Εργατικό Κέντρο: 2η συνάντηση φορέων για το θέμα των αστέγων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Χίου έγινε η 2η συνάντηση φορέων από την Πρωτοβουλία για τους Άστεγους.
Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, της Περιφέρειας, του Δήμου, του Ερυθρού Σταυρού, του Εργατικού Κέντρου και των Βουλευτών του νησιού.

      Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις που έγιναν από το Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη και αποφασίστηκε:

 - Να γίνει αξιολόγηση και εκτίμηση των χώρων που προτάθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ως προς την καταλληλότητα και τις πιθανές επισκευές που θα απαιτηθούν.
- Ορίστηκε η σύνθεση επιτροπής που θα αναλάβει την εποπτεία και την ολοκλήρωση της όλης προσπάθειας καθώς και την αξιολόγηση των περιπτώσεων που θα χρειαστούν στήριξη.
Η Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους: Της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δήμου Χίου, του Ερυθρού Σταυρού και του Εργατικού Κέντρου.

 Τέλος, από την επιτροπή συμφωνήθηκε, ομόφωνα , ότι η μοναδική αρμοδιότητα της θα είναι να αντιμετωπίσει άμεσα και προσωρινά καταστάσεις που πιθανά θα εμφανιστούν στο μέλλον, και όχι η διανομή οικιών σε μόνιμη βάση, δεδομένου ότι, κοινός στόχος όλων  είναι,  οργανωμένα και συντονισμένα, όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας να έχουν μια ελάχιστη προστασία.  

 Οι συναντήσεις της Επιτροπής θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια  ενώ παράλληλα όλα τα μέλη ευχήθηκαν  να μην χρειαστεί  κανένας συνάνθρωπος την συνδρομή και την στήριξη της.

Πηγή: http://www.chiosnews.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54