Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λάμπρυνε τους εορτασμούς του Αγίου Σπυρίδωνος



Με λαμπότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η γιορτή του πολιούχου Αγ. Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίου. Στην λειτουργία παρέστησαν οι δυο εκ των τριών βουλευτών, η Α. Γκερέκου και ο Στ. Σαμοϊλης και σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Ο Πατριάρχης επέστρεψε στην Πόλη το Σάββατο μετά από την τετραήμερη επίσκεψή του στην Κέρκυρα, όπου εκτός των άλλων αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη, επίτιμο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου και επίτιμο πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρείας. Ο κ. Βαρθολομαίος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι σχέσεις της Κέρκυρας και των Επτανήσων με το Φανάρι υπήρξαν ιστορικά στενές και ως τέτοιες θα συνεχίσουν. Θα αφήσω παρακαταθήκη στους συνεργάτες μου να συνεχίσουν τις σχέσεις αυτές με τον ξεχωριστό λαό και πολιτισμό σας».

Ιδιαίτερα θερμά ήταν, κατά τη διάρκεια των προσφωνήσεών τους, τα λόγια τόσο του Δημάρχου Κ. Νικολούζου όσο και Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου για τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διάκριση χρώματος και φυλής αλλά και του αγώνα του για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Εντύπωση ωστόσο έχει προκαλέσει στο νησί, η απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την παρουσία του προκαθημένου της ορθοδοξίας στην Κέρκυρα αφού ούτε κυβερνητική εκπροσώπηση υπήρξε κατά την υποδοχή του ούτε κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ παρά μια αναφορά την επομένη της άφιξης, λίγο πριν τις αθλητικές ειδήσεις…



Συγκέντρωση υλικού για τους πολιορκημένους του Κομπάνι

Ο Δήμος Κέρκυρας και το Δίκτυο Αλληλεγγύης & Ανταλλαγής Β. Κέρκυρας στηρίζουν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την πολιορκούμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Κομπάνι στη Συρία, από το 105,5 στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ,

την «Αλληλεγγύη για Όλους» και την ΑΔΕΔΥ, σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Καβάλα. Παίρνουμε τη σκυτάλη της αλληλεγγύης και συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη), είδη υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες), φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς).
Το σημείο συγκέντρωσης του υλικού είναι στην πόλη της Κέρκυρας, Σολωμού 11 στη Σπηλιά (πρώην ΚΕΠ), στο κτίριο που στεγάζονται οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Κέρκυρας, καθημερινά, 9πμ -9μμ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610 34170, 6980 266360, 6951 719793



Ψήφισμα του Περιφερειακού για τους Ναυτεργάτες


Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την 19η/ 6-12-2014 συνεδρίαση του, μετά από διαλογική συζήτηση εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Ναυτεργατών Κερκύρας - Ηγουμενίτσας και ζητάει:
• Να ελέγχονται σχολαστικά πάντα σε συνεννόηση με το τοπικό σωματείο τα προτεινόμενα προς έγκριση δρομολόγια ως προς την νομιμότητα της απασχόλησης.
• Να μην εγκρίνεται αποδρομολόγηση πλοίου αν αυτό δεν αντικατασταθεί από άλλο εν μέσω δρομολογιακής περιόδου.
• Να μην εγκρίνονται δρομολόγια διπλοβάρδιας σε ένα πλοίο όταν αυτό εισέρχεται στην επόμενη μέρα από την προηγούμενη, απλά να περιορίζονται εντός 24ώρου, από 00.01 έως 24.00, διαφορετικά το ωράριο εργασίας θεωρείται διακεκομμένο.
• Ζητάμε επίσης από την Κυβέρνηση και κατά επέκταση από την ΠΝΟ να μεριμνήσει άμεσα για την επαναφορά της ωριαίας διακοπής σε 1 ώρα από 35 λεπτά, η οποία έπειτα από πολλά χρόνια εφαρμογής ανεξήγητα καταργήθηκε μεμονωμένα για το πορθμείο Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δρομολογιακές σκοπιμότητες της τοπικής πλοιοκτησίας. Επίσης η Κυβέρνηση και η Π.Ν.Ο είναι ανάγκη να κινήσουν άμεσες διαδικασίες, προκειμένου να θεσπιστεί επιπλέον διακοπή μεταξύ 9ης και 11ης ώρας του ωραρίου, όταν η απασχόληση είναι 12 και πλέον ώρες σε καθημερινή βάση.
Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η ωριαία διακοπή, η πρώτη και η δεύτερη που ζητάμε, είναι ο ελάχιστος χρόνος για ανάπαυση και σίτιση των πληρωμάτων. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του σε ότι αφορά ασφάλεια πλοίων και επιβαινόντων.
• Απαίτησή μας από την Κυβέρνηση και κατά επέκταση από την Π.Ν.Ο. είναι και η άμεση επαναφορά του 4ημέρου ρεπό ανά μήνα, όπως ίσχυε μέχρι το 2004.
• Τέλος ζητάμε να έχει η Περιφερειακή και η Δημοτική Αρχή δικαίωμα λόγου και θέσης στα τεκταινόμενα της γραμμής, όπως ποιότητα, εξυπηρέτηση, αναβάθμιση κ.λ.π. όπου η απελευθέρωση όλα αυτά τα έκανε θρύψαλα.



Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο


Καλείται σε τακτική Συνεδρίαση (29η) το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.00 στη Συνεδριακή Αίθουσα στο χώρο της Παλαιόπολης ή Μον–Ρεπό, για συζήτηση και λήψη Αποφάσεως στα παρακάτω θέματα :

1. Εκλογή «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» στο Δήμο Κέρκυρας, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010.

2. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Κέρκυρας έτους 2015 (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

3. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της ανάθεσης εργασιών α) για τον καθαρισμό τάφρων και χανδάκων για τις Δημοτικές Ενότητες (Εσπερίων – Αγ. Γεωργίου – Θιναλίου – Κασσωπαίων – Φαιάκων – Κερκυραίων – Παρελίων – Παλαιοκαστριτών – Αχιλλείων – Μελιτειέων – Κορισσίων – Λευκιμμαίων και β) για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

4. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του υπ' αριθμόν 17-4/08-12-2014 πρακτικού του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) με θέμα «Αποζημίωση Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μελών Δ.Σ. ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας» (Εισηγητής : κ. Στ. Απέργης).

5. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του υπ' αριθμόν 16-4/15-11-2014 πρακτικού του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) με θέμα «Λήψη Αποφάσεως για αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) Δήμου Κέρκυρας οικονομικού έτους 2014» (Εισηγητής : κ. Στ. Απέργης).

6. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του υπ' αριθμόν 17-3/08-12-2014 πρακτικού του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) με θέμα «Λήψη Αποφάσεως για αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) Δήμου Κέρκυρας οικονομικού έτους 2014» (Εισηγητής : κ. Στ. Απέργης).

7. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του υπ' αριθμόν 18-1/05-12-2014 πρακτικού του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας με θέμα «Σύνταξη και ψήφιση του Προϋπολογισμού έτους 2015 του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας» (Εισηγητής : κ. Σ. Καζιάνης).

8. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του υπ' αριθμόν 18-2/05-12-2014 πρακτικού του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας με θέμα «Κατάρτιση και ψήφιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Οργανισμού» (Εισηγητής : κ. Σ. Καζιάνης).

9. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του υπ' αριθμόν 17-2/28-11-2014 πρακτικού του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας με θέμα «Αποζημίωση Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.» (Εισηγητής : κ. Σ. Καζιάνης).

10. Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής ποσού από χρηματικό κατάλογο επ' ονόματι κ. Σπυρίδωνος Σπάθα (Εισηγητής : κ. Γ. Η. Παντελιός).

11. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου : «Κατασκευή Αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας» (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

12. Ορισμός με τη διαδικασία της κληρώσεως ενός Δημοτικού Συμβούλου για τη συγκρότηση της Επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου «Πεζοδρόμηση εσωτερικού δρόμου Αχαράβης» Δήμου Κέρκυρας.

13. Ορισμός με τη διαδικασία της κληρώσεως ενός Δημοτικού Συμβούλου για τη συγκρότηση της Επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου «Συντηρήσεις οδών πρώην Δήμου Κερκυραίων» Δήμου Κέρκυρας.

14. Ορισμός με τη διαδικασία της κληρώσεως ενός Δημοτικού Συμβούλου για τη συγκρότηση της Επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση Σπαρτύλα» Δήμου Κέρκυρας.

15. Ορισμός με τη διαδικασία της κληρώσεως ενός Δημοτικού Συμβούλου για τη συγκρότηση της Επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση – Ανάπλαση οδού Καντούνια Δ.Δ. Μακράδων» πρώην Δήμου Παλαιοκαστριτών, Δήμου Κέρκυρας.

16. Λήψη Αποφάσεως επί αιτήματος της Εταιρείας MONTBAY INVESTMENTS L.T.D. περί μετατόπισης δημοτικού μονοπατιού στη θέση «ΡΟΒΙΝΙΑ» Δ.Κ. Λιαπάδων Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών Δήμου Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

17. Λήψη Αποφάσεως σχετικά με κτηματική ιδιοκτησία κείμενη εκτός ορίων οικισμού στην περιοχή «Μέγα Λιθάρι» Τοπικής Κοινότητας Καββαδάδων Δ.Ε. Αγ. Γεωργίου Δήμου Κέρκυρας ότι προϋφίσταται αυτοτελώς της 24ης Απριλίου 1977 (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

18. Λήψη Αποφάσεως σχετικά με κτηματική ιδιοκτησία κείμενη στη θέση «Σκάλα» Τοπικής Κοινότητας Πεντατίου Δ.Ε. Μελιτειέων Δήμου Κέρκυρας ότι προϋφίσταται αυτοτελώς της 24ης Απριλίου 1977 (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

19. Λήψη Αποφάσεως σχετικά με κτηματική ιδιοκτησία κείμενη εκτός οικισμού στην περιοχή «Δουλάτικα» Δ.Ε. Εσπερίων Δήμου Κέρκυρας ότι προϋφίσταται αυτοτελώς της 17ης Οκτωβρίου 1978 (Εισηγητής : κ. Β. Καββαδίας).

20. Ανάκληση της υπ' αριθμόν 28-656/08-12-2014 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου «περί εγκρίσεως των υπ. αριθμ. 2-1, 2-6, 2-7, 2-8, 2-9, 2-10, 2-11, 2-12, 2-13, 2-14, 2-15, 2-16, 2-17 πρακτικών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών με Συμβιβασμό έτους 2014» ( Εισηγητής : κ. Γ.Η. Παντελιός).

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15/12/2014 - 19:59