Στις 22.00 ώρα Ελλάδος η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μπ. Ομπάμα

Με είκοσι ανώτατα στελέχη από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds παγκοσμίως, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη για λίγες ώρες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για εταιρείες που διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ και οι επικεφαλής τους συζήτησαν με τον πρωθυπουργό κυρίως για την οικονομία και τις προοπτικές, που διανοίγονται, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

Η συζήτηση εστιάσθηκε σε νέες ευκαιρίες σε βασικούς τομείς της οικονομίας για τους οποίους υπάρχει ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον.


Οι εκπρόσωποι των εταιρειών μίλησαν για θετική πορεία της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά.

Σημειώνεται ότι αρκετές από τις εταιρείες, που προσκλήθηκαν, είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.

 

Η εφημερίδα "The Washington Post" δημοσίευσε την Πέμπτη άρθρο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη χώρα (του) ως "προπύργιο σταθερότητας"».


«Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη ενός Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον διεθνή δανεισμό της χώρας το 2010, ο Αντώνης Σαμαράς ήλθε στην Ουάσινγκτον για να προωθήσει την πληττόμενη από την κρίση χώρα του ως μια πηγή σταθερότητας σε μια περιφέρεια που αντιμετωπίζει προβλήματα» αναφέρει το άρθρο.


«Πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη, ο Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν γεωπολιτικό ρόλο "ως ένα προπύργιο σταθερότητας" στην Ανατολική Μεσόγειο. Δοθεισών των νέων ανακαλύψεων ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο και τη συμφωνία για ένα νέο αγωγό, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ελλάδας, ο Σαμαράς προσβλέπει η χώρα του να αποτελέσει έναν πάροχο ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη» αναφέρει το δημοσίευμα.


«"Αν είχα έλθει εδώ πριν από ένα χρόνο, θα βλέπατε την Ελλάδα ως μια ασταθή χώρα σε μια περιφέρεια σταθερότητας. Τώρα φαινόμαστε μια χαρά σε σύγκριση με την περιφέρεια", αστειεύτηκε κατά τη συνάντησή του» με μέλη της συντακτικής ομάδας της Ουάσινγκτον Ποστ ο κ. Σαμαράς χθες, γράφει η εφημερίδα σήμερα Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54