Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  18/2/2015


Παρέμβαση κατοίκων στα Καλυβάκια για τον Αλφειό

Η παρέμβαση των κατοίκων  οδήγησε στην αποχώρηση των χωματουργικών μηχανημάτων πριν καλά - καλά ξεκινήσουν οι εργασίες στον Αλφειό ποταμό, στο ύψος των Καλυβακίων. Οι κάτοικοι εκφράζοντας τους φόβους τους για «σπάσιμο» του αναχώματος, λόγω της διαπλάτυνσης της κοίτης του ποταμού, που θα μπορούσε να «πνίξει» ότι μόνο τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και ο ολόκληρο το χωριό, ανέφεραν ότι οι εν λόγω εργασίες δεν αφορούσαν τη «θωράκιση» της δικής τους περιοχής, αλλά τη λήψη αδρανών υλικών από το ποτάμι και τη μεταφορά τους στον κάμπο των Μακρισίων, για την κατασκευή των εκεί προστατευτικών συρματοκιβωτίων.
 
Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με τον Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας

Ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης  των αντιπεριφερειαρχών Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργου Αγγελόπουλου και Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η συμμετοχή του Δήμου σε διάφορα προγράμματα αναπτυξιακής φύσεως που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η εξέλιξη των έργων που κατασκευάζονται στην ευρύτερη περιοχή και αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ακόμα, κατά τη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έγινε ενημέρωση για τους θεματικούς άξονες του νέου ΣΕΣ 2014-2020 και τα έργα που έχουν προταθεί από τους φορείς και τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας να ενταχθούν σε αυτούς για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
 
Στο τραπέζι τα προβλήματα αγροτοκτηνοτρόφων

Αντιπροσωπία  της ΟΑΣΗ είχε χθες συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνο Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιά στους οποίους έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε τόσο το ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού που πλήττει τους κτηνοτρόφους της Ηλείας όσο και το θέμα της δακοκτονίας στις περιοχές που θα εφαρμοστεί. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος το θέμα του καταρροϊκού αναμένεται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ ζητήθηκε η λήψη μέτρων προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του εφικτού τα κρούσματα στα κοπάδια των κτηνοτρόφων. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων καθώς και μέτρα για την περαιτέρω στήριξης τους.
 
Τα πήραν όλα κι έφυγαν…

Διαρρήκτες «χτύπησαν» χθες σε μονοκατοικία στα Σαβάλια, που ανήκει σε μόνιμο κάτοικο Γερμανίας και κυριολεκτικά τα πήραν όλα κι έφυγαν. Μια τραπεζαρία, ένα ψυγείο, μια τηλεόραση, ένα τριθέσιο και έναν διθέσιο καναπέ, ένα σετ δερμάτινης κρεβατοκάμαρας, δύο σετ παιδικές κρεβατοκάμαρες, χορτοκοπτικό, αλυσοπρίονο, τρία ποδήλατα, ένα διάδρομο γυμναστικής, 60 μέτρα τριφασικό καλώδιο, τρεις μετασχηματιστές, δύο κολέκτορες ηλειακής εγκατάστασης και χάλκινους σωλήνες, ήταν οι λεία των διαρρηκτών.
 
Έκλεψαν τους κάδους ανακύκλωσης

Οικολογικές… ευαισθησίες φαίνεται πως είχαν οι δράστες της κλοπής δύο κάδων απορριμμάτων εκ των οποίων ο ένας ανακύκλωσης στον Πύργο. Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή των οδών Δερβενακίου και Ρήγα Φεραίου, και η αξία των κάδων ανέρχεται σε 400 ευρώ. Τους δύο κάδους είχε τοποθετήσει εκεί συνεργείο του δήμου Πύργου στις 13 Φεβρουαρίου, σε αντικατάσταση δύο άλλων κάδων που είχαν αφαιρέσει άγνωστοι δράστες. Η συνολικά αξία των τεσσάρων κάδων ανέρχεται σε 800 ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/02/2015 - 10:53