Επαφές του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη – Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Κυπριακό και Σκοπιανό, αλλά και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέζ του ΟΗΕ σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Ήδη ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της JP Morgan Τζέιμι Ντιμόν, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία. Νωρίτερα είχε συνάντηση με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας New York Times.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, θα επισκεφθεί το σημείο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι και στο σημείο ανέγερσης του νέου Ναού του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια θα έχει γεύμα με ομογενείς επιχειρηματίες, ενώ το βράδυ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Ομπάμα: Η λιτότητα δεν είναι η μόνη οδός

Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τόνισε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Σημείωσε παράλληλα την ανάγκη προώθησης της ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας και δηλώνοντας πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα πετύχει.
 

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό Πρόεδρο τις «θυσίες» στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός, χάνοντας το 25% του εισοδήματός του τα τελευταία χρόνια.

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για διεθνή αναγνώριση των ελληνικών προσπαθειών και αναβάθμιση της Ελλάδας έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Μιλώντας στο Mega, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι από τη συνάντηση προκύπτει ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ παράλληλα η χώρα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά.

Μιλώντας επίσης στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έλαβε τη στήριξη που περίμενε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Σχετική είδηση: Ο διεθνής Τύπος για την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54