Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  28/5/2015



ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

’’ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ’’

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ

Ευθύνες στον δήμαρχο αλλά και τον Έπαρχο της Κω, καταλογίζει με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Ρόδου ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός υποστηρίζοντας πως « Εδώ και περίπου έναν μήνα (μετά την εξεύρεση προσωρινού καταλύματος-ξενοδοχείου για τους πρόσφυγες στη Κω), ο κ. Έπαρχος, πιθανόν και ο κ. δήμαρχος, έδωσε το τηλέφωνό μου στους κατοίκους της περιοχής (όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’)και με παίρνουν κάθε μέρα και με απειλούν.»

Σύμφωνα με τον κ. Καματερό στόχος του Επάρχου και του δημάρχου είναι να αντιπολιτευθούν με «ανόητο» τρόπο την κυβέρνηση αλλά και τους ίδιους τους πολίτες στους οποίους καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας. Όποιος τολμήσει να βοηθήσει ,αντιμετωπίζει τον δήμαρχο και χαρακτηρίζεται ως αντίπαλος του.

Ο κ. Καματερός επισημαίνει ακόμα το κίνδυνο επιδημίας, γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες  εφόσον δεν υπάρχει μέριμνα. Μένουν 200-300 άνθρωποι μέσα σε αυτό το κτίριο.’’ Η Περιφέρεια ενώ στην αρχή ήταν θετική να υποστηρίξει τη προσπάθεια , τώρα είναι αρνητική.. Πώς να το εξηγήσω αυτό; Γι΄ αυτό θέτω τη διάσταση των πολιτικών σκοπιμοτήτων και όταν έχεις απέναντί σου τις τοπικές αρχές, τότε δημιουργούνται έντονα προβλήματα.’’ υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι η άποψη του δημάρχου Γιώργου Κυρίτση είναι πως θα πρέπει να έχουμε πολλά περιπολικά στη θάλασσα για να αποτρέπουμε τους μετανάστες να φτάσουν στην Κω.’’ Η πρόταση αυτή είναι ανεφάρμοστη, η λύση αυτή είναι εκτός πραγματικότητας ’’εξήγησε ο κ. Καματερός.

Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ ’’ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ Ο Κ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ’’

Για «συκοφαντική επίθεση  που δέχεται » κάνει λόγο σε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης απαντώντας στον βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό και καλώντας την δικαιοσύνη να επέμβει αυτεπάγγελτα και τον βουλευτή να φέρει έστω και έναν μάρτυρα, ο οποίος θα επιβεβαιώσει ότι ο Δήμαρχος έδωσε το τηλέφωνο του βουλευτή σε πολίτες για να τον απειλούν.

Τον καλεί επίσης να σταματήσει ‘’να συμπεριφέρεται ως κοινός ψεύτης και συκοφάντης, προκειμένου να αποπροσανατολίσει, αντιλαμβανόμενος  πλέον τα προβλήματα που ό ίδιος δημιούργησε.’’

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς ,που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα ,στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου σε  ξερό φοίνικα και επεκτάθηκε στο ισόγειο χωρίς ευτυχώς να απειλήσει τις ζωές των προσφύγων ,δεν έχει ακόμα εκδοθεί καθώς η υπόθεση είναι στο στάδιο της προανακριτικής υπηρεσίας της Πυροσβεστικής.

ΑΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’

Αύριο εντωμεταξύ Παρασκευή ,σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Ρόδου έρχεται στη Κω ο Διευθυντής της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να υπογράψει με τη Τράπεζα Πειραιώς στην οποία ανήκει το ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’ το παραχωρητήριο(μετά την άρνηση της Περιφέρειας να αναλάβει τη διαχείριση του  )και να ακολουθήσουν οι αναγκαίες εργασίες για τη βελτίωση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων..

ΠΑΡΡΟΔΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ

Παρροδιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ στη Ρόδο, στη Πλατεία Κύπρου με κεντρικό αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Και τα δυο θεσμικά όργανα δεσμεύτηκαν στις συνεδριάσεις τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν εισακουστούν από τα αρμόδια υπουργεία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 Να στηρίξουν  την προσπάθεια όλων ενάντια στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ καλεί τα μέλη της, όλους τους επιχειρηματίες και τους πολίτες της Δωδεκανήσου η  Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου.

