Να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας θα επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός το Σάββατο στη ΔΕΘ

Στους μέχρι τώρα καρπούς της κυβερνητικής πολιτικής, αναμένεται να αναφερθεί ο Πρωθυπουργός στην αυριανή ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ισορροπήσει μεταξύ δανειστών και κοινωνίας με ένα λόγο λελογισμένης αισιοδοξίας και ολίγον αντιμνημονιακό. Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να διασκεδάσει τις ανησυχίες της κοινωνίας περί ενός νέου μνημονίου και νέων μέτρων τονίζοντας ότι με το διαφαινόμενο πρωτογενές πλεόνασμα η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα κοινωνικού μερίσματος προκειμένου να ανακουφίσει τους πληγέντες από την κρίση.

 

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η πολιτική απάντησή του προς την τρόικα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών επιχειρώντας να δημιουργήσει και μία εικόνα θυσιών που πιάνουν τόπο και απαλλαγής από τα μνημόνια.

Τελικός στόχος του κ. Σαμαρά θα είναι η δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας στην κοινωνία και διατήρησης της πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας προκειμένου να περιορίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πολιτικό ατύχημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54