Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18-02-2015


Συνάντηση Τ. Ε. Έβρου ΚΚΕ με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου

Για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ στο θέμα της υδροδότησης του Διδυμοτείχου και των οικισμών του, θα ενημερώσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ.

Να σημειωθεί ότι σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρεται ως αναγκαιότητα η οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος Διδυμοτείχου στην υδροδότηση περιοχών του.

Φέρες: Ενημερωτική εκδήλωση για τις άδειες σταυλικών εγκαταστάσεων στις 20/2

Ενημερωτική συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής θα έχουν  την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Φερών, στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου. Θέμα της ενημέρωσης είναι η υποχρέωση των κτηνοτρόφων να αποκτήσουν άδειες για τις σταυλικές εγκαταστάσεις που διατηρούν, καθώς, εάν δεν κινήσουν τις διαδικασίες εμπρόθεσμα, θα τους επιβληθούν πρόστιμα. “Δε θα υπάρχει η δικαιολογία του “δεν ενημερώθηκα”, όταν έρθουν τα πρόστιμα”, αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η αρμόδια Διεύθυνση.

Ξεκινά τον Μάρτιο ο δεύτερος κύκλος των Σχολών Γονέων

Από την 1η Μαρτίου ξεκινά ο δεύτερος κύκλος των Σχολών Γονέων, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η λειτουργία του κάθε τμήματος απαιτεί τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 ατόμων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση.

Στον νέο κύκλο των Σχολών Γονέων θα αναπτυχθούν 5 εκπαιδευτικά προγράμματα, και για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους διευθυντές των σχολείων ή στον υπεύθυνο νομού Έβρου των Σχολών Γονέων, Δημήτρη Μπακαλίδη.  

Αλεξανδρούπολη: Αποκριάτικη παρέλαση στις 21/2

Αποκριάτικη παρέλαση και μουσική εκδήλωση διοργανώνει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Η παρέλαση των καρναβαλιστών θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και θα καταλήξει στο πάρκο Ανεξαρτησίας. Στις 4.30 το απόγευμα, στο χώρο του πάρκου θα εμφανιστεί ο τραγουδιστής Πασχάλης και η μπάντα του, που θα παρουσιάσουν μουσικό πρόγραμμα από τα '60s μέχρι σήμερα.

Τετραήμερο εκδηλώσεων στο Τυχερό

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα «ανοίξει» το τετραήμερο πρόγραμμα καρναβαλικών-αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι φορείς του Τυχερού. Η πρώτη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στη λέσχη αξιωματικών Τυχερού και θα ακολουθήσει στις 5.30 μ.μ. πάρτι στην πλατεία του Τυχερού. Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί παιδικό καρναβαλικό γλέντι με κλόουν και παιχνίδια και στη συνέχεια θα ξεκινήσει άλλο ένα dj party με διαγωνισμό καρναβαλιού. Την Κυριακή 22 του μήνα, στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η καρναβαλική παρέλαση με άρματα και πεζοπόρα τμήματα και την Καθαρά Δευτέρα, στη Λίμνη Τυχερού, θα γιορταστούν τα κούλουμα και θα γίνει διαγωνισμός χειροποίητου χαρταετού.

Ο Μπέης αναβιώνει στη Ν. Βύσσα στις 22/2

Το έθιμο του Μπέη αναβιώνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στη Νέα Βύσσα. Ο Μπέης και η παρέα του θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί τη βόλτα τους στους δρόμους του χωριού και θα καταλήξουν στις 4.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα γίνει το “όργωμα και η σπορά” και θα εκλεγεί ο νέος “Μπέης”. Θα ακολουθήσει χορός, που θα συνεχιστεί και στο κέντρο Principal. Την εκδήλωση διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής», που καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν και στην ανοιχτή εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, στο παρατηρητήριο της Άνω Βύσσας, όπου οι επισκέπτες θα γιορτάσουν με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και χορό.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/02/2015 - 12:40