Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

’’ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ

 

ΔΕ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ’’

 

‘’Δεν τίθεται τέτοιο θέμα ,να δημιουργηθεί δηλαδή Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο’’ δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, συμπληρώνοντας ότι «κάτι τέτοιο θα βρει αντίθετους τους βουλευτές του Σύριζα καθώς επίσης και τον κομματικό χώρο»

Αφορμή το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί βάση του ΝΑΤΟ στο νησί της Καρπάθου , μετά την συνάντηση που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος με την υφυπουργό άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, μέσα από τη δημιουργία νατοϊκής αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ναυτική βάση στη Σούδα της Κρήτης.
‘’Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ’’, επισήμανε ο βουλευτής ,’’είναι να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.’’

Οκ Σαντορινιός μίλησε ακόμα και για τη μάχη που δίνεται όσον αφορά στη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, παραπέμποντας σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Εντωμεταξύ τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για Νατοϊκή Βάση στη Ρόδο η σε άλλο νησί του Αιγαίου καταδικάζει η γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ πραγματοποιώντας προχθές και συγκέντρωση διαμαρτυρίας .

ΝΕ ΚΚΕ

‘’ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’

Για «συνδυασμένη επίθεση  φοροεπιδρομής και δημιουργίας νέας Νατοϊκής βάσης  που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νησιά  και την ανάγκη να δοθεί μια περήφανη και αποφασιστική απάντηση» κάνει λόγο η ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Υπενθυμίζει τις δηλώσεις Τσίπρα: «λέω με τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ», τις προτάσεις Καμμένου «για συνεκμετάλλευση (των φυσικών πόρων) του Αιγαίου με τις ΗΠΑ» μη παραλείποντας να αναφερθεί και στις  θέσεις της κυβέρνησης ότι ‘’θα στηρίξει πιο ενεργητικά τα νέα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ σε Μέση Ανατολή, Αφρική κ.ά., δήθεν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και για την προστασία των χριστιανών από τους τζιχαντιστές που στήριξαν, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.’’

Η ΝΕ του ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμη ότι ‘’σ’αυτά τα σχέδια που καταστρώνουν εντάσσεται εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των αμερικανών για το Αεροδρόμιο της Ρόδου, το λιμάνι, το Γκολφ, αλλά και ο ελλιμενισμός  των πολεμικών πλοίων του 6ου Στόλου και η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη στη Ρόδο. Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στη δίνη της προώθησης των συμφερόντων τους στη περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των νησιών μας. ’’καταλήγει η ΝΕ του κόμματος.

 
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Έκκληση για υλικά για το κέντρο υγείας Αρχαγγέλου απευθύνει ο Σύλλογος Αιμοδοτών, ζητώντας από τους πολίτες να προσφέρουν γάζες αποστειρωμένες, γάντια μιας χρήσης, συσκευές ορού, σύριγγες, γλωσσοπίεστρα, λευκοπλάστ, ελαστικούς επιδέσμους, ρολό εξεταστικής χρήσης και οξυγόνο. Η συλλογή των υλικών θα γίνεται στο γραφείο του συλλόγου ή απευθείας στο κέντρο υγείας Αρχαγγέλου

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ’’ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Για πλήρη ταύτισή με την κυβερνητική πολιτική, της εγκατάλειψης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, που επιβεβαίωσαν τόσο η Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις, που κατ΄εφημισμό και μόνο ονομάζονται αντιπολίτευση, κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αιγαίου με αφορμή τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 23 του Μάη στο Καστελόριζο.
Το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο κινητοποιήσεις για στελέχωση των δομών υγείας, εξασφάλιση χρηματοδότησης τεχνικού εξοπλισμού ….έτυχε την πλήρη απαξίωση, επισημαίνει η παράταξη, παραθέτοντας το επιχείρημα του περιφερειάρχη, ότι ‘’οι θέσεις αυτές είναι κομματικές.’’

