Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Διαμαρτυρία αύριο στην Εφορία για τον ΕΝΦΙΑ

 

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στη ΔΟΥ Καρδίτσας, με αφορμή την επιβάρυνση των βιοτεχνιών με ΕΝΦΙΑ που αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Η κινητοποίηση, όπως αναφέρει το KarditsaLive.netκαι η εφημερίδα Πρωινός Τύπος, θα γίνει στις 8 το πρωί και διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καρδίτσας ενώ θα συμμετέχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι, Καρδίτσας, Μουζακίου και Παλαμά, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών Ν. Καρδίτσας. Για το ζήτημα έχει προηγηθεί επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Ηλ. Αντωνίου στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γκίκα Χαρδούβελη στην οποία ζητούνταν η πλήρη απαλλαγή των βιοτεχνιών από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ.

 

Φθίνουσα η πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού

 

Συνάντηση εργασίας είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου Καρδίτσας. Εκτός από το άκρως ανησυχητικό φαινόμενο της φθίνουσας πορείας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής –μείωση 50% του τζίρου σε σχέση με πέρυσι- έγινε λόγος για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως είναι οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω αυτών, οι απειλές κατασχέσεων, τα «κόκκινα» δάνεια, η εξαφάνιση ολόκληρων κλάδων όπως του αυτοκινήτου και της μεταποίησης, ενώ θίχθηκε και το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαλάκης, που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, επεσήμανε ότι η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας με κορμό την μικρομεσαία επιχείρηση, ενώ χαρακτήρισε άδικο και αναποτελεσματικό τον Ενιαίο Φόρο ακίνητης περιουσίας.

Καταλήψεις αύριο των δημαρχείων

 

Το διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Καρδίτσας αποφάσισε να συμμετέχει στις δράσεις της ομοσπονδίας του, όπως αυτές αποφασίστηκαν από το Γενικό Συμβούλιο του Αυγούστου. Η αυριανή ημέρα έχει οριστεί ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και αποφασίστηκε η κατάληψη των δημαρχιακών μεγάρων από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να προβληθούν προβλήματα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης θα επιδιωχθεί σύγκληση ειδικής συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του νομού Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των αιρετών για τα προβλήματα των εργαζομένων και του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Υπαρκτό και σοβαρό το πρόβλημα στο νομό με τον καταρροϊκό πυρετό

 

Την έκταση του προβλήματος με τον καταρροϊκό πυρετό παρουσίασαν κτηνοτρόφοι από την Αργιθέα και το Μουζάκι στον Αντιπεριφερειαρχη κ. Τσιάκο. Στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας κ. Λεοντάρη, επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι παρουσιάζεται από την Πολιτεία. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα στο Νομό είναι 7-8 ενώ στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες. Ο κ. Τσαπραΐλης που μίλησε εκ μέρους των κτηνοτρόφων, τόνισε ότι όλοι έχουν πρόβλημα και μάλιστα τέτοιο που χρήζει άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης. Αλλά, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Πολιτεία να ανοίξει τα μάτια και να αποφασίσει να δώσει λύσεις. Σήμερα, συνέχισε, η καταγραφή των κρουσμάτων είναι αδύνατη λόγω έλλειψης προσωπικού της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Ζήτησε δε για τη σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος α) σχέδιο εκρίζωσης της νόσου, β) συντονισμένες εντομοκτονίες, γ) ουσιαστικές αποζημιώσεις για το σύνολο της ζημιάς, δ) μη επιστροφή επιδοτήσεων λόγω καταρροϊκού και ε) πρωτοβουλία της περιφέρειας και των δήμων για τη διαχείριση των νεκρών ζώων. Ο Αντιπεριφεριάρχης Καρδίτσας παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, τονίζοντας ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις της Περιφέρειας με το υπουργείο και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν και άλλες. Θα δουλέψουμε, είπε χαρακτηριστικά για να πάρει η Πολιτεία τα απαραίτητα μέτρα και να αποδείξει ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Μαζί με τους κτηνοτρόφους Μουζακίου και Αργιθέας στην παράσταση διαμαρτυρίας βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος με τον «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» κ. Στέλιος Αναστασόπουλος. Με δραματικό τρόπο φαίνονται τα καταστροφικά αποτελέσματα της συρρίκνωσης του Δημοσίου Τομέα όταν όλη η Π.Ε Καρδίτσας διαθέτει επτά μόνο κτηνιάτρους. Αθωράκιστος ο νομός λοιπόν και η μνημονιακή συγκυβέρνηση δείχνει αδιαφορία, για άλλη μια φορά για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Δωρεάν εμβολιασμός παιδιών στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας

 

Δωρεάν εμβολιασμός όλων των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών θα ξεκινήσει στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Το πρόγραμμα αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, και αφορά παιδιά με βιβλιάριο απορίας, παιδιά ανασφάλιστα που διαθέτουν ΑΜΚΑ αλλά και παιδιά ανασφάλιστα που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ. Για όσους ενδιαφέρονται η συνταγογράφηση των εμβολίων θα πραγματοποιείται στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής κλινικής, κατόπιν ραντεβού στο 1535, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Στα κέντρα υγείας η συνταγογράφηση θα γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Με κατάνυξη η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ

 

Με θρησκευτική κατάνυξη κλήρος και λαός τίμησαν χθες τη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του Θαυματουργού, στο Φανάρι, τόπο όπου μαρτύρησε. Στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Φαναρίου τελέστηκε Συλλείτουργο από τους Μητροπολίτες, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο και Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, και ακολούθησε η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54