Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, σήμερα  Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:00πμ.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΒΕΥΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κυκλοφορία μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού Βεύης - Μελίτης - Φλώρινας

Μετά τα τελευταία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Φλώρινας, στη Νέα Εθνική Οδό Βεύης – Φλώρινας και συγκεκριμένα από τον Α/Κ Αμμοχωρίου έως τον Α/Κ Φλώρινας έχουν παρουσιαστεί στο οδόστρωμα έντονες ρηγματώσεις (ρωγμές τύπου αλιγάτορα), οι οποίες με τη συχνή διέλευση έχουν επεκταθεί με αποτέλεσμα την δημιουργία λάκκων, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων.

Η Υπηρεσία μας έχει τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση και προβεί σε προσωρινή επούλωση των λάκκων με ψυχρά άσφαλτο, δεδομένων, όμως, των καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις – χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες) η λύση αυτή δεν είναι λειτουργική, απαιτεί συχνά αντικατάσταση της ψυχράς ασφάλτου, χωρίς να περιορίζει την επέκταση του φαινομένου και σε κάθε περίπτωση δεν συνιστά μόνιμη αποκατάσταση.

Για την μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος θα απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εκτελεσθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα (εκσκαφή και αφαίρεση του οδοστρώματος σε όσο βάθος απαιτηθεί για την εξασφάλιση της θεμελίωσης του και στη συνέχεια διάστρωση ασφαλτοτάπητα).

Η Υπηρεσία μας θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, προκειμένου να εκτιμήσει το κόστος καθώς και το χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες αποκατάστασης και την εξεύρεση χρηματοδότησης για την οριστική λύση του προβλήματος, όταν το ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Με βάση τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού, την αυξημένη κυκλοφορία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων και την εξέλιξη του φαινομένου η χρήση της οδού καθίσταται μη λειτουργική και επικίνδυνη για την διέλευση οποιουδήποτε οχήματος.

Κατόπιν των παραπάνω αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας στην Ν.Ε.Ο. Ι/Κ Βεύης – Α/Κ Φλώρινας και την κυκλοφορία δια μέσου της Π.Ε.Ο. Βεύης – Μελίτης – Φλώρινας, με σκοπό τη διασφάλιση της κυκλοφορίας και την αποφυγή οδικών τροχαίων ατυχημάτων για το χρονικό διάστημα από 16-02-2015 έως 31 – 08 – 2015 για την ολοκλήρωση του έργου.

Πρόθεση της Υπηρεσίας μας είναι το έργο να υλοποιηθεί σε συντομότερο χρόνο, λόγω όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών, της εκτίμησης συνολικά του προβλήματος, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν εφόσον δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης τους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Καρυπίδης Θεόδωρος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες διοργανώνουν “Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο” από την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου κάθε βράδυ στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, αίθουσα “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.

Θα προβληθούν οι εξής ταινίες:
Τετάρτη 25/2 Bienvenido Mr. Marshall (Καλώς ορίσατε Κ. Μάρσαλ) του Luis García Berlanga, 1953
Πέμπτη 26/2 La lengua de las maripossas (Η γλώσσα της πεταλούδας) του José Luis Cuerda, 1999
Παρασκευή 27/2 La colmena (Η κυψέλη) του Mario Camus, 1982

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ.

Bienvenido Mr. Marshall (Καλώς ορίσατε Κ. Μάρσαλ) του Luis García Berlanga, 1953, 75'
Οι κάτοικοι του Βιγιάρ ντελ Ρίο, ενός χωριού της Καστίλλης, περιμένουν την άφιξη της επιτροπής του Σχεδίου Μάρσαλ και διοργανώνουν μια λαμπρή γιορτή για την υποδοχή της στο χωριό, που συμπίπτει με την παρουσία μιας διάσημης λαϊκής τραγουδίστριας. Φοράνε τα καλά τους, συνθέτουν ένα τραγούδι προς τιμή της επιτροπής και, πριν το συνειδητοποιήσουν, καταλήγουν να φτιάξουν ένα νέο χωριό από χαρτόνι εμπνευσμένο από την Ανδαλουσία. Η ταινία παρωδεί την αγροτική ζωή της μεταπολεμικής Ισπανίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των αριστουργημάτων του ισπανικού κινηματογράφου.

La lengua de las maripossas (Η γλώσσα της πεταλούδας) του José Luis Cuerda, 1999, 96'
Η ταινία βασίζεται σε τρία διηγήματα του Manuel Rivas και μας μεταφέρει σ’ ένα χωριό της Γαλικίας του ’36. Μέσα από τα μάτια του οχτάχρονου ήρωα παρακολουθούμε την πορεία προς την ενηλικίωσή του σ’ ένα περιβάλλον, όπου τα πάντα ανατρέπονται υπό την επιβολή της βίας των φρανκικών δυνάμεων. Η άγνοια, ο φόβος, η θρησκοληψία της τοπικής κοινωνίας θ’ αποτελέσουν και πάλι το χαλί για να περάσει ο στραγγαλισμός κάθε έννοιας ελευθερίας και δημοκρατίας. Εξαιρετικά δυνατή η τελευταία σκηνή. Υποψήφια για 13 βραβεία Γκόγια, βραβείο Γκόγια καλύτερης διασκευής σεναρίου.

La colmena (Η κυψέλη) του Mario Camus, 1982, 112'
Είναι ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα Καμίλο Χοσέ Θέλα (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989), ο οποίος έχει και έναν μικρό ρόλο στην ταινία. Η δράση εκτυλίσσεται στη μεταπολεμική Μαδρίτη (1942) με τους κατοίκους της θύματα των συνεπειών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Ανάμεσά τους μια ομάδα φίλων που μιλούν καθημερινά επί παντός επιστητού στο καφέ «Λα Ντελίθια». Βραβεύτηκε με την Άρκτο καλύτερης ταινίας της Berlinale του 1983.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΩΤΑ

Σας ενημερώνουμε για τη παραγωγική λειτουργία της ιστοσελίδας του Γυμνασίου Φιλώτα στη διεύθυνση http://gym-filot.flo.sch.gr, όπου μπορείτε να μάθετε για τη λειτουργία, να βλέπετε τα νέα και να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες ανακοινώσεις του Σχολείου.

Επίσης μπορείτε να κάνετε αίτηση για βεβαιώσεις και πιστοποιητικά ή να καταθέτετε  απλά τις παρατηρήσεις σας, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή από τον αντίστοιχο σύνδεσμο της ιστοσελίδας μας.

ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

  Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι κατά την Αργία της Καθαράς Δευτέρας 23-2-2015 τα Καταστήματα της Αγοράς του Αμυνταίου πού θα παραμείνουν Ανοικτά και με ωράριο   8.30-15.00 είναι: αυτά που διαθέτουν Είδη Διατροφής, Σουπερ Μάρκετ, Παντοπωλεία ,Αρτοποιεία, Οπωροπωλεία καθώς και καταστήματα πού πωλούν  Χαρταετούς. ΄Ολα τα υπόλοιπα καταστήματα θα παραμείνουν Κλειστά.

Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-2-2015

Ο Δήμος Αμυνταίου ανακοινώνει ότι λόγω της Αργίας της Καθαράς Δευτέρας  στις 23/02/2015 η λαϊκή αγορά Αμυνταίου θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/02/2015.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/02/2015 - 10:49