‘’Αποκάλυψε ‘’συμπληρώνει η Λαϊκή Συσπείρωση,’’με αυτό τον τρόπο σε ότι αφορά στο μεγάλο ζήτημα της υγείας, τη δική του κομματική πολιτική που είναι η εξυπηρέτηση των  συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, που δραστηριοποιούνται και εποφθαλμιούν τον τομέα της υγείας.

Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δική του κομματική πολιτική, η οποία συμπίπτει με την πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων , συγκυβερνήσεων και Ε.Ε.,  ότι  η υγεία είναι ένα εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.’’

 

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ DIGEA ΣΕ ΡΟΔΟ, ΝΙΣΥΡΟ ΧΑΛΚΗ ΤΗΛΟ

Στην αλλαγή παρόχου δορυφορικού σήματος  καναλιών εθνικής εμβέλειας στους στους αναλογικούς δέκτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων οφείλεται το «μαύρο» που έχει πέσεισε περιοχές της Ρόδου όπως η Ψίνθος, η Λάρδος το Μανδρικό και η Κρητηνία αλλά και νησιά όπως η Νίσυρος, Χάλκη  και η Τήλος που δεν έχουν ψηφιακό σήμα   αλλά ούτε και αναλογικό..σύμφωνα με την ιστοσελίδα Rodosreport

Οι πολίτες προσπάθησαν να επανασυγχρονίσουν τις τηλεοράσεις του καθώς πίστεψαν ότι το ψηφιακό έφθασε στις περιοχές αυτές  που δεν υπήρχε.

Ωστόσο το ψηφιακό σήμα της  DIGEA δεν έφθασε στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρόδου αντίθετα σταμάτησε και το αναλογικό.

Το σήμα δορυφορικής λήψης έρχεται από τον Δορυφόρο της DIGEA και όχι από τον προηγούμενο πάροχο.

Επειδή δεν υπάρχουν κεραίες ψηφιακού σήματος σε αυτές τις περιοχές, η DIGEA στέλνει μηχανήματα δορυφορικής λήψης καναλιών εθνικής εμβέλειας για τους εναπομείναντες αναλογικούς δέκτες του Δήμου Ρόδου αλλά και της Δωδεκανήσου, κατόπιν αιτήσεως των Δήμων.

Η αποκατάσταση του σήματος στους αναλογικούς δέκτες θα ξεκινήσει σταδιακά αυτές τις μέρες ,έως ότου ολοκληρωθεί η τρίτη φάση στην οποία θα συνεργαστεί και ο Δήμος και το ψηφιακό σήμα θα φτάσει παντού.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

1203 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (θεωρητική κατεύθυνση) και των Μαθηματικών (θετική και τεχνολογική κατεύθυνση) συνεχίζονται σήμερα , Δευτέρα, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 105.000 υποψήφιους που διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

.

Από τα Δωδεκάνησα οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 1203.

Ειδικότερα από το Νότιο Συγκρότημα οι υποψήφιοι είναι 855 και από το Βόρειο 348.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ για τις βάσεις οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον έως τις 20 Αυγούστου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ ΛΟΓΩ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

.Για αδράνεια ‘’της πολλά υποσχόμενης δημοτικής αρχής Κυρίτση που επανέφερε τις σκνίπες στην ευρύτερη περιοχή Τιγκακίου ‘’ κάνει λόγο σε δηλώσεις της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κω ‘’ΟΡΑΜΑ’’.

Περιγράφει εικόνες όπου οι τουρίστες τρέχουν πανικόβλητοι. ‘’Οι Τιγκακιώτες’’ αναφέρει το ΟΡΑΜΑ’’ έμειναν με τις υποσχέσεις μόνοι και αβοήθητοι ‘’προσθέτοντας ότι το πρόβλημα των κουνουπιών και των σκνιπών δεν προέκυψε σήμερα φυσικά.’’

Επί προηγούμενης δημοτικής αρχής, υπενθυμίζει η παράταξη, ξεκίνησε συστηματική και περιοδική παρέμβαση καταφέρνοντας την δραστική μείωση του φαινομένου τα τελευταία 2 χρόνια.

