«Όχι» στους πλειστηριασμούς σπιτιών – συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ από το Εργ. Κέντρο Δράμας

Εκφράζοντας την αντίθεσή του στις μνημονιακές πολιτικές, το εργατικό κέντρο Δράμας, καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Στο κάλεσμά του, το εργατικό κέντρο σημειώνει πως: "Το Εργατικό Κέντρο Δράμας καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ. Το Δ.Σ του ΕΥΚ Δράμας θα μισθώσει λεωφορεία για τη μεταφορά του κόσμου που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 από το Εργατικό Κέντρο στις 15:00 μ.μ.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου τηλ. 25210-34529 τις εργάσιμες ώρες".





 

Epπίσης το ΕΚ Δράμας, αναφερόμενο στο θέμα των πλειστηριασμών, τονίζει σε ανακοίνωσή του: "Μας πήραν τους μισθούς, την εργασία, δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν και τα σπίτια μας.

Οι μάσκες μέρα με την ημέρα πέφτουν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε και επίσημα την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τα τέλη του 2013, με πιθανούς όρους και προϋποθέσεις, για να γίνουν πιο εύπεπτα στην κοινή γνώμη και να έχουν δικαιολογίες οι βουλευτές που θα την ψηφίσουν.

Η προπαγάνδα που αναπτύσσουν η Κυβέρνηση και τα φιλικά σ’ αυτήν μνημονιακά ΜΜΕ, ότι τάχα αυτό θα γίνει με κοινωνικά - εισοδηματικά κριτήρια μοιάζει με ανέκδοτο, που όμως δεν γελάει κανένας…

Με τον τρόπο αυτό θέλουν να σώσουν και πάλι τους φίλους τους, τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για την κοινωνία, προσθέτοντας και την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων.

Η Κυβέρνηση σε συμφωνία με την Τρόικα, μετά την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας, τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων έρχεται τώρα, να δωρίσει στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών.

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα ή έχουν μειωθεί οι μισθοί τους πάνω από το 50% με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές – βιοποριστικές τους ανάγκες, πολύ περισσότερο τα στεγαστικά τους ή άλλα δάνεια που έχουν συνάψει.

Για μας, μοναδική λύση είναι το πάγωμα των δανείων για όσους έχουν απολυθεί από την εργασία τους ή δεν έχουν κανένα εισόδημα, τη διαγραφή ή το κούρεμά τους, ανάλογα με την εισοδηματική και την οικογενειακή τους κατάσταση ή τη μείωση που είχαν στους μισθούς και τις συντάξεις τους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να «κουρεύει», να «τρώει» τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, να μη μειώνει τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών και το μόνο που κάνει να είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η κατάσχεση των σπιτιών.
Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να τους πάρουν το τελευταίο πράγμα που τους έχει απομείνει: το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους! Όλοι στον αγώνα με όλα τα μέσα για να τους ανατρέψουμε! Ή αυτοί ή εμείς".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54