Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Σε ιδιώτη Παυσίλυπο και Πλατεία Πλαστήρα για τα Χριστούγεννα

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας η μίσθωση σε ιδιώτη μέρους του Παυσιλύπου και της Πλατείας Πλαστήρα για τη διεξαγωγή Χριστουγεννιάτικων εκδηκλώσεων. Το θέμα συζητήθηκε εν μέσω αντιδράσεων και επιφυλάξεων από την πλευρά παρατάξεων, εκπροσώπων φορέων και πολιτών. Για προχειρότητα μίλησε ο κ. Παπαλός, την αντίθεσή του στην παραχώρηση των χώρων σε ιδιώτη εξέφρασε ο κ. Βαρελάς, ο κ. Λέμας ανέφερε ότι δεν είναι αντίθετος σε νέες προτάσεις, ωστόσο πρέπει να υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία, ο κ. Κρανιάς δήλωσε πως δεν προάγεται ο πολιτισμός, ενώ ο κ. Σχορετσιανίτης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει επιχειρηματικό σχέδιο και κάλεσε τη δημοτική αρχή να μη βιαστεί. Για το θέμα τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καρδίτσας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους προς τη δημοτική αρχή που δε φρόντισε να γίνει διαβούλευση με τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο. Την εισήγηση για το θέμα έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Ψημμένος ο οποίος μίλησε για μια διαφορετική εκδήλωση για τα δεδομένα της πόλης.

Προσπάθειες για να ανοίξουν τα εργαστήρια τέχνης

 

Το κλείσιμο των εργαστηρίων τέχνης συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας. Ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος ενημέρωσε το σώμα πως παρήλθε το δίμηνο για τον ορισμό νέου εταίρου στα εργαστήρια μετά και την κατάργηση της ΔΗΚΕΚ, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ άγνοια δήλωσε για αυτήν τη νομική πτυχή και ο πρώην δήμαρχος κ. Παπαλός. Οι υπόλοιπες παρατάξεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διάλυση των δομών, και τελικά αποφασίστηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα.

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αγροτών με τη νιτρορύπανση

 

Ανάστατοι είναι οι αγρότες του νομού, δικαιούχοι του προγράμματος της νιτρορύπανσης, αφού ναι μεν ενημερώθηκαν από την ηλεκτρονική σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εντολή πληρωμής των ποσών από το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος, εντούτοις πηγαίνοντας στην τράπεζα, βρήκαν άδειους τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέος Αγών» η Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ) ενημέρωσε ότι δεν έχουν σταλεί οι εντολές πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ξεκίνησε η δίκη για τον εμπρησμό του Mall στο Αγναντερό

Ξεκίνησε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η δίκη που αφορά τον εμπρησμό του εμπορικού κέντρου Mall στο Αγναντερό που είχε σημειωθεί στις 3 Ιουνίου του 2009. Στο εδώλιο κάθονται 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων 2 γνωστοί Τρικαλινοί επαγγελματίες και 3 Καρδιτσιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε συμμορία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμό από πρόθεση, απάτη και πολλές άλλες πράξεις που διώκονται ποινικά.

Ουδέποτε υπέγραψα κείμενο για έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Γ.Καπράνας

 

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργος Καπράνας με δήλωσή του διαψεύδει ότι υπέγραψε κείμενο 4.000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ μέσω του οποίου ζητείται έκτακτο συνέδριο του κόμματος. «Ουδέποτε συμμετείχα σε κινήσεις, ουδέποτε υπέγραψα τέτοιο κείμενο και ας σταματήσουν κάποιοι που μάλιστα έχουν τεράστια ευθύνη για τη διάλυση αυτού του χώρου, να χρησιμοποιούν παράνομα και αυθαίρετα το όνομα το δικό μου και πολλών άλλων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ για να κάνουν τα δικά τους μικροπολιτικά και κομματικά παιχνίδια». Ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τον εκφράζει και δεν έχει καμία θέση σ’αυτό, από τη στιγμή που άρχισε να μεταλλάσσεται σε ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο κόμμα και να εφαρμόζει βάρβαρες πολιτικές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54