Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   23-12-2014


Εγκρίθηκε 1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του αναχώματος Ορμενίου

Με επείγουσες διαδικασίες θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο το έργο «συντήρησης και αποκατάστασης του κυρίως αναχώματος της περιοχής Ορμενίου», μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατές πλημμύρες. Για τις παρεμβάσεις έχει δεσμευτεί ποσό ύψους 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο η περιφέρεια ΑΜΘ διεκδίκησε στο πλαίσιο των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στο νομό Έβρου μετά την κήρυξη του μεγαλύτερου μέρους του σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Θα συνεχίσει να λειτουργεί όλο το χειμώνα το κολυμβητήριο Ορεστιάδας

Σε λειτουργία θα παραμείνει φέτος το χειμώνα το κολυμβητήριο Ορεστιάδας, καθώς η δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν σχετική μελέτη, αποφάσισε να μην κλείσει τις εγκαταστάσεις για το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, αλλά να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα μειώσουν το κόστος θέρμανσης. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προκρίνει τη λύση του τρίμηνου κλεισίματος, επικαλούμενη αδυναμία να καλύψει τα υπέρογκα έξοδα θέρμανσης. Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο κολυμβητικός σύλλογος «Νηρέας», σημειώνοντας ότι είναι θετική εξέλιξη η εξεύρεση λύσης «στο πρόβλημα που απασχολούσε τον σύλλογο, τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους».  
 
Χώροι φιλοξενίας αστέγων στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας

Προσωρινό χώρο φιλοξενίας αστέγων όρισε ο δήμος Αλεξανδρούπολης το Πολυκοινωνικό Κέντρο του δήμου «λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου. Οι δημότες που εντοπίζουν άστεγο καλούνται να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του Πολυκοινωνικού Κέντρου, προκειμένου αυτοί να επιλαμβάνονται του περιστατικού και να οδηγούν τα άτομα χωρίς σπίτι στο χώρο που έχει διατεθεί για τη φιλοξενία τους. Στο δήμο Ορεστιάδας, χώρος φιλοξενίας αστέγων έχει οριστεί το παλαιό κλειστό γυμναστήριο.

Ορεστιάδα: Το δρώμενο της καμήλας στις 26 Δεκεμβρίου

Το δρώμενο της «καμήλας» διοργανώνει στις 26 Δεκεμβρίου ο λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος Άνω Οινόης. Η πομπή της «καμήλας» θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων από το 1ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας, θα περάσει από την κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τον οικισμό της Οινόης. Εκεί, σύμφωνα με το έθιμο, θα περάσει από τα σπίτια για να μαζέψει δώρα και να κεραστεί φαγητά και κρασί. Η πομπή θα καταλήξει στις 2.30 το μεσημέρι στον αυλή του 4ου δημοτικού σχολείου για το μεγάλο γλέντι. Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο σύλλογος γονέων του σχολείου και ο δήμος Ορεστιάδας.

Παραμύθια, κάλαντα, συναυλία και χορός στο σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Ορεστιάδας

Σε τρία σημεία «μοιράζονται» σήμερα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ορεστιάδας. Στις 5 το απόγευμα, στον πευκώνα της πόλης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια, στις 7, στο πολιτιστικό πολύκεντρο θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο Διδυμοτείχου «Ορφέας» και στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας θα εμφανιστεί το τοπικό συγκρότημα του Γιώργου Ιωαννίδη. Οι σημερινές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ, στο χώρο της πλατείας, με χορευτική παράσταση.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23/12/2014 - 12:59