‘’Δαπανήθηκαν’’ συμπληρώνει η παράταξη’’ ώρες μελέτης και συσκέψεων με το επιστημονικό προσωπικό του δήμου, μέσα στην Αλυκή και όχι στα γραφεία, ή στις καφετέριες.

Δώσαμε μάχη με το βούρκο, τη λάσπη, τα καλάμια, το σμήνος των σκνιπών που έγιναν απειλή για το Τιγκάκι, για το παρόν και το μέλλον των οικογενειακών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον κ. Κυρίτση που όχι μόνο μας καθιστούσε υπεύθυνους αλλά συστηματικά δεν ψήφιζε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών όταν αυτό ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο.

Όμως το πρόβλημα είναι εδώ και η δημοτική αρχή κοιμάται ή περιφέρεται, μόλις 8 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους.’’ καταλήγει το ΟΡΑΜΑ.

ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Β! ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Την πρόθεση του Υπουργείου να μην υπολογίσει για την κατάρτιση των πινάκων, το διπλασιασμό των μορίων των αναπληρωτών που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια σε δυσπρόσιτες περιοχές καταγγέλλει η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Είναι απαράδεκτο, τονίζει, όταν αυτό γίνεται αναδρομικά, εφόσον η επιλογή των δυσπρόσιτων έγινε από την πλειοψηφία των αναπληρωτών ακριβώς για αυτό το σκοπό, δηλαδή για το διπλασιασμό των μορίων.

‘’Η πρόθεση του Υπουργείου ’’συμπληρώνει’’ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν πρέπει να περιμένουν από κανένα νόμο, υπουργό, ή κυβέρνηση που ακολουθεί τα μονοπάτια της Ε.Ε. υπηρετώντας την αστική τάξη, τη λύση στα προβλήματα εργασίας που αντιμετωπίζουν. Όλα αυτά τα χρόνια παίζεται παιχνίδι, πότε με την καλλιέργεια αυταπατών και πότε με το φόβο της μη πρόσληψης, με σκοπό τον εγκλωβισμό σε μια ατέρμονα διαδικασία συγκέντρωσης μορίων. ‘’

Καταλήγοντας η Β! ΕΛΜΕ ζητά την άμεση μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα σχολεία και καλεί τους αναπληρωτές ‘’να δουν ξεκάθαρα ότι τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή "αριστερή" κυβέρνηση υποτάσσεται στη λογική της ανταγωνιστικότητας που θέλει τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μακριά από τις οικογένειες τους, με την αβεβαιότητα της επόμενης σχολικής χρονιάς, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία. ‘’

ΣΕ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Σε βλάβη που παρουσιάστηκε σε διακόπτη, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι οφείλεται η γενική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε χθες από τις 12 έως τις 2 περίπου μμ το μεσημέρι και αποκαταστάθηκε σταδιακά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Μαθήματα ανθρωπιάς και πολιτισμού δίνει η ομάδα Στήριξης των Προσφύγων στην Κάλυμνο (Immigrant and Refugee Support Group in Kalymnos) ,μετατρέποντας

σε ένα χώρο φιλοξενίας και περίθαλψης προσφύγων, τα Παλιά Σφαγεία της Καλύμνου, που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο.

Αλληλέγγυοι στη προσπάθεια αυτή και μέλη του σωματείου "Άγιος Νικόλαος" με "εμπειρία" στην ανθρωπιστική προσφορά οι οποίοι με προσωπική εργασία και πενιχρά μέσα δημιούργησαν μια φιλόξενη στέγη για 25-30 συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ’’Παλμός της Καλύμνου ’’πρόκειται για

πρόσφυγες που βίωσαν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τον παραλογισμό του πολέμου, φέρνοντας μαζί τους ανείπωτο πόνο και μνήμες από μια πατρίδα ισοπεδωμένη από το μίσος των φονταμενταλιστών και την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54