Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Αλλού τον περίμεναν, αλλού βρέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος

 

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε τελικά σχολεία της Καρδίτσας, και συγκεκριμένα τα δημοτικά σχολεία Κρυονερίου και Μουζακίου, και όχι τα σχολεία της Ρεντίνας, των Σοφάδων, και το Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. «Σαν τον κλέφτη επισκέφτηκε την Καρδίτσα ο Υπουργός», «έστησε τους πάντες» είναι κάποια από τα σχόλια του τοπικού τύπου της Καρδίτσας. Οι πληροφορίες που τον ήθελαν να διανυκτερεύει τελικά στην Καρδίτσα προχθές το βράδυ ήταν αληθείς, ωστόσο μάταια τον περίμεναν εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων που επρόκειτο να επισκεφτεί, αφού δεν φρόντισε το υπουργείο και ο ίδιος να τους ενημερώσει για τη ματαίωση της επίσκεψης.  Μάταια τον περίμεναν και εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης. Όλοι μιλούν για προκλητική συμπεριφορά, αφού, εάν πράγματι ήθελε να κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις, θα μπορούσε να το πράξει, χωρίς να έχει ανακοινώσει προηγουμένως πρόγραμμα. Η συμπεριφορά του έχει ενοχλήσει τους πάντες, εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων, υπηρεσίες που κινητοποιήθηκαν για την επίσκεψή του. Μια επίσκεψη που θα μπορούσε να είχε νόημα, εάν δεν είχε αποφύγει κάθε συνάντηση με διαμαρτυρόμενους, αλλά και με δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι απολύσεις εκπαιδευτικών, τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των σχολείων, οι ελλείψεις σε καθηγητές στα ΤΕΙ της Καρδίτσας, οι ελλείψεις στο ΚΕΔΔΥ και πολλά άλλα.

Οι υποψηφιότητες για την ΠΕΔ Θεσσαλίας

 

Εκλογές πραγματοποιούνται για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ)  Θεσσαλίας. Στις εκλογές συμμετέχουν τρεις συνδυασμοί, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, του δημάρχου Μουζακιου κ. Κωτσού, και του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ Τσιαντή, ενώ υπάρχει και η μεμονωμένη υποψηφιότητα του κ. Καϊκη. 

Κοινή δράση Δήμων Καρδίτσας και Τρικκαίων για την ηλεκτροκίνηση στη Δυτ. Θεσσαλία

Το θέμα της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας και ευρύτερα την προοπτική του σιδηροδρόμου στην Δυτική Θεσσαλία, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι Δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου με την Διοίκηση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας. Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, κατά τη φάση υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση έργων από Προγράμματα της 5ης Προγραμματικής Περιόδου, πρότεινε την ένταξη του έργου της εγκατάστασης σηματοδότησης και  ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας. Στόχος είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός της εν λόγω γραμμής και, κατ' επέκταση, η εξυπηρέτηση των μετακινήσεων επιβατών και εμπορευμάτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας από και προς το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο, αυξάνοντας τη χωρητικότητα της γραμμής, καθώς και τον συντελεστή ασφαλείας κυκλοφορίας. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, που συζητήθηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, αλλά δεν έχει ακόμα σταλεί στο Δήμο Καρδίτσας για αντίστοιχη συζήτηση. Οι θέσεις των δύο Δημάρχων ταυτίζονται πλήρως στην ανάγκη συντονισμού της δράσης και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών από τους δύο Δήμους και ευρύτερα τους φορείς της Δυτικής Θεσσαλίας, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης των σχετικών μελετών, να επιτευχθεί η ένταξη του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο και να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο στην Καρδίτσα

 

Στις 10.30 αύριο το πρωί το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ανεργία, τη φορολογία, τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους, τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί φορείς και κινήματα της περιοχής. Παράλληλα γίνεται προετοιμασία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, την 1η του Νοέμβρη και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Αναβίωση του Ζουλευκαρ’νού γάμου

 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ξυνονερίου, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, διοργανώνει αύριο και την Κυριακή αναβίωση του Ζουλευκαρ’ νού γάμου. Ο οικισμός παλαιότερα είχε την ονομασία «Ζουλευκάριον» με την οποία παραμένει γνωστός και είναι σε χρήση από τους κατοίκους ως σήμερα, επειδή η έκτασή του ως κουλούκι υπήγετο στη δικαιοδοσία του Ζουλευκάρ μπέη. Ο Σύλλογος, μετά τη διοργάνωση δυο μορφών του παραδοσιακού γάμου, μίας των αρχών του 20ου αιώνα και της άλλης του μεσοπολέμου, διοργανώνει μια άλλη μορφή του γάμου, των δεκαετιών 1950, 1960 και 1970. Από τα «προξενέματα», τα «ταιριάσματα», έως το «γλέντι» στο σπίτι του γαμπρού μετά τη «στέψη». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία του χωριού, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του μορφωτικού συλλόγου.

 

Βραδιά ποίησης από την Κοινοτική - Λαϊκή Βιβλιοθήκη & το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθήρου

Φθινοπώριασε στην Βιβλιοθήκη της Σέκλιζας, που, εκτός από «βασιλικό & δυόσμο» (το διαδικτυακό της ραδιόφωνο), μύρισε θέατρο, μύρισε ποίηση. Η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη & το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθήρου φιλοξενούν βραδιά ποίησης, την Κυριακή, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού. Αποσπάσματα έργου του Άγγλου ρομαντικού ποιητή Πέρσι Σέλεϊ θα παρουσιάσει ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54