Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους διά του τύπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη σταθερότητα, σύμφωνα με τη ΝΟΔΕ Καρδίτσας της ΝΔ, η οποία σε άρθρο της τονίζει μεταξύ άλλων, ότι σχεδιάζει τη διάλυση της βουλής με αφορμή την προεδρική εκλογή, ώστε να συρθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, κάνοντας λόγο για απροκάλυπτο θεσμικό εκβιασμό, που στηρίζεται στην κατάχρηση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων. Παράλληλα μιλά για την προσπάθεια τρομοκράτησης των βουλευτών, που χωρίς το παραμικρό στοιχείο καθυβρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ ως «πληρωμένοι». Τέλος, η ΝΟΔΕ Καρδίτσας αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιαστικά απειλεί ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία προηγούμενη συμφωνία σε ό,τι αφορά την έξοδο από τα μνημόνια και τη διαχειρισιμότητα του δημόσιου χρέους, μια τακτική που προκαλεί αρνητικές συνέπειες, οι οποίες απεικονίζονται τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στα επιτόκια δανεισμού της χώρας. «Κύριοι της ΝΔ, τελειώσατε. Το λόγο έχει ο λαός», απαντά η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ονομάζουν σταθερότητα την επιτεινόμενη ύφεση (πτώση του ΑΕΠ κατά 25%) και την αύξηση του χρέους σε ιλιγγιώδη επίπεδα (175 από 120% το 2009), την κοινωνική εξαθλίωση, τον εργασιακό μεσαίωνα, τους 1.500.000 ανέργους και τις μαζικές απολύσεις, τα 3 στα 10 παιδιά που υποσιτίζονται, την ανάπηρη δημοκρατία, τη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων, το πελατειακό κράτος που ζει και βασιλεύει με την εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία, την αδιανότητη γραφειοκρατία, τη φοροληστεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα φονικά μαγκάλια, τις χιλιάδες αυτοκτονίες….» Παράλληλα επισημαίνεται ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας για την Ελλάδα και την Ευρώπη, καταργώντας τα μνημόνια και αλλάζοντας την οικονομική πολιτική, διεκδικώντας τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνεργασία δήμου – Ιεράς Μητρόπολης για τη σίτιση των απόρων

 

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ Ελένη Αντωνίου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη κ Τιμόθεο με θέμα την ενίσχυση του «Σπιτιού της Αγάπης» με μερίδες φαγητού. Η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής από φορείς που παρέχουν υπηρεσία σίτισης και από επιχειρήσεις εστίασης και cateringπροκειμένου να προσφέρουν τις αδιάθετες μερίδες φαγητού, ήταν μεγάλη. Έπειτα από έναν πρώτο κύκλο επαφών ανταποκρίθηκαν θετικά το νοσοκομείο Καρδίτσας και το Μουσικό σχολείο, που θα προσφέρουν σε καθημερινή βάση τις μερίδες φαγητού που περισσεύουν από τη σίτιση των νοσηλευομένων και των μαθητών, καθώς και αρκετές επιχειρήσεις (Τα κέντρα διασκέδασης Μέγαρο Χαντζοπλάκη, και Δέλτα, το ξενοδοχείο ThessalikonGrant, το αρτοποιείο –cateringΑφοί Χατζόπουλου και τα catering Σερραϊκόν και Μάνθου Τάτσιου). ¨Ήδη ο σύλλογος Αρτοποιών Καρδίτσας προσφέρει άρτους.

Καθηγητής με καταδίκη για πλαστογραφία διευθύνει σχολείο

 

Καθηγητής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 χρόνων για πλαστογραφία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, αδικήματα που τέλεσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στο ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας, ωστόσο συνεχίζει να υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση, κατέχοντας θέση διευθυντή σε σχολείο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πλαστογράφησε τη σύμβασή του και εμφάνιζε ότι η αμοιβή του έφτανε στο ποσό των 10.000.000 δραχμών τότε, με το τριμελές εφετείο της Λάρισας να τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο πενταμελές εφετείο. Ο φάκελός του στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας, όπου είναι και η οργανική του θέση, είναι καθαρός, ενώ φέτος πήρε απόσπαση από τη Βοιωτία στα Γρεβενά. Σύμφωνα με το νόμο, και μόνο με την έκδοση του βουλεύματος έπρεπε να τεθεί σε αργία παίρνοντας το 1/3 του μισθού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» που έχει το σχετικό ρεπορτάζ, η υπηρεσία του δεν γνωρίζει το παραμικρό είτε επειδή ο εισαγγελέας δεν ενημέρωσε σχετικά είτε επειδή ο ίδιος δεν δήλωσε την επαγγελματική του ιδιότητα στο δικαστήριο. Ο συνήγορός του πάντως υποστηρίζει ότι έχει δηλώσει την ιδιότητά του και αποδίδει το γεγονός σε ερμηνεία του νόμου, την οποία αποδέχονται και έγκριτοι νομικοί, προτρέποντας «να περιμένουμε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

 

«Δεύτερη ευκαιρία» για ρύθμιση οφειλών προς το δήμο

 

Μια δεύτερη ευκαιρία να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δήμο Καρδίτσας και προς τον ΔΟΠΑΚ που βεβαιώθηκαν από 1/1/2010 και έχουν καταστεί ή θα καταστούν ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 30/10, δίνει τροπολογία του υπουργείο εσωτερικών σε σχετικό νομοσχέδιο. Με τη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να αποκτήσουν δημοτική ενημερότητα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις επιχειρήσεις αναψυχής και εστίασης αφού χωρίς αυτήν δε θα μπορούν να ανανεώσουν τις ετήσιες άδειες τραπεζοκαθισμάτων και μουσικής. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση σε ελέγχους αδειών από τη νεοσύστατη υπηρεσία του δήμου. Να σημειωθεί ότι με την τροπολογία που ψηφίστηκε παρέχεται η δυνατότητα και στη ΔΕΥΑ Καρδίτσας να προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών προς αυτή.

Όχι στο κλείσιμο των εργαστηρίων τέχνης, λέει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

 

Την αντίθεσή της στο κλείσιμο των εργαστηρίων τέχνης του δήμου Καρδίτσας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού, συντασσόμενη με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα, εξαντλώντας όλους τους νομικούς τρόπους που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54