ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 30/07/2014

Șuvoiul de sânge din Gaza nu a fost oprit
Cel puţin 10 soldaţi israelieni şi 23 de palestinieni au fost ucişi când peste 150 de ţinte din Fâşia Gaza au fost atacate, marţi dimineaţă, în timp ce posibilitatea unui armistiţiu între guvernul israelian şi Hamas s-a prăbuşit.
Cinci din cei 10 soldaţi israelieni căzuţi au fost ucişi în ultimele 24 de ore, după ce militanţii Hamas au trecut printr-un un tunel în Israel, declanşând un schimb de focuri, potrivit unor rapoarte. Ceilalţi cinci soldaţi au fost ucişi în timpul schimburilor de focuri de marţi dimineaţă, după ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat luni că există posibilitatea unui conflict prelungit. Armata israeliană ar fi atacat mai multe ţinte din Gaza, inclusiv casa lui Ismail Hannyeh, şeful politic al Hamas, Ministerul de Finanţe din Gaza, sediul staţiei radio Al-Aqsa şi sediul televiziunii Al-Aqsa. În ciuda faptului că observatorii internaţionali, inclusiv ONU, au cerut încetarea focului, liderii ambelor tabere au refuzat să se retragă din conflict.
Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat, că operaţiunea din Gaza ar putea să se încheie în această săptămână, dacă Israelul se poate asigura că Hamas nu va reconstrui tunelurile.
Bilanţul total al deceselor din Gaza a fost estimat marţi la 1.231 dintre care 240 de copii de la 18 luni la 14 ani. Un oficial din Sănătate, a mențoinat că Israelul a pierdut aproximativ 53 de soldaţi, doi civili şi un cetăţean tailandez. Restul sunt pierderi în rândul palestinienilor.
Demonstrații în masă în semn de solidaritate cu poporul Palestinian au loc pe întregul mapamond. Mâine, joi la Syntagma la orele 19:00 colectivități și asociații de emigranți fac apel la un miting și la un marș care se va îndrepta către Birourile UE la Atena.

Achitate două persoane în dosarul Manolada
Au fost achitați de Tribunalul din Patra doi inculpați  în dosarul căpșunilor din Manolada care fuseseră acuzați că au deschis foc și au tras 28 de gloanțe împotriva imigranților muncitori care cereau banii munciți în aprilie 2013.

Continuă scandalul ELSTAT
Într-un scandal se constituie , conform reprezentantului SYRIZ, Panayiotis Lafazanis, rămânerea pe mai departe la conducerea ELSTAT a lui Andreas Yeoryiou, după urmărirea penală a acestuia și deciziei recente a Consiliului de judecători de la Curtea de Apel.

Prima licitație pentru datorii de 6.500 euro la fisc , este o realitate!!
În această după amiază Instanțele judecătorești din Menidi procedează la o licitație de primă locuință pentru datorii la fisc în valaoare de 6.500 de euro.
Sunt chemați cetățenii și asociații să ajute la împiedicarea licitației și la participare ala un miting de protest la Menidi.

Parlamentul a devenit o industrie de legi antisociale
Un fel de insustrie care produce un cadru instituțional reactor și antisocial au devenit procedurile parlamentare, cu deputați ai guvernului de coaliție care votează fără să judece tot ce li se pune în față și fără a avea posibilitatea de a studia proiectele propuse.
Depunerea  multiproiectului de lege, dincolo de articolele anticonstituționale este folosit ca o oportunitate de a fi votate și anumite amendamente care deservesc uor cercuri de interese. Scopul guvernului este ca acest ultim multiproiect să fie votat până la 8 august.

Guvern- troika se vor întâlni la Paris
Reprezentantul Comisiei Europene a confirmat întâlnirea cu reprezentanții guvernului elen și a și troika la începutul septembrie, la Paris și a elucidat că întâlnirea va avea loc la cererea autorităților elene.

Joi discuțiile SYRIZA-DIMAR
Pentru mâine joi la orele 13:30 a fot fixată întâlnirea celor două reprezentanțe SYRIZA-DIMAR cu scopul de a fi inițiat eo serie de acțiuni menite să configureze o nouă coaliție de stânga.

ERA Kozani din nou pe FM 100,2
De la primele ore ale zilei vocea ERA Kozani este din nou pe undele ertziene, după restabilirea problemelor tehnice. În ultima perioadă datorită unor probleme tehnice grave nu se transmitea progreamul radiofonic însă după eforturile depuse de militanții Postului de Radio Kozanis a Liberei Radiofonii Elene și a spijinuliu activ al POSPERT problemele au fost depășite și de azi puteți asculta dinnou ERA Kozani pe FM 100,2 .

ΜETEO
Ploi trecătoare și vijelii  pe alocuri se vor semnala mâine inițial în Marea Ionică și treptat în restul regiunilor centrale și continentale ale țării.
La Atena temperatura va atinge 36 de grade, la Thessaloniki 32 de grade Celsius.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54