Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης από την Περιφερειακή Αρχή

 

Εκδήλωση ενημέρωσης «για την υφιστάμενη κατάσταση, το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», οργανώνει η περιφερειακή αρχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, «η νέα περιφερειακή αρχή θα έλθει σε απευθείας διάλογο με την κοινωνία και τους πολίτες της Κέρκυρας, θεωρώντας ότι ο πολίτης θα πρέπει να είναι ενεργός και  ο λαός συμμέτοχος στη λήψη των αποφάσεων»

 

Περιφέρεια Ι.Ν.: Η κυβέρνηση νομοθετεί για τους “εθνικούς εργολάβους”

 

Το ΥΠΕΚΑ έχει θέσει ήδη πριν από μερικές ημέρες για δημόσια “διαβούλευση” νομοσχέδιο με τις διατάξεις του οποίου επιχειρείται με τρόπο απροκάλυπτο η περαιτέρω περιθωριοποίηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αφαιρώντας της την αποφασιστική αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα και με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο πλέον θα γνωμοδοτούν, ενώ θα αποφασίζει κυριαρχικά το ΥΠΕΚΑ!!!

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η κυβέρνηση αυτή επιχειρεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει και να προωθήσει τα εγκατεστημένα στον χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κατά σύμπτωση, ταυτίζονται με τις οικογένειες των γνωστών “εθνικών εργολάβων”.

                Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της να ρυθμίζει τα του οίκου της και φυσικά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών του Ιονίου απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που περιμένουν από την εξέλιξη αυτή να κερδοσκοπήσουν, αδιαφορώντας για την πραγματική ανάγκη της προώθησης και της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που θα σέβεται το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία.

 

 

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Οικουμενικό Πατριάρχη               

 

Την Κυριακή το μεσημέρι, στις 12, θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με το κάλεσμα του Προέδρου του Σώματος, Ν.Ράλλη:

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010,  ΣΑΣ ΚΑΛΩ  να προσέλθετε σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2014,  ημέρα  Κυριακή και  ώρα  12.00, στη Συνεδριακή Αίθουσα στο χώρο της Παλαιόπολης ή Μον–Ρεπό, για συζήτηση και λήψη Αποφάσεως στα παρακάτω θέματα :

1.    Αναμορφώσεις Δημοτικού Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2014  (Εισηγητής : κ. Γ.Η. Παντελιός).

(Οι αναμορφώσεις κρίνονται ως κατεπείγουσες επειδή αφορούν :

α) στη δημιουργία πιστώσεων, επειδή κρίνεται ως κατεπείγουσα η ανάγκη προμήθειας καυσίμων, λόγω σταδιακής εξάντλησης των ποσοτήτων καυσίμων των υπαρχουσών συμβάσεων,  προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου μας (αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρισμοί τάφρων και χανδάκων για την αποφυγή πλημμυρών,  επεμβάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών, καθαρισμοί της Υπηρεσίας Πρασίνου, κίνηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως οχήματα καθαριότητας πολιτικής προστασίας, θέρμανση των δημοτικών κτιρίων) και

β) στη δημιουργία επαρκούς πίστωσης ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη της τελετής και φιλοξενίας της Αυτού Θεοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη).

2.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της Αναγόρευσης της Αυτού Θεοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Δημότη Κέρκυρας και β) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως  (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).

Το θέμα κρίνεται ως κατεπείγον επειδή πρέπει γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη της τελετής και φιλοξενίας της Αυτού Θεοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη).

3. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως υποβολής προτάσεων στην υπ’ αριθμόν 19534/02-10-2014 πρόσκληση του προγράμματος «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

Το θέμα κρίνεται ως κατεπείγον επειδή πρέπει οι προτάσεις να υποβληθούν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013.

 

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας

 

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στις 3 το μεσημέρι, στο γήπεδο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας στο Κανόνι, θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας από επίλεκτους ποδοσφαιριστές του Βορρά και του Νότου της Κέρκυρας, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στο ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨ και στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής ¨η Μέλισσα¨.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΝΑ.Σ.ΚΕ, ΕΛ.ΑΣ. , το Λιμενικό Σώμα, η ΕΠΣ Κέρκυρας και ο Α.Ο Συναραδων.

Η τιμή εισιτηρίου ορίστηκε στα 2,5 ευρώ.

Εγκαίρως θα ενημερωθείτε για τη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί για τον αγώνα αυτό, μόλις ορισθεί η ημερομηνία της συνέντευξης.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία θα θέλατε να έχετε, για κάποια συνέντευξη που θα επιθυμούσατε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους:

 ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6957633033

 ΝΑΣΚΕ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ 6955080475

 ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΕΣ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ6986555555

 ΜΕΛΙΣΣΑ : ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 6945106118



 ΧΑΜΟΓΕΛΟ: ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ 6936523046
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54