Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα




30.000 ειδοποιητήρια απέστειλε ο δήμος Καρδίτσας



Ο Δήμος Καρδίτσας τις τελευταίες ημέρες έχει αποστείλει περίπου 30.000 ειδοποιητήρια για απλήρωτες κλήσεις παρελθόντων ετών σε 10.000 αποδέκτες. Τα ειδοποιητήρια αφορούν κυρίως παραβάσεις των ετών 2009-2013, και ο δήμος καλεί τους πολίτες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, μέχρι τις 8/12. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί δημότες θορυβήθηκαν, κάποιοι άλλοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, μιας και οι συγκεκριμένες οφειλές για κλήσεις που έλαβαν από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία αποτελούν το …κερασάκι στην τούρτα των ανεξόφλητων λογαριασμών τους, που με δυσκολία προσπαθούν να αποπληρώσουν. Ο δήμος Καρδίτσας πάντως διευκρινίζει ότι η μη αποστολή των κλήσεων θα σήμαινε παράβαση καθήκοντος για τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επισημαίνει με νόημα ότι πέρα από το νόμιμο είναι και ηθικό οι οφειλέτες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, αφού υπήρξαν συνεπείς δημότες, που το έκαναν εντός των προθεσμιών.



Σύσκεψη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για τα προβλήματα στην Παιδεία



Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Καρδίτσας,  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας καιη ΕΛΜΕ Καρδίτσας, καλούν Συλλόγους Γονέων, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν στη σύσκεψη – συζήτηση με θέμα: «Προβλήματα των μαθητών του Λυκείου (νέο λύκειο, ύλη, τράπεζα θεμάτων), Πρόγραμμα δράσης, που θα γίνει αύριο, στις 11 το πρωί στο Παυσίλυπο.Παράλληλα θα συζητηθούν Τα εκπαιδευτικά κενά, η δυσλειτουργία των ολοήμερων σχολείων, η έλλειψη παράλληλης στήριξης και βοηθητικού προσωπικού στο Ειδικό Σχολείο. Εκπαιδευτικοί, γονείς, και μαθητές κάνουν λόγο για απαξίωση του δημόσιου σχολείου και λένε σε όλους τους τόνους: «Ως εδώ. Τέρμα η κοροϊδία από όλους αυτούς που απαξιώνουν το σχολείο και το ρόλο του». Την ίδια ώρα μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις και αποχές.



Αδιέξοδα τα προβλήματα στην υγεία, λέει ο Ν.Μιχαλάκης



Με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Υγείας στην κοινή αναφορά των Θεσσαλών βουλευτών, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Δημήτρη Γελαλή και Νίκου Μιχαλάκη για τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μιχαλάκης μιλά για αδιέξοδα στην υγεία. Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών, το υπουργείο Υγείας εδέησε να απαντήσει στη δεύτερη, χρονικά, αναφορά που καταθέσαμε στη Βουλή, σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Η απάντηση όμως είναι γεμάτη υπεκφυγές, είναι αποσπασματική και παραπέμπει την επίλυση των οξέων αυτών προβλημάτων στελέχωσης, και μια ακόμη φορά στις ελληνικές καλένδες και τις ακάλυπτες επιταγές της συγκυβερνητικής και ψευδεπίγραφης ‘’εξόδου από το Μνημόνιο’’. Στην πραγματικότητα, η απάντηση – μη απάντηση και υπεκφυγή αναδεικνύει ξανά τα αδιέξοδα στην υγεία, εφόσον η συγκυβέρνηση επιμένει στην πολιτική της λιτότητας, της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών υγείας, στην αριθμητική μείωση του προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία, αλλά και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».



Συνάντηση δημοτικής αρχής με καταστηματάρχες



Ενόψει της χειμερινής περιόδου και προκειμένου να καθοριστούν η μορφή και οι διαστάσεις που θα έχουν τα στοιχεία οριοθέτησης και προστασίας κοινοχρήστων χώρων (παραπετάσματα) που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, η Δημοτική Αρχή καλεί σε συνάντηση όλους τους καταστηματάρχες της πόλης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.



Διημερίδα από το Σύλλογο Λογιστών



Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων ν. Καρδίτσας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή ενημέρωση των μελών του, αλλά και όλων πολιτών του Νομού, διοργανώνει διημερίδα ενημέρωσης στην πόλη μας με θέμα: Φορολογικά-Εργατικά-Ασφαλιστικά-Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, και προσκαλεί κάθε πολίτη να συμμετέχει. Η διημερίδα θα γίνει, αύριο στο ξενοδοχείο Κιέριον και την Κυριακή στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας, με ώρα έναρξης 9.30 το πρωί.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54