ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 29/07/2014

Sângele curge încă în Fâșia Gaza
---Sângele curge încă în Fâșia Gaza ca urmare a atacurilor nemiloase ale forțelo rmilitare israeliene. Spitalul Central din Gaza, spitalul Shifa și un spațiu de leagăne pentru copii de la campusul de refugiați au fost lovite de israelieni care încă odată au răspândit moartea pretutindeni.

Ayatollahul Iranului solicită sprijinul lumii arabe pentru Palestina
--,,Câine turbat,, care comite ,,un genocid,, în Gaza a calificat Israelul liderul spiritual al Iranului Ayatollahul ali Chamanei care a făcut apel la lumea islamică să –i ,,înarmeze,, pe Palestinieni.

Întregul mapamond solidar cu Gaza
--Demonstrații de protest în masă solidari cu poporul palestinian au loc în toată lumea, dar mai ale sla Tel Aviv unde mii de cetățeni israelieni au protestat împotriva acestor acte criminale.

Protest pașnic nocturn la Syntagma
--Diseară la ora 21:00 se va efectua la Syntagma un protest pașnic nocturn sub lozinca : ,,Copiii merită să primească surâsuri și nu gloanțe,,. Anterior va fi susținut un spectacol  de teatru pentru copii în memoria copiilor asasinați în Gaza.
Mâine la ora 19:00 colectivități și asociații de emigranți fac apel la un miting în Piața Syntagma și la o demonstrație de protest în fața Birourilor Uniunii Europene.

Un nou multiproiect în parlament!!!
---Este adus astăzi în parlament un nou multproiect de lege care cuprinde toate acțiunile pe care trebuie să le implementeze executivul de la Atena pentru a primi ultima tranșă în valoare de un miliard euro. Proiectul de lege include printre altele noi tăieri de pensii și  statutul delimitării coastelor țării.

 
Praf și pulbere,, succes story-ul lui Samaras
---,,Praf și pulbere,, succes story-ul lui Antonis Samaras precum Biroul pentru Buget a Parlamentului  în raportul său trimestrial prevede că țara va fi dusă la un nou memorandum datorită găurii,,negre de 14,9 miliarde euro în perioada 2014-2015.
Conform raportului dezvoltarea mult promovată nu va veni iar relansarea economiei va întârzia și de aceea monitorizarea creditorilor internaționali va fi de lungă durată și foarte severă.

Monitorizare de la Paris ..
Înafara teritoriului elen, și mai concret la Paris, se va efectua evaluarea programului economic elen de austeritate. Cercuri guvernamentale scurg informații că evaluarea  va fi făcută în străinătate iar la  negocieri vor participa discret și alți reprezentanți de la Bruxelles sau de la Banca Europeană și aceleași surse  relatează că dacă aceste întâlniri ar avea loc la Atena ar putea deveni obiectul unor publicații în presă și ar putea genera nemulțumirea populației.

SYRIZA depune două amendamente
--- Două amendamente, cuprinde proiectul de le lege a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice privind curent electric gratuit și mazut pentru căldură ieftin pentur grupurile sociale vulnerabile și pentru cei aflați în pragul sărăciei.Aelași proiect de lege mai stipulează readucerea Accizelor de Consum la mazutul pentru căldură la nivelul martie 2011.Amendamentele au fost aduse de partidul majoritar de opoziție-SYRIZA.

De la 1 august noi tăieri de pensii
---De la 1 august va demara procedura de reținere lunară a taxei pe venitul pensionarilor care au mai multe decât două pensii, măsură care deja este aplicată la pensionarii care primesc o singură pensie.

,,Taxa extraordinară,, mai permanentă ca oricând!
---Și în 2015 ,, taxa extraordinară,, care a devenit permanentă  în pofida asigurărilor date de Samaras-Venizelos va fi percepută de la contribuabili.
De data aceasta pretextul este hotărârea Consiliului de Stat privind restituirea reținerilor la salariile militarilor.

..Afront și injurie să ne ocupăm cu femeile de servici..
---La o zi de la concertul de solidaritate cu femeile de servici concediate, care la finele lunii  iulie au reușit să concentreze peste 20.000 de susținători care nu numai că au urmărit concertul ci au și exprimat solidaritate acu acestea, purtătorul de cuvânt al guvernului Sofia Voultepsi pentru a  schimba impresiile generate de această exprimare masivă de solidaritate a declarat la un post privat de TV că ,, suntem cu toții femei de servici dar nu putem fi toți funcționari bugetari. Consider că este un afront și o injurie să ne ocupăm zilnic cu această chestiune,,.

Actualitatea externă
---Un seism cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs marți în sud-vestul orașului Juan Rodriguez Clara, în statul Veracruz din estul Mexicului, la o adâncime de 85 km, anunță Institutul American de Geofizică. Totuşi, nu există informații despre posibile pagube sau victime, relatează Reuters.
Seismul a fost resimțit și în capitala Ciudad de Mexico. Primarul Capitalei, Miguel Angel Mancera, a scris într-o postare pe Twitter că au existat evacuări în oraș, dar că, după inspecții, nu au fost înregistrate pagube sau victime.

METEO
Vreme în general senină pentru mâine conform prognozelor EMY  și numai pe alocuri se vor semnala ploi locale sau vijelii.La Atena termometrul va înregistra 36 de grade și la Thessaloniki 34 de grade Celsius. 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54