Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Καρδιτσιώτες εξέδιδαν σερβιτόρα


Δυο Καρδιτσιώτες, ηλικίας 42 και 47 ετών, ο προσωρινά υπεύθυνος ενός καφέ-μπαρ και ο υπάλληλος, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη πήγε στο κατάστημα και ζήτησε να συνευρεθεί με την 32χρονη Ουκρανή σερβιτόρα. Οι δύο συλληφθέντες αφού παρέλαβαν από τον αστυνομικό το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, οδήγησαν τη γυναίκα εξωτερικά του καταστήματος στο όχημα του «πελάτη». Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν, 1.140 ευρώ, φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, 27 ετών, από τη Ρωσία, αναζητείται.



Χωρίς γιατρούς σημαντικών ειδικοτήτων τα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ


Χωρίς γιατρούς σημαντικών ειδικοτήτων συνεχίζουν να λειτουργούν τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Καρδίτσα (πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ). Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πρωινός Τύπος» οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που χρειάζονται κλινική εξέταση ή συνταγογράφηση φαρμάκων από ορθοπαιδικό, γυναικολόγο, και άλλων ειδικοτήτων γιατρούς θα πρέπει να απευθύνονται είτε στο νοσοκομείο Καρδίτσας είτε σε ιδιώτη γιατρό. Αυτή τη στιγμή εργάζονται: Παιδίατρος, Χειρούργος, Γαστρεντερολόγος, Ακτινολόγος και Οδοντίατρος. Ο Γυναικολόγος απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα με αναρρωτική άδεια, χωρίς να έχει προβλεφθεί να καλυφτεί το κενό, ενώ αξίζει να πούμε ότι στην Καρδίτσα, δεν υπάρχει συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γυναικολόγος.



Δίκτυο για εργαζόμενους και ανέργους από τη ΓΣΕΕ


Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης, προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν, αναπτύσσοντας μια νέα πρωτοβουλία. Πρόκειται για το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής (ΔΥΠΣΕ), το οποίο απευθύνεται στο εργατικό δυναμικό της χώρας (εργαζόμενους και ανέργους, Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες), με σκοπό την ενδυνάμωσή του και την επαγγελματική του ανάπτυξη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της παροχής δωρεάν υπηρεσιών ενημέρωσης, πληροφόρησης και συμβουλευτικής των ωφελουμένων, δίδοντας έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης. Στο πλαίσιο της δικτύωσης, προβολής και δημοσιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του δικτύου, πραγματοποιήθηκαν επαφές με ΟΤΑ, κοινωνικούς και υπηρεσιακούς φορείς της Καρδίτσας, με τους οποίους συμφωνήθηκε η συνεργασία μαζί τους, είτε σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών που προσέρχονται σε υπηρεσίες τους και παραπομπή στο δίκτυο είτε με την άμεση εκ μέρους τους παροχή των δικτύων.



«Οι εκπαιδευτικοί στη λαϊκή αντίσταση και στους κοινωνικούς αγώνες»


Η κομματική οργάνωση εκπαιδευτικών του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Καρδίτσας της ΚΝΕ, οργανώνουν τιμητική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, με θέμα «οι εκπαιδευτικοί στη λαϊκή αντίσταση και στους κοινωνικούς αγώνες», σήμερα στις 7.30, στο Παυσίλυπο. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους αγώνες των εκπαιδευτικών που πάλεψαν μέσα και έξω από το σχολείο για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Γίνεται ειδική αναφορά στους αγωνιστές δασκάλους της Καρδίτσας και στη δράση τους στην εθνική αντίσταση. Ο Μιχάλης Σιώκος με την κιθάρα του και ο Κώστας Κουτσιαλής με το ακκορντεόν θα αποδώσουν το μουσικό μέρος. Στο αφηγηματικό μέρος θα είναι ο Κώστας Παπαλέξης, θα απαγγείλουν η Μαρίνα και η Λίνα Φυτσιλή, την οπτική παρουσίαση θα υποστηρίξει ο Βασίλης Κρανιάς, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έχει ο Αστέρης Χαλάτσης.



Στη λίμνη Πλαστήρα για 3η σεζόν το XTERRA


Στη λίμνη Πλαστήρα θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το XTERRA Greece, τον Ιούνιο του 2015. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας από τους διοργανωτές του αγώνα του σύγχρονου τριάθλου, τονίστηκε ότι αναμένεται να συγκεντρώσεις πολλούς πρωταθλητές και αθλητές απ’όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως στο ορεινό τρίαθλο και τα αθλήματα εκτός-δρόμου.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54