatura între 22-31 grade iar vânturile vor sufla slab până la potrivit. 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54