Ο διεθνής Τύπος για την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

Τη στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα προς την ελληνική κυβέρνηση με ταυτόχρονη προτροπή για οικονομικές πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη επισημαίνουν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση για τη διαχείριση του χρέους, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό να βρίσκονται στο επίκεντρο η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας».

Οι «New York Times» γράφουν ότι οι μειώσεις δαπανών δε μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει στην ευημερία.

«Ο Ομπάμα εκφράζει στήριξη για την ελληνική ηγεσία» γράφει στον τίτλο της η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αναλάβει τις σκληρές προσπάθειες που απαιτούνται».

Η γερμανική έκδοση της Wall Street Journal αναφέρει ότι: «η λιτότητα από μόνη της δεν φτάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο Ομπάμα καλεί για περισσότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα" γράφει η επίσης γερμανική Die Welt, γιατί "η λιτότητα από μόνη της δεν αρκεί".

«Με περηφάνια» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που τονίζει ανάμεσα στα άλλα: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, θέλει να ενισχύσει την μάλλον υποτιμημένη στην Ευρώπη γεωστρατηγική σημασία της χώρας του» και καταλήγει: «Εδώ και καιρό η Ουάσιγκτον προειδοποιεί την Ευρώπη να είναι πιο ελαστική με την Ελλάδα ως προς το πρόγραμμα προσαρμογής, γιατί αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, οι εκλογές ενδέχεται να φέρουν στην εξουσία τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά και την συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ».

Το πανευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι «Euronews» στέκεται στο γεγονός ότι η Συνάντηση Ομπάμα-Σαμάρα πραγματοποιείται τη στιγμή που η Ελλάδα μετρά ανεργία σε ποσοστό 27,6% και 64,9% στις ηλικίες 15-24, καταλήγοντας ότι: «ο μέσος έλληνας που βιώνει την κρίση που του επιβλήθηκε από τους ξένους δανειστές ελπίζει ελάχιστα στην οικονομική ανάκαμψη.»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54