Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη - Τέσσερα συλλαλητήρια το Σάββατο - συγκέντρωση ένστολων το απόγευμα

 

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα από σήμερα τα βλέμματα, που ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη Διεθνή Έκθεση. Με πλήθος συγκεντρώσεων υποδέχονται οι εργαζόμενοι τα εγκαίνια της 78ης Έκθεσης, που θα γίνουν αύριο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Περίπου 4.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η "τάξη" στη διάρκεια των συλλαλητηρίων, η αρχή των οποίων γίνεται σήμερα, με συγκέντρωση των ένστολων στις 17:00 στον Λευκό Πύργο.

 

 

Τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα γίνουν αύριο στις 10 το πρωί, παρουσία του πρωθυπουργού. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία θα αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της κυβερνητικής πολιτικής και την περαιτέρω πορεία για έξοδο της χώρας από την κρίση. Μετά την ομιλία θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ3 θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη αύριο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος στις 12.30  το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσιπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, η οποία αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Στις 6 το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονικης. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί την ΕΤ-3 και θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.

ΣΕΒ: Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της ΔΈΘ, σημειώνει ότι "δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον" τονίζοντας ότι "η υπομονή των πολιτών εξαντλείται".

 

Συλλαλητήρια: Η αρχή το απόγευμα με τους ένστολους

Στο πεδίο των κινητοποιήσεων, η πρώτη ξεκινά στις 17:00 με συγκέντρωση ένστολων στο Λευκό Πύργο και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συμμετάσχουν και στο αυριανό συλλαλητήριο μαζί με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το  Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια για το Σάββατο το απόγευμα:

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οργανώνουν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στην αιχμή των κινητοποιήσεων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία, την ΕΥΑΘ, τους ΟΤΑ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί σε προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ-3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί σε πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.


Το πρωί, τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησαν σε συγκέντρωση των εργαζομένων και ανέλυσαν τις θέσεις του κόμματος για την αμυντική βιομηχανία.

Στο μεταξύ, σήμερα  στις 19:00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, συλλαλητήριο οργανώνουν όλες οι Ενώσεις και τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/09/2013 - 15:52