Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

Νεκρός βρέθηκε 69χρονος από τη Ρεντίνα

 

Νεκρός βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο 69χρονος κτηνοτρόφος, Γιώργος Αυγέρος. Ο άτυχος κτηνοτρόφος, όπως κάθε μέρα έβγαλε τα ζώα του για βοσκή το πρωί. Τα πρόβατα επέστρεψαν το μεσημέρι στο χωριό, χωρίς τον κτηνοτρόφο, γεγονός που κινητοποίησε τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ειδοποίησαν αστυνομία και πυροσβεστική, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων για τον εντοπισμό του. Στις 3.30 το μεσημέρι η σορός του 69χρονου εντοπίστηκε στη δασική περιοχή «Κιτιά» της Ρεντίνας. Ο θάνατός του προήλθε πιθανότατα από παθολογικά αίτια.

 

Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα στην παρέλαση της Καρδίτσας

 

Η υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην αυριανή παρέλαση και στις εκδηλώσεις τιμής της εθνικής επετείου. Η κ. Παπακώστα είχε βρεθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματά του. Παρ’όλα αυτά να υπενθυμιστεί ότι η Παιδιατρική κλινική παραμένει χωρίς τους απαραίτητους γιατρούς, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να είναι κλειστή ως το τέλος του μήνα, με τα παιδιά που χρήζουν νοσηλείας να κατευθύνονται προς Λάρισα και Τρίκαλα. Επίσης και στο ΠΕΔΥ Καρδίτσας λείπουν βασικές ειδικότητες, ενώ γυναικολόγος υπάρχει ουσιαστικά μόνο στα χαρτιά.

Αντιπαράθεση πρώην και νυν δημοτικής αρχής για τα οικονομικά του Δήμου Καρδίτσας

 

Αντιπαράθεση έχει ξεκινήσει μεταξύ της νυν και της πρώην δημοτικής αρχής για τα ύψος των χρεών του δήμου Καρδίτσας, και τη γενικότερη οικονομική κατάστασή του. Ο πρώην δήμαρχος κ. Παπαλός σε συνέντευξη τύπου αμφισβήτησε τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος, σημειώνοντας ότι τα παρουσίασε «φουσκωμένα» κατά 6 εκατ. Ευρώ. Απαντώντας δε, στην κριτική που του ασκήθηκε ότι δεν πίεσε τους οφειλέτες είπε χαρακτηριστικά ότι «συναισθανόμενοι ότι βρισκόμασταν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, ήμασταν ελαστικοί με τους δημότες που υπέφεραν και εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Δια του τύπου ήρθε η απάντηση του κ. Αλεξάκου, ο οποίος παρέθεσε εκ νέου τα οικονομικά στοιχεία, ενώ σε ό,τι αφορά τους ασυνεπείς τόνισε ότι η μη πίεσή τους λειτουργεί ως αντικίνητρο πληρωμής, αφού οι συνεπείς συναλλασσόμενοι αισθάνονται πολύ απλά «κορόιδα». Οι διαφορές στα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι δύο άντρες, μεταξύ άλλων έχουν να κάνουν με, το μισθολογικό κόστος, με τα χρέη προς ΙΚΑ και εφορία, με το ύψος των δανείων.

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στους Σοφάδες

 

Η οργάνωση μελών Σοφάδων του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στον «Πεζόδρομο», εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την κεντρική ομιλία θα κάνει η βουλευτής Ηρώ Διώτη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο βουλευτής της Καρδίτσας Νίκος Μιχαλάκης.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ

 

Συνεδριάζει την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, τα αποτελέσματα της 13ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, η συμμετοχή του ΕΒΕ στην 30η έκθεση Φιλοξενία Τουρισμού, καθώς και οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54