Θεωρεί επιβεβλημένη τη προσέλευση του κάθε πολίτη της Ρόδου  απόψε στις 9μμ στη Πλατεία Κύπρου για να διεκδικήσει το δικαίωμα στην επιβίωση του τόπου μας.

‘’Η διεκδίκηση της ισότιμης επιβίωσης δεν είναι πλεονέκτημα ‘’τονίζει η Ομοσπονδία’’αλλά προϋπόθεση συνέχισης της επιχειρηματικής μας ύπαρξης.

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση του τόπου μας να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να υπόσχεται και να μην τηρεί τις υποσχέσεις της θεωρώντας τους νησιώτες , δευτέρας κατηγορίας πολίτες.

Λευκή επιταγή δεν έχει εκχωρηθεί σε κανένα πολιτικό για να παίζει με το μέλλον των οικογενειών μας και των νησιών μας ’’καταλήγει η πρόσκληση της Ομοσπονδίας.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΚΕ
‘’ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ’’

 ‘’Όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις - δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα αύξανε τον ΦΠΑ, δεν θα καταργούσε την έκπτωση για τα νησιά του Αιγαίου, θα αύξανε το αφορολόγητο κ.λπ. είναι ψεύτικες.’’ επισημαίνει η Τομεακή Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

 ‘’Η λαϊκή οικογένεια,’’προσθέτει’’ οι άνεργοι, οι μισθωτοί, αγρότες και ΕΒΕ δεν αντέχουν άλλους φόρους! ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ! Είτε των συντελεστών είτε κατάργησης της έκπτωσης που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για τους γνωστούς αντικειμενικούς λόγους και που διαμορφώθηκε μετά από επίμονες διεκδικήσεις. Η αύξηση του ΦΠΑ και η κατάργηση της έκπτωσης θα πυροδοτήσει την ακρίβεια και θα οδηγήσει στην απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες στα νησιών, θα πλήξει και τα μεσαία εισοδήματα. ‘’

Η Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ ζητά να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, το βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του ΟΤΕ. Είναι αδιανόητο, συμπληρώνει, να πληρώνει ο άνεργος, ο χαμειλοαμειβόμενος φόρο για να πάρει γάλα, ψωμί, τρόφιμα για το παιδί του, ο συνταξιούχος για φάρμακα! Ζητά επίσης να καταργηθεί στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και το πετρέλαιο κίνησης.

Όσον αφορά στην   αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές δραστηριότητες υποστηρίζει ότι θα πλήξει τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν ή μειώνουν διαρκώς τις μέρες των διακοπών τους, τους κατοίκους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις των νησιών.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ‘’ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ’’

 ‘’Πρέπει να έχουμε μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα για να μπορέσει ο Ελληνικός λαός να επιβιώσει. Να μην έχουμε αυξημένο ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία’’ τόνισε  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μαριάς ενημέρωσε την ολομέλεια, ότι αυτή τη στιγμή η τρόικα στην Ελλάδα απαιτεί να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ. Να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τώρα, την ώρα που έχουμε την τουριστική περίοδο, την ώρα που αναμένουμε να υπάρξει ανάκαμψη στην οικονομία, την ώρα που περιμένουμε από τον τουρισμό να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

«Δεν μπορεί, λοιπόν, να χτυπηθεί η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, με την αύξηση του ΦΠΑ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Αύξηση του ΦΠΑ σε μια χώρα η οποία πραγματικά έχει φτωχοποιηθεί και έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτώχεια».υπογράμμισε ο Ανεξάρτητος βουλευτής.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 Προσωρινή λύση με… γιατρούς-στρατιώτες στα μικρά νησιά δίνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο κ. Καμμένος αποδέχτηκε το αίτημα του προέδρου του ΠΙΣ να καλύψουν γιατροί-στρατιώτες την υπηρεσία υπαίθρου σε  μικρά νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία.

Για το Νομό Δωδεκανήσου τα κενά αφορούν, εδώ και πολλά χρόνια ,σε Τήλο, Λειψούς, Όλυμπο Καρπάθου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/05/2015 - 